Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Λαέ της Πάφου δείξε μας τον Δρόμο

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου διεξάγονται Δημαρχιακές Εκλογές στο Δήμο Πάφου μετά την παραίτηση του υπόδικου τέως Δημάρχου Σάββα Βέργα υπό το βάρος σωρείας σκανδάλων και καλπάζουσας διαφθοράς τόσο στο Δήμο όσο και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου.

Υπόδικοι στα πιο πάνω εγκλήματα είναι, εκτός από τον τέως Δήμαρχο, ο οποίος ήταν για χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του ΔΗ.ΚΟ, (Κατά κάποιους, Του Κόμματος των ‘’Αρχών’’ και ‘’Αξιών’’, και κατά κάποιους άλλους, της Πόρνης της Πολιτικής Ζωής Της Κύπρου) και Δημοτικοί Σύμβουλοι που πρόσκεινται και στα μεγάλα κόμματα ΔΗ.ΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι 8, κάποιοι από τους οποίους είναι κομματικές επιλογές, κάποιοι δήθεν ανεξάρτητοι που υποστηρίζονται από κόμματα και κάποιοι πραγματικά ανεξάρτητοι. Τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων επιστρατεύουν όλα τα μέσα τις τελευταίες μέρες για να πείσουν τους ψηφοφόρους να πάρουν μέρος στις εκλογές της Κυριακής φοβούμενοι τεράστια αποχή.

Κοινό μυστικό και διαπίστωση όλων είναι πως ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων θα τηρήσει αποχή στις εκλογές για λόγους που σχετίζονται με όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στην Πάφο. Τα σκάνδαλα, η διαπλοκή και το μέγεθος της διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει την οργή όχι μόνον στους πάφιους αλλά και σε όλη την κυπριακή κοινωνία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση έχει πολλές ιδιαιτερότητες και προσωπικά αναμένω να δω να εκφράζεται μια άνευ προηγουμένου οργή των παφίων ενάντια στην κομματοκρατία και γενικότερα στο διεφθαρμένο κομματικό κατεστημένο, οι άνθρωποι και οι επιλογές του οποίου πρωταγωνίστησαν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου λεηλασία.

Πριν από κάποια χρόνια κάποιος πάφιος συμφοιτητής μου μου είπε κομπάζοντας ότι, ‘’όσο προχωράς δυτικά της Κύπρου βρίσκεις πιο καλούς ανθρώπους και γνήσιους πατριώτες’’. Η κοινή μας αγάπη για την Κύπρο μας, μας κράτησε σε επαφή αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε. Επικοινώνησα πριν λίγες μέρες μαζί του και του θύμισα τι μου είπε τότε και ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις και προβληματισμούς για το δύσμοιρο χάλι που οδήγησαν οι πολιτικοί και τα κόμματα τους την αγαπημένη μας πατρίδα. Κοινή διαπίστωση και των δύο μας ήταν ότι, αν η Κύπρος δεν απαλλαγεί σύντομα από το υπάρχον ελεεινό κομματικό κατεστημένο θα καταστραφεί οικονομικά και θα τουρκέψει.

Θέλω να πιστεύω ότι την άποψη του εκ Πάφου φίλου μου και την δική μου την ασπάζεται η συντρηπτική πλειοψηφία των Παφίων και με αυτή την ευκαιρία τους καλώ την ερχόμενη Κυριακή να αποδείξουν τον γνήσιο πατριωτισμό τους με το να γυρίσουν την πλάτη στους κομματικούς υποψηφίους. Τους καλώ να μας δείξουν το δρόμο, ούτως ώστε οι Δημαρχιακές Εκλογές της Πάφου να είναι η αφετηρία και η απαρχή για να απαλλαγεί η Κύπρος από τους εσωτερικούς εχθρούς της που δεν είναι άλλοι από το ελεεινό κομματικό κατεστημένο και αυτούς που το συνθέτουνκαι το προστατεύουν

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ