Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ζητείται από την Βουλή των Ελλήνων αναγνώριση του «Ελληνικού Ολοκαυτώματος 1940-44» και προσδιορισμός αντίστοιχης Ημέρας Μνήμης και Τιμής

Σχόλιο: Ζητούν οι Έλληνες τα αυτονόητα από τους Εβραίους πολιτικούς της Ελλάδας!/...


Ο πρόεδρος του ''Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής'' Μιχάλης Σέρβος, σε επιστολή του -28 Απρ. '15- στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζει τα ακόλουθα:

«Κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η ανθρωπότητα τιμά τα θύματα του Ολοκαυτώματος, πρωτίστως του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, και κάθε χώρα που υπέφερε από το ναζισμό μετρά τις πληγές της. 

Στην Πολωνία π.χ. αποδίδεται τιμή στο «Ολοκαύτωμα των Πολωνών – μη Εβραίων πολιτών που βρήκαν το θάνατο κατά τη Γερμανική εισβολή το 1939», όπου ο θρησκευτικός ρατσισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο (καθολικισμός ενάντια στην ορθοδοξία – πυρπόληση εκκλησιών μετά από συγκέντρωση σε αυτές των ανυποψίαστων πολιτών). 

Τα ίδια δράματα έζησαν και οι Έλληνες.

Μονοπώλιο στον όρο Ολοκαύτωμα δεν νοείται. Αντίθετα, ο όρος «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» στη σύγχρονη Ελλάδα είναι δόκιμος για την απόδοση της θηριωδίας των ναζί και των ανείπωτων καταστροφών, και στη βιβλιογραφία.

Βαρυσήμαντο είναι το νόημα που προσέδωσε στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) ο Prof. Dr. Norbert Lammert, Πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου, κατά την επιμνημόσυνη ομιλία του σε αυτή στις 27.01.2008, ως ημέρα μνήμης και τιμής ΟΛΩΝ των θυμάτων του ναζισμού: «Αυτή την ώρα στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή ο νους μας είναι στραμμένος σε όλα τα θύματα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που δεν έχει προηγούμενο: Ιουδαίους, χριστιανούς, Sinti και Ρομά, ανθρώπους με μειονεξίες, ομοφυλόφιλους, πολιτικούς αντιπάλους, καθώς και άνδρες και γυναίκες της Αντίστασης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, αιχμαλώτους πολέμου και λιποτάκτες, ηλικιωμένους και παιδιά που βρέθηκαν στο μέτωπο του πολέμου, εργάτες και εργάτριες σε καταναγκαστικά έργα, και στα εκατομμύρια ανθρώπων οι οποίοι κάτω από τη ναζιστική τυραννία είδαν να καταπατώνται τα νόμιμα δικαιώματά τους, καταδιώχτηκαν, βασανίστηκαν και φονεύτηκαν. Δεν ξεχνούμε τα αδιανόητα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τις γενοκτονίες, και τη συστηματική οργάνωση ομαδικών δολοφονιών. Ταυτόχρονα συλλογιζόμαστε τη δική μας ευθύνη ενάντια στον αντιισημητισμό, το ρατσισμό, ενάντια στην έλλειψη ανεκτικότητας». 

Αντίθετα, στις 27 Ιανουαρίου 2014 η ελληνική Κυβέρνηση τίμησε αποκλειστικά και μόνο τους «Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος». 

Οι Έλληνες της Αμερικής, που αρκετοί από εμάς έχουμε χάσει συγγενείς και συμπατριώτες, αθώα θύματα του ναζισμού κατά τη γερμανική εισβολή και Κατοχή, και γεννηθήκαμε σε καμένα χωριά και σημαδεμένες πόλεις, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα για την επαναφορά της σε κράτος δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι αυτή η στενότητα αντίληψης πρέπει να εκλείψει, και να αποδοθεί ηθική δικαίωση και στους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας για τα φρικαλεώδη εγκλήματα του ναζισμού στην Ελλάδα. 

Η αναφορά στον πρόσφατο αντιρατσιστικό νόμο γενικά στα θύματα του ναζισμού (ΦΕΚ 191/τ.Β΄ /10-9-2014) σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το θέμα, για την ανάγκη αναγνώρισης του «Ελληνικού Ολοκαυτώματος 1940-44» από τη Βουλή των Ελλήνων, και τον προσδιορισμό «Ημέρας Μνήμης και Τιμής» για το ένα και πλέον εκατομμύριο Ελλήνων (!) που χάθηκαν άδικα, για τις καταστροφές, τις λεηλασίες και την οπισθοδρόμηση της χώρας σε όλους τους τομείς. 

Καθώς μάλιστα οι μαρτυρικοί αυτοί τόποι αυξάνονται δραματικά (3), αποδεικνύεται ότι ολόκληρη η Ελλάδα υπήρξε ένα πεδίο μαρτυρίου.

Για τους λόγους αυτούς, το «Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής», σας παρακαλεί θερμά να ηγηθείτε της κίνησης αυτής και να φέρετε το συντομότερο το θέμα στη Βουλή για συζήτηση: Αναγνώριση του «Ελληνικού Ολοκαυτώματος 1940-44» και προσδιορισμός αντίστοιχης Ημέρας Μνήμης και Τιμής (09 ΜΑΙΟΥ 1945), που είναι η μέρα της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εναλλακτικά προτείνεται, μετά από απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, στις 27 Ιανουαρίου κάθε έτους να αποδίδεται από την πολιτεία η πρέπουσα τιμή παράλληλα και στα θύματα του «Ελληνικού Ολοκαυτώματος 1940-44».

Από την πλευρά μας ήδη έχουμε αναγγείλει την ανέγερση ενός ΚΟΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Μνημείου στη μνήμη των θυμάτων της γερμανικής εισβολής και Κατοχής στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε σε σας για την άμεση διευθέτηση του τυπικού μέρους του σοβαρού αυτού θέματος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ