Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!.....Τρίωρο τετ-α-τετ Ράμα - Σόρος στα Τίρανα

Νέα πρόκληση Ράμα: Δεν θα διαπραγματευτούμε το εθνικό μας συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας με την Ελλάδα

«Δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας» απάντησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κίνηση των Τιράνων να ζητήσουν από την Αθήνα..

να τροποποιηθεί το πρόγραμμα ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο -με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα-, αλλά και να τους παραδοθούν χάρτες των ερευνών στην Ήπειρο, αμφισβητώντας ουσιαστικά και τα χερσαία σύνορα με τη χώρα μας.

«Κανείς δεν πρέπει να ξαφνιάζεται, αν το αλβανικό κράτος ζητάει από τις ελληνικές αρχές, με βάση της διπλωματικές πρακτικές, πληροφορίες για τις έρευνες στο Ιόνιο. Και δεν είναι μυστικό να πω ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η προσπάθεια να βρούμε κοινή γλώσσα και να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα.

Εμείς δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν έχουμε δεσμευθεί να κλείνουμε τα μάτια μας, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς» δήλωσε ο κ. Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην Αθήνα για τη συμμετοχή του κόμματος των Τσάμηδων, PDIU, στον κυβερνητικό συνασπισμό που ηγείται, τόνισε : «Ως προς το θέμα αυτό, όπως εμείς δεν φανταζόμαστε να υποδείξουμε στην Αθήνα ποιον να επιλέξει στην ηγεσία του Κοινοβουλίου ή της κυβέρνησής της, έτσι δεν φανταζόμαστε την Αθήνα να κάνει το ίδιο σε εμάς».

Οι νέες δηλώσεις Ράμα αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, το ήδη βαρύ κλίμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.Τρίωρο τετ-α-τετ Ράμα - Σόρος στα Τίρανα

Ο παγκοσμίου φήμης φιλάνθρωπος, Τζορτζ Σόρος, πραγματοποίησε επίσκεψη λίγων ωρών στα Τίρανα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αναφέρει το αλβανικό Oranews.

Οι συναντήσεις του Σόρος πραγματοποιήθηκαν μακριά από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, με εξαίρεση τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha.

Ο 84χρονος Εβραιο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ουγγρικής καταγωγής, την Πέμπτη το βράδυ είχε προσκληθεί σε δείπνο από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μια συνάντηση που κράτησε τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αλβανικού καναλιού, ο Σόρος ενημερώθηκε για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη χώρα, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις αυτές, ως ‘επώδυνες’ αλλά ‘απαραίτητες’ για την Αλβανία.

Αναμένεται ότι το Ίδρυμά του, ‘Ανοικτή Αλβανία’ θα συνεισφέρει στην υποστήριξη των έργων που προωθούνται από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου κατόπιν προτάσεων του Έντι Ράμα, στη βάση των μεταρρυθμίσεων.

Ένα βασικό στοιχείο στο οποίος έδωσε έμφαση ο Σόρος, ήταν η χρήση του κοινωνικού δικτύου Facebook και η υποστήριξη προς τους νέους.

Η συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, διήρκεσε 60 λεπτά και πληροφορήθηκε τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Κόμματος για το κράτος δικαίου.

Πηγή:echedoros-a.gr- See more at: http://himara.gr/3884-trioro-tet-a-tet-rama-soros-sta-tirana-1#sthash.eyNh2I2q.dpuf


Πηγή: www.himara.gr

Πηγή: www.himara.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ