Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συνάντηση Λαβρόφ με γάλλους επιχειρηματίες: «Δεν εγκαταλείπουμε τη συνεργασία με τη Ρωσία» παρά τις κυρώσεις

Κλειστή συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας είχε χθες στηΜόσχα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Σε συνέντευξη στην Kommersant οι γάλλοι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν πολύ θετικό το κλίμα στη συνάντηση και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την επιβεβαίωση διά στόματος Λαβρόφ πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Πηγή στη γαλλική επιχειρηματική κοινότητα είπε πως η πρωτοβουλία ήταν του Εμμανουήλ Κιντέ, προέδρου του Γαλλορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (CCIFR), το οποίο ενώνει σχεδόν όλους τους εκπροσώπους των γαλλικών εταιρειών στη ρωσική αγορά. Οι εκπρόσωποι των γαλλικών εταιρειών, σύμφωνα με τους ρώσους διπλωμάτες, μίλησαν υπέρ του τέλους της αντιπαράθεσης των κυρώσεων και «επιβεβαίωσαν και από την πλευρά τους την ετοιμότητα για στενή συνεργασία με τη Ρωσία».

«Στη συνάντηση τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένη σύνδεση που κρατά πολλά χρόνια , και η χώρα μας [η Γαλλία] δεν είναι ένας απρόσωπος παίκτης στην ομάδα της Ευρώπης, αλλά χαράσσει και ανεξάρτητη πολιτική» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας RGG Capital Ζοέλ Λοτιέ. Ταυτόχρονα, οι γάλλοι επιχειρηματίες ότι καμία από τις μεγάλες γαλλικές εταιρείες δεν εγκατέλειψε τη Ρωσία, παρά την κρίση. «Ο υπουργός εξήγησε τη θέση της Ρωσίας σχετικά με μια σειρά από πολιτικά ζητήματα» δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας άλλος συμμετέχων στη συνάντηση.

Όπως επιβεβαίωσε στην Kommersant η Τατιάνα Πανιουκόβα, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της CIFAL Groupe Μόσχας «η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα θέλει να παραμείνει στη Ρωσία. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το ζήτημα των κυρώσεων που εμποδίζουν τις επενδύσεις στη Ρωσία, αντιμετωπίζεται αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία των γάλλων επιχειρηματιών». Η επικεφαλής της CIFAL Groupe Μόσχας, η δραστηριοποιείται από το 1970 στη Ρωσία, πρόσθεσε πως ο Λαβρόφ μίλησε και «σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή» και τόνισε πως οι κυρώσεις πλήττουν την Ευρώπη περισσότερο από ό, τι τις ΗΠΑ, ενώ μίλησε για τον «κοινό ευρωπαϊκό χώρο», αναφερόμενος στα λόγια του Σαρλ Ντε Γκολ. Τέλος ένα άλλος γάλλος επιχειρηματίας είπε πως ο ρώσος υπουργός επιχείρησε να αναλύσει στους συμμετέχοντας και τη θέση της Μόσχας σχετικά με την Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ