Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Πράκτορας-μιζαδόρος ο λαοπρόβλητος ηγέτης των «Ποδέμος»;


Μισθό 3.000 ευρώ την εβδομάδα έπαιρνε από το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, για την εβδομαδιαία εκπομπή με τίτλο «Φορτ Απάτσι», που παρουσίαζε στο ισπανόφωνο κανάλι Hispan Tv, ιδιοκτησίας της ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας του Ιράν.
Του Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
ΠΗΓΗ: http://www.e-typos.com/
Το αποκάλυψε στο περιοδικό «El Economista» ο πρώην συνεργάτης του Ιγκλέσιας, Ενρίκε Ριομπόο, συμπληρώνοντας ότι ο αρχηγός του Podemos του ζήτησε να αγοράσει τον ιδιωτικό σταθμό του, Canal 33, με χρήματα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Ο 36χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Κομπλουτένσε, στη Μαδρίτη, έγινε διάσημος κυρίως χάρις στη διαδικτυακή εκπομπή La Tuerka, της αριστερής εφημερίδας «Publico» και στο φιλοϊρανικό πρόγραμμα «Φορτ Απάτσι».
Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παρέστη στα εγκαίνια του Hispan TV στη Μαδρίτη, που είχε επισήμως στόχο να «ενισχύσει τους δεσμούς του Ιράν με τη Λατινική Αμερική».
Ο Ριομπόο ισχυρίστηκε ότι τον Οκτώβριο του 2012 ο Ιγκλέσιας του πρότεινε να αναμεταδώσει την εκπομπή «Φορτ Απάτσι» και στο κανάλι του, έναντι 6.000 ευρώ, που θα πλήρωναν οι Ιρανοί. «Για τη μεσολάβηση ζήτησε 40%, εγώ θα έπαιρνα 5.000 ευρώ και θα του επέστρεφα τις 2.000», συμπλήρωσε ο Ισπανός μικροκαναλάρχης.
Σύμφωνα ακόμη με τον Ριομπόο, το 2013 ο Ιγκλέσιας του έκανε πρόταση εξαγοράς του καναλιού του, με χρήματα που θα έδινε ο Τσάβες «για τον οποίο», όπως είπε «είχε μόνο καλά λόγια». Η δουλειά όμως χάλασε επειδή το Καράκας πρόσφερε 200 χιλιάδες ευρώ, αντί για το 1 εκατομμύριο που ζητούσε ο ιδιοκτήτης.
Δικαιολογώντας πέρυσι τους δεσμούς του με ένα ανελεύθερο καθεστώς, που καταπιέζει τις γυναίκες και πραγματοποιεί εκτελέσεις, ο Ιγκλέσιας επικαλέστηκε το παράδειγμα του… Λένιν, τον οποίο στήριξαν οι Γερμανοί για να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του Podemos συμμετείχε και στο δ.σ. ενός think tank με την επωνυμία CEPS, που στο διάστημα 2002-2012 είχε λάβει 3,7 εκατ. ευρώ από τις αριστερές κυβερνήσεις Βενεζουέλας, Ισημερινού και Βολιβίας.
«Δεν μας εκπλήσσει η εκστρατεία δυσφήμησης ηγετικών στελεχών του Podemos, αφού τους προηγούμενους μήνες έλεγαν ότι χρηματοδοτούμαστε από τρομοκράτες», σχολίασε στην «El Pais» το νούμερο 2 του κόμματος, Αλμπέρτο Μοντέρο.
Χθες προέκυψε θέμα με τον πολιτικό γραμματέα του κόμματος, Ινίγο Ερεχόν, ο οποίος εκδιώχθηκε από ένα πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Μάλαγας για κάποιες ασαφείς οικονομικές του εκκρεμότητες, που συνιστούσαν υποτίθεται «ασυμβίβαστο».
Το Podemos κατέκτησε 8% στις ευρωεκλογές και σε δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις φιγουράρει στην πρώτη θέση με 28%. Η προοπτική νίκης του στις εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου τρομάζει τις αγορές - ενώ προχθές ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έσπευσε να απορρίψει τις προτάσεις του για το ισπανικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ