Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Υεμένη: Πιάστηκε τουρκικό φορτίο όπλων που πήγαινε στην... Αλ Κάιντα

Ένα κράτος τρομοκράτης, είναι λογικό να έχει σχέσεις και να στηρίζει την παγκόσμια τρομοκρατία
Απογυμνώνεται καθημερινά ο ρόλος της Τουρκίας και οι σχέσεις της με την διεθνή τρομοκρατία

Η Τουρκική αντιπολίτευση αμφισβητεί ανοιχτά την άρνηση του Ερντογάν για εμπλοκή της κυβέρνησης σε αποστολή όπλων προς τους αντάρτες στην Υεμένη.

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός έρχεται να αποδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Άγκυρα σε όλες τις γειτονικές της χώρες, παριστάνοντας την τοπική υπερδύναμη επεμβαίνοντας στα εσωτερικά ξένων χωρών με εντελώς παράνομες πρακτικές. Μετά την αποκάλυψη της Δαμασκού καταστροφής πλοίου που μετέφερε απο την Τουρκία αντάρτες και όπλα στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ακολούθησε και η σύλληψη φορτίου με Τουρκικά όπλα απο τις αρχές της Υεμένης που είχαν προορισμό αντάρτες της Αλ Κάιντα.

Άγκυρα: η Τουρκία αναγνωρίζει ότι μεταφέρθηκαν όπλα σε ύποπτες ένοπλες ομάδες στην Υεμένη. Ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αδειοδότησε ποτέ την αποστολή των όπλων που "πιάστηκαν" στο λιμάνι Αντεν της Υεμένης το Νοέμβριο. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι τουρκικές αρχές ερευνούν ποιοι διακινούν τα όπλα και ποιοι επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσουν. Παρόλα αυτά η τουρκική αντιπολίτευση δεν αποκλείει την πιθανότητα, άτομα μέσα απο το κόμμα του Ερντογάν να είναι υπεύθυνα για τον εξοπλισμό των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων στην Υεμένη.

Η αντιπολίτευση προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η Υεμένη μπορεί να αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία εκτός και αν η Άγκυρα μπλοκάρει κάθε βοήθεια στην επανάσταση της Αλ Κάιντα εκεί. Οι υποστηρικτές του Ερντογάν παρουσιάζονται σαν υποστηρικτές του καθεστώτος της Χαμάς στην Γάζα όπως επίσης και των σουνιτών ανταρτών στη Συρία. Το τελευταίο φορτίο όπλων απο την Τουρκία που πιάστηκε απο τις τελωνειακές αρχές της Υεμένης αποτελείτο απο ελαφρύ οπλισμό και πυρομαχικά και ήταν κρυμμένο μέσα σε κουτιά απο γλυκά και μπισκότα. "Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την ασφάλεια και την σταθερότητα που χρειάζεται στην Υεμένη με κάθε δυνατό τρόπο και θα αντιταχθεί σε οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αυτό το σκοπό" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Σεκούκ Ουναλ.

Αυτά σηματοδότησαν και την πρώτη αναφορά για αποστολή όπλων στους αντάρτες στην Υεμένη απο την Τουρκία. Πρώτη φορά αξιωματούχοι στην Τουρκία αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ στοιχείων της Αλ Κάιντα και στις δύο χώρες.

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια ικανοποιητική δήλωση που να δείχνει ότι η Τουρκία τηρεί το διεθνές δίκαιο και νομιμότητα και ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και πάνω απο όλα ότι δεν επιτρέπει το λαθρεμπόριο όπλων" είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φαρούκ Λόγογλου.

Πηγή
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ