Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Hello Barbie: Η ανατριχιαστική κούκλα που Κατασκοπεύει τα παιδιά αλλά κυρίως τους γονείς.

Mattel’s latest doll Hello Barbie dialogs with children, records their answers and sends the information back to a database via Wifi and Bluetooth.

goodbye to “Hello Barbie”.

Hello Barbie: Η ανατριχιαστική κούκλα που Κατασκοπεύει τα παιδιά,καταγράφει τις απαντήσεις τους και στέλνει τις πληροφορίες πίσω σε μια βάση δεδομένων μέσω Wi-Fi και Bluetooth.

Το Hello Barbie είναι «η πρώτη διαδραστική κούκλα Barbie του κόσμου" ... και αυτό είναι μάλλον ανατριχιαστικό. Εξοπλισμένη με ένα μικρόφωνο και την δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, η κούκλα θέτει ερωτήματα στα παιδιά, καταγράφει τις απαντήσεις τους και στέλνει τις πληροφορίες πίσω στους servers της Mattel όπου και έχει κατατεθεί και υποβάλλεται σε επεξεργασία από έναν ισχυρό αλγόριθμο.

Το Hello Barbie λειτουργεί καταγράφοντας τη φωνή ενός παιδιού με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού για την κούκλα. Καθώς η κούκλα "ακούει", οι ηχογραφήσεις ταξιδεύουν μέσω του Δικτύου σε ένα διακομιστή όπου βρίσκονται τα αποσπάσματα της ομιλίας που αναγνωρίζει και επεξεργάζεται. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τις απαντήσεις που έχουν την μορφή Hello Barbie .

– Washington Post, Privacy advocates try to keep ‘creepy,’ ‘eavesdropping’ Hello Barbie from hitting shelves

- Washington Post, Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων προσπαθούν να κρατήσουν τις «ανατριχιαστικές», «υποκλοπές» της Hello Barbie από το να μπουν στα ράφια.




Στην έκθεση παιχνιδιών της Νέας Υόρκης, εκπρόσωποι της Mattel κατέδειξαν τις δυνατότητες Hello Barbie.

Στην επίδειξη στην έκθεση παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος της Mattel κουβεντιάζοντας για την Hello Barbie ανέφερε ότι της άρεσε να είναι πάνω στη σκηνή. Αργότερα, κατά τη συνομιλία, όταν ο εκπρόσωπος της Mattel ρωτήθηκε τι θα γίνει όταν μεγαλώσει η Hello Barbie , η κούκλα απάντησε, "Λοιπόν, μου είπες σας αρέσει να είναι πάνω στη σκηνή. Λοιπόν ίσως μια χορεύτρια; Ή ένας πολιτικός; Ή μήπως ένας χορευτής πολιτικός; "

- Αυτόθι.

Μια γρήγορη ανασκόπηση της πολιτικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής του ToyTalk (η υποδιαίρεση που χειρίζεται το Hello Barbie), αποκαλύπτει ότι οι πληροφορίες που καταγράφονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν για διάφορους λόγους.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, να μεταγράψουμε παροχή και να αποθηκεύσουμε τις ηχογραφήσεις, για την ανάπτυξη, την δοκιμή ή την βελτίωση της τεχνολογίας Αναγνώρισης Ομιλίας και τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και για άλλη έρευνα και ανάπτυξη ή για εσωτερικούς σκοπούς. Εμείς μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εγγραφές που βρίσκονται στη διάθεση του κατόχου λογαριασμού γονέα και επιτρέπουν στον κάτοχο του λογαριασμού του γονέα να μοιραστεί τις εν λόγω ηχογραφήσεις με τρίτους. Αυτές οι εγγραφές μπορούν να περιέχουν επιπλέον προσωπικές πληροφορίες εάν οι πληροφορίες αυτές παρέχονται στις ηχογραφήσεις, αλλά δεν χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται σε Ηχογραφήσεις να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Παρακαλούμε ανατρέξτε στην ενότητα "Τι είδους πληροφορίες να μοιραστούμε με τρίτα μέρη;" για πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτές οι πληροφορίες μοιράζονται με τρίτους.

Πως χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε;

Χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται μέσω της υπηρεσίας μας για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική ή αλλού στην Υπηρεσία. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε:
■ να λάβουμε γονική συναίνεση και να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό για τον γονέα,
■ να παρέχει και να διατηρεί το Service και να επεξεργαστεί και να ολοκληρώσει οποιεσδήποτε συναλλαγές σε σχέση με αυτό,
■ να σας παράσχουμε ανακοινώσεις και τα αιτήματά σας, παρέχουν εξυπηρέτηση των πελατών, να ζητήσουν ανατροφοδότηση, και αλλιώς να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας,
να παρακολουθούμε και να αναλύουμε τη χρήση και τις τάσεις και τις δημογραφικές πληροφορίες, και να προσωποποιήσουμε και να βελτιώσουμε την υπηρεσία, την τεχνολογία μας και την εμπειρία των χρηστών μας,
■ να σας παρέχει με νέα και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας, τις δραστηριότητες, τις προσφορές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους που πιστεύουμε ότι θα σας ενδιαφέρουν (με τη συγκατάθεσή σας, όπου απαιτείται προηγούμενη συγκατάθεση από την ισχύουσα νομοθεσία),
■ να σας στείλουμε την επιβεβαίωση, ενημερώσεις, ανακοινώσεις νέων προϊόντων, προειδοποιήσεις ασφαλείας, καθώς και την υποστήριξη και διοικητική μηνύματα και αλλιώς σας διευκολύνουμε στη χρήση, διαχείριση και λειτουργία του μας, την Υπηρεσία,
■ να σας ενημερώσουμε σχετικά με σημαντικές αλλαγές στην Υπηρεσία μας και τους όρους και τις πολιτικές μας,
να προωθήσουμε την ανάπτυξη, δοκιμή ή βελτίωση της τεχνολογίας Αναγνώρισης Ομιλίας και αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και για άλλους σκοπούς ανάλυσης της έρευνας και ανάπτυξης ή δεδομένα, και
για οποιοδήποτε άλλο σκοπό για τον οποίο συλλέγονται οι πληροφορίες, όπως προσδιορίστηκαν κατά τη στιγμή της συλλογής.
Εμείς μπορούμε να αποθηκεύουμε και να επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές πληροφορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Τι είδους πληροφορίες να μοιραστούμε με τρίτα μέρη;

Δεν θα μοιραστούμε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω της υπηρεσίας με τρίτους, εκτός από τις περιπτώσεις που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική. Για παράδειγμα, μπορούμε να μοιραστούμε τις προσωπικές πληροφορίες ως εξής:
■ με τους πωλητές, συμβούλους και άλλους παρόχους υπηρεσιών ("Εταιρίες Παροχής Υπηρεσιών"), οι οποίοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για να επιτελέσουν το έργο τους για μας, όπως πωλητές οι οποίοι μας βοηθούν στην παροχή της Υπηρεσίας, για την ανάπτυξη, τον έλεγχο και τη βελτίωση της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής και αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης ή στη διεξαγωγή έρευνας και την ανάπτυξη,
■ όταν μας δίνετε τη συγκατάθεσή σας για να το πράξουμε, συμπεριλαμβανομένων, εάν σας έχουμε ενημερώσει σε σχέση με την Υπηρεσία ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μοιράζονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και θα σας παράσχουν τις πληροφορίες αυτές,
■ σε συγκεντρωτική ή ανώνυμη μορφή που δεν προσδιορίζουν άμεσα εσάς ή τους άλλους,
■ όταν πιστεύουμε καλόπιστα ότι είμαστε νομίμως εξουσιοδοτημένοι ή την υποχρέωση να το πράξουμε ή ότι κάτι τέτοιο είναι εύλογα απαραίτητο ή σκόπιμο να (α) τη συμμόρφωση με οποιοδήποτε νόμο ή νομικές διαδικασίες ή να ανταποκριθούμε σε νόμιμα αιτήματα ή νομικές αρχές, όπως η ανταπόκριση στις νόμιμες κλήσεις, εντάλματα, ή δικαστικές εντολές, ή
(β) την προστασία των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας ή της ασφάλειας της ToyTalk, στους χρήστες μας, τους υπαλλήλους μας, τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, τους τρίτους ή το κοινό, για την επιβολή ή την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, τους Όρους Χρήσης, ή άλλες πολιτικές ή τις συμφωνίες μας.

ToyTalk Privacy Policy

Αυτή η τελευταία σφαίρα είναι αρκετά ανοιχτή και επικίνδυνη, καθώς οι πληροφορίες που καταγράφονται από την κούκλα θα μπορούσαν να σταλούν στις αρχές, τις κυβερνήσεις και τους άλλους φορείς αν "απαιτείται". Ειδικοί σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, έχουν προτείνει τη διάλυση της κούκλας - η οποία έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη στα καταστήματα το φθινόπωρο, ακριβώς στην εποχή των Χριστουγέννων.

"Αν είχα ένα μικρό παιδί, θα ήμουν πολύ ανήσυχη ότι οι οικείες συνομιλίες του παιδιού μου με την κούκλα της θα καταγράφονταν και θα αναλύονταν," δήλωσε η Angela Κάμπελ, σύμβουλος στην σχολή στο Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν για την ιδιωτικότητα και την Τεχνολογία, είπε σε μια δήλωση. «Τα παιδιά εμπιστεύονται στις κούκλες τους," είπε. "Όταν τα παιδιά έχουν συνομιλίες με τις κούκλες και λούτρινα ζωάκια, όταν παίζουν, αποκαλύπτουν πολλά για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους."

- Op cit. Washington Post.

Ενώ οι άνθρωποι στην Mattel διαβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την "βελτίωση του προϊόντος», είναι προφανές ότι Hello Barbie θα μπορούσε εύκολα να υποκλαπεί από όλα τα είδη των οργανισμών, όπως η NSA.

Τα παιδιά συχνά εμπιστεύονται τις πιο ιδιωτικές σκέψεις τους με την αγαπημένη τους κούκλα. Η εγγραφή αυτών των πραγμάτων η αποστολή σε ένα διακομιστή της Mega-Corporation είναι απλά κάτι ανατριχιαστικό και πλήρες εκμετάλλευσης. Είναι ένας ακόμη δρόμος για την ανάδειξη της κοινωνίας μας σε έναν ύπουλο, Big-Brotherish εφιάλτη. Ώρα να πούμε αντίο στο Hello Barbie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ