Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

Μετά την αποστολή σε εσάς του πιο κάτω κειμένου που αφορά τις επικείμενες εξώσεις κυπρίων πολιτών, θυμάτων της οικονομικής κρίσης, από τα σπίτια και τις επαγγελματικές τους στέγες, πήρα πάρα πολλές απαντήσεις που εκφράζουν μια άνευ προηγουμένου αγανάκτηση και οργή. Κοινό αίτημα των πιο πάνω ληπτών των μηνυμάτων μου είναι η έκφραση της ανάγκης να γίνει κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό προκειμένου να αποτραπεί ο εξευτελισμός και η καταρράκωση της κυπριακής οικογένειας και οικογενειακής επιχείρησης.

Τις τελευταίες δύο μέρες έχω προβληματιστεί έντονα και είπα στον εαυτό μου: ‘’Τέρμα το γράψιμο και η κρητική στα παχύδερμα της πολιτικής ζωής της Κύπρου και στους εταίρους τους τραπεζίτες, καιρός να περάσω από τα λόγια στις πράξεις και όποιος θέλει ας με ακολουθήσει’’

Προτείνω λοιπόν σε όσους θα επηρεασθούν σύντομα από της εξώσεις και όχι μόνον, να συστήσουμε μια οργάνωση σκοπός της οποίας θα είναι να επεμβαίνει δυναμικά σε κάθε επιχειρούμενη έξωση συμπατριωτών μας από τα σπίτια και την επαγγελματική τους στέγη και με κάθε τρόπο και μέσο να προσπαθεί να την αποτρέπει. Αυτή πιστεύω είναι και η τελευταία μας ευκαιρία να αντισταθούμε στο ξεπούλημα των περιουσιών μας στα ξένα συμφέροντα και funds πίσω από τα οποία σίγουρα κρύβονται και τούρκικα συμφέροντα
(Ο Πρόεδρος και ένα Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλης Κυπριακής Τράπεζας είναι επίσης μέλη Διοικητικού Συμβουλίου δύο τούρκικων τραπεζών στην Τουρκία)

Παρακαλώ όπως, όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην πιο πάνω οργάνωση, το όνομα και τους λεπτομερείς σκοπούς της οποίας θα συναποφασίσουμε σε προσεχή μας συνάντηση, να επικοινωνήσουν μαζί μου ηλεκτρονικά η στο τηλέφωνο 99667955


Όμηρος Αλεξάνδρου

Λεμεσός - Κύπρος

http://omirosalexandrou.blogspot.com.


Οι 300... του Νίκου Χρυσάνθου* Αναστασιάδη

Σε μια περίοδο που υπάρχει δέσμευση έναντι των δανειστών μας για παγιοποίηση των προσλήψεων στο δημόσιο, η Κυβέρνηση ΝίκουΧρυσάνθου* Αναστασιάδη ετοιμάζεται να προσλάβει άμεσα 300 νέους αστυνομικούς με προοπτική να γίνουν 600, προβάλλοντας σαν κύριο λόγο τον κίνδυνο που υπάρχει από την δράση των ισλαμιστών του ISIS. Είναι όμως αυτός ο κύριος λόγος για την πρόσληψη των ως άνω αστυνομικών; Δεν νομίζω..

Όπως όλοι γνωρίζετε ο νόμος περί εκποιήσεων και αφερεγγυότητας υπερψηφίστηκε πρόσφατα από την κυπριακή Βουλή από όλα τα κόμματα εκτός από το ΑΚΕΛ ‘’Το κόμμα του Λαού’’ και του ανεκδιήγητου πρώην Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια που στην ουσία φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη μαζί με τους τραπεζίτες στην έλευση της Τρόικας στην ταλαίπωρη μας Κύπρο. Και δεν είναι μόνο αυτό το έγκλημα που έκανε ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, εξίσου μεγάλο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου ήταν το γεγονός ότι δεν έκαναν τίποτα σωστό κατά την διακυβέρνηση τους με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τεράστια ανασφάλεια στο ανώριμο πολιτικά κυπριακό λαό και να στραφεί στο Αναστασιάδη.

Τα δάνεια που είχαν παραχωρήσει οι κυπριακές τράπεζες στο ιδιωτικό τομέα μέχρι το 2008 σε σχέση με το ΑΕΠ, ήταν κατά 5 με 6 φορές περισσότερα από τον μέσο όρο των δανείων που παραχώρησαν οι χώρες της ΕΕ. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν προσεγγίσει περίπου τα 29 Δις, ένα ποσοστό κοντά στο 48% του συνόλου των δανείων, η απόλυτη έκφραση της σχιζοφρενικής συμπεριφοράς τραπεζιτών σε συνεργασία με τους πολιτικούς και τα κόμματα.

Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν οι εξώσεις των κυπρίων από τα σπίτια τους και η πώληση των περιουσιών τους σε εξευτελιστικές τιμές στα γεράκια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που καραδοκούν. Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν τους δανειολήπτες και τις περιουσίες τους και σε λίγες μέρες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την οργή και την βίαιη συμπεριφορά του κύπριου που θα πετιέται μαζί με την οικογένεια του έξω από το σπίτι του. Αυτός είναι και ο λόγος της πρόσληψης των 300 αστυνομικών με προοπτική να γίνουν 600.

Η Κυβέρνηση με διαλυμένη την Κεντρική Τράπεζα και την Γενική Εισαγγελία, με έναν Πρόεδρο με προβλήματα υγείας και όχι μόνον, που αρέσκετε να ταξιδεύει παρά να κυβερνά, μας έχει βυθίσει στην ανασφάλεια και την απόγνωση, μη γνωρίζοντας τι θα μας ξημερώσει αύριο. Έχουμε ένα κράτος μπάχαλο που κυριαρχεί παντού η σήψη και η διαφθορά, με έναν κοινό εγκληματία σαν Πρόεδρο που έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή και όχι να κυβερνά. Θυμηθείτε τον ρόλο που έπαιξε στην απάτη του Χρηματιστηρίου για την οποία ο νυν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρ. Ερωτοκρίτου δήλωνε δημόσια ότι αν γινόταν κάποτε Γ. Εισαγγελέας το πρώτο πράγμα που θα έκανε ήταν να βάλει τον Αναστασιάδη στην φυλακή για τον ρόλο που έπαιξε στη απάτη του Χρηματιστηρίου, Θυμηθείτε επίσης τον ρόλο που όπως ευρέως διαδίδεται έπαιξε αυτός και το δικηγορικό του γραφείο στο ξέπλυμα των ρώσικων κεφαλαίων που απετέλεσαν μπούμερανγκ για την κυπριακή οικονομία.

Ο Αναστασιάδης και η παρέα του μαζί με τα κόμματα αποφάσισαν να προσλάβουν αστυνομικούς, να τους εξοπλίσουν για να προστατευθούν από την οργή μας όταν θα μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας. Αν αγαπάμε την οικογένεια μας και θέλουμε να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας και κατ’ επέκταση τον τόπο μας, έχουμε και εμείς κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύσουμε τις οικεγένειες μας και τον τόπο μας με κάθε μέσο και τρόπο. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου μας δεν είναι ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Εγγλέζοι, οι μεγαλύτεροι εχθροί μας είναι οι πολιτικοί και τα κόμματα τους που μαζί με τους εταίρους τους τραπεζίτες, έφεραν την Κύπρο και τον Λαό της στο χείλος του γκρεμού. Εμπρός λοιπόν, ας προστατεύσουμε το τόπο μας με κάθε τρόπο και μέσο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για απονομή δικαιοσύνης και διατήρηση μας στο τόπο των προγόνων μας.


*(To Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος μας, τότε Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ για τις αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 για να μην γίνεται αντιληπτός και να παραπλανά και να εξαπατά τους ανυποψίαστους επενδυτές και να θησαυρίζει σε βάρος τους)

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ