Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Έργα και ημέρες του Χαράλαμπου Αθανασίου- "Η ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμα κανενός, αλλά ...ευχέρεια του κράτους να τη χορηγεί.." (6) Άρθρα!...

ΑΡΘΡΟ Α'
Ποιος διαχωρισμός των εξουσιών; Προηγείται το βουλευτιλίκι...


Ο Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τις στενές σχέσεις της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα είναι αρκετά αφελής ώστε να δηλώσει ότι ο κ.Αθανασίου εργάστηκε "για την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία", την ώρα που τον ανακοίνωνε ως υποψήφιο βουλευτή του κόμματος του!

Αξιολογώ πάντως θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς μερικές ακόμα μάσκες πέφτουν.

Αρχίζουμε σιγά-σιγά όλοι και γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά ήταν οι διπλανοί μας στα χρόνια του μεγάλου party της Μεταπολίτευσης.

ΠΗΓΗ

ΑΡΘΡΟ Β'

Το μακρύ χέρι της ΝΔ στη Δικαιοσύνη σε πλήρη δράση

Σε εκλογικό του Κέντρο έχει μετατρέψει τα γραφεία της ΕΔΕ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με την επιλογή του εν ενεργεία ανώτατου δικαστή, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θέλησε να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να κόψει τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία. Η αντίληψη που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου γνωρίζουν καλά την διαδρομή του Αθανασίου, είναι ότι μάλλον την ισχυροποίησή του επιδιώκει.

Στη συνέχεια η δήλωση των μελών της ΕΔΕ:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Δικαστές και Εισαγγελείς.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε ολόκληρη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα τηρήσουμε το επίπεδο που αρμόζει στην δικαστική μας ιδιότητα, χωρίς αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις με τους λοιπούς συνυποψηφίους. Θεωρούμε, όμως, ότι έχουμε υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας ένα γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα και το οποίο, κατά την άποψή μας, συνιστά βαρύτατη παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, καθώς και βαρύτατο πλήγμα στην ομαλή και δημοκρατική λειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θεσμούς τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστικών Λειτουργών σεβόμαστε και προστατεύουμε. Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης και νυν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, βρισκόταν χτες (25-4-2012) στα γραφεία της Ένωσής μας (στο Πρωτοδικείο Αθηνών) και πραγματοποιούσε σειρά τηλεφωνημάτων, από τo σταθερό τηλέφωνο (2108841529) προς συναδέλφους, υπηρετούντες σε διάφορα Δικαστήρια, κάνοντας σ’ αυτούς πρόταση ( υπό ποία ιδιότητα άραγε? ), να είναι υποψήφιοι «της ομάδας του», για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Ιδιαίτερη πρόκληση για την νοημοσύνη όλων μας συνιστά το γεγονός ότι, λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο πρόσωπο, έκανε δηλώσεις, ως εκπρόσωπος του Κόμματός του, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ότι στόχος του είναι «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία»!!!

Τη δήλωση υπογράφουν:

Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης

Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης

Μαργαρίτα Στενιώτη, Προέδρος Πρωτοδικών

Δημοσθένης Βλάχου, Προέδρος Πρωτοδικών
ΠΗΓΗ

ΑΡΘΡΟ Γ'

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.......

Ο εν ενεργεία δικαστής που μπήκε στην πολιτική πριν παραιτηθεί
Με ψεύδη, ανακρίβειες και επικλήσεις δικαστικών κύκλων, η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» επεχείρησε χθες να εμφανίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτόν με την επιλογή του αρεοπαγίτη και προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου.
Το ανώνυμο άρθρο με τίτλο Ο Δικαστής : Έγκαιρη παραίτηση, συντάκτης του οποίου πολύ πιθανόν να είναι και ο ίδιος ο κ. Ψυχάρης (σύμφωνα με μαρτυρίες ο κ. Αθανασίου επισκεπτόταν συχνά τον Πρόεδρο του ΔΟΛ) αναφέρει:

Αντιδράσεις σε δικαστικούς κύκλους προκάλεσε άρθρο του επίτιμου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου σε κυριακάτικη εφημερίδα στο οποίο φωτογραφίζεται ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου και του χρεώνεται πειθαρχικό αδίκημα μετά την κίνησή του να πολιτευτεί μα τη ΝΔ.

Το Σύνταγμα ρητά αναφέρει ότι δικαστικοί λειτουργοί πριν θέσουν υποψηφιότητα παραιτούνται όπως έγκαιρα έπραξε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αντέτειναν ανώτατοι δικαστές. Επικαλέστηκαν μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα πρώην συναδέλφων τους (Γ. Ντεγιάννης, Β. Ρώτης και Γ. Κουβελάκης), τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε παλαιότετρες εκλογικές αναμετρήσεις στα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και πρόσφατα, υπενθύμιζαν το ίδιο έπραξε ο τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Γιώργος Σταυρόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια έγινε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι ο Χ. Αθανασίου είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν από την επίσημη πρόταση της ΝΔ για να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, με το άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής «Η άλωση της Δικαιοσύνης», αναφέρεται στα πραγματικά περιστατικά και θεμελιώνει απόλυτα με αναφορές σε συνταγματικές και νομικές διατάξεις τη διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος από τον κ. Αθανασίου.

Ας βγουν δημόσια και επώνυμα, αν υπάρχουν, δικαστές που αντέδρασαν στο άρθρο του κ. Παπανικολάου αμφισβητώντας την ορθότητα των θέσεων που υποστηρίζει.

Αποσιωπούν δε το γεγονός, ότι ο κ. Αθανασίου προεξοφλούσε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και ο επόμενος υπουργός Δικαιοσύνης.

Συμμετείχε δε σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και σε κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στην Αθήνα και στη Λέσβο.

Οι επικλήσεις σε συγκεκριμένα παραδείγματα πρώην συναδέλφων τους που είχαν περιληφθεί τα ονόματά τους σε ψηφοδέλτια Επικρατείας, παραπέμπουν στο εντελώς αντίθετο από αυτό που θέλουν να καταδείξουν.

Ο Γ. Ντεγιάννης είχε ήδη αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα. Οι δε Ρώτης και Κουβελάκης είχαν παραιτηθεί αρκετά πριν ανακοινωθεί η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια Επικρατείας.
Αντίθετα ο Χαρ. Αθανασίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο τύπο και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ημέρες πριν βρισκόταν καθημερινά στον τρίτο όροφο στη Συγγρού διαπραγματευόμενος, ενώ ακόμη ήταν εν ενεργεία δικαστής.
ΠΗΓΗ

 ΑΡΘΡΟ Δ'


H άλωση της Δικαιοσύνης

Η σπουδαρχία, ο αριβισμός, η θεσιθηρία, αλλά και ο κομματισμός εμφανίζονται συχνά ως επάρατοι νόσοι στο Σώμα της Δικαιοσύνης
Η εμπειρία μου δεν μου επιτρέπει να αποκλείσω και μία ποινικώς αξιόλογη συμπεριφορά τού συναλλασσομένου με πολιτικούς ή κομματικούς δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να επιτύχει την κάθοδό του στην πολιτική

Tο παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

Η Δικαιοσύνη, μετά τη μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974, έβγαινε από τη δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δύο συνταγματάρχες.

Η συμμετοχή των ανώτατων δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση αυτή, της προσέδωσε μία νομιμοφάνεια και βοήθησε στη στερέωση και επιβολή της. Οπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «Η τήβεννος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών» (Παναγιώτη Δημόπουλου, επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Ο Αρειος Πάγος, ο Θεσμός και τα Πρόσωπα. Σελ. 77).

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, στις 6-12-1976, είπε: «Η Δικαιοσύνη επέρασεν από μίαν βαρείαν δοκιμασίαν κατά την διάρκειαν της δικτατορίας. Ηδη, μετά την αποκατάστασιν της Δημοκρατίας, διέρχεται νέαν δοκιμασίαν...».

Πράγματι δε η πρόβλεψη αυτή του πολιτικού ανδρός, που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα μας, πλήρως επαληθεύτηκε, αφού η δοκιμασία της Ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίστηκε και μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα τραγικά φαινόμενα της αποκρυσταλλωμένης πια αρνησιδικίας ή στον εντοπισμό θυλάκων χυδαίας διαφθοράς στον χώρο της Δικαιοσύνης. Αλλά και στα «ακόμη η χούντα σ' εμένα» λόγια του αείμνηστου Προέδρου του Αρείου Πάγου Δημητρίου Μαργέλλου, που, άλλωστε, αποτελούν και προσωπικά υπηρεσιακά μου βιώματα, κατά τα οποία η σπουδαρχία, ο αριβισμός, η θεσιθηρία και ο κομματισμός εμφανίζονται συχνά ως επάρατοι νόσοι στο σώμα της Δικαιοσύνης.

Προς αντιμετώπιση θλιβερών φαινομένων αλλοτρίωσης από δικαστικούς λειτουργούς, για πολιτικούς ή κομματικούς λόγους, της λειτουργικής και προσωπικής τους ανεξαρτησίας, κατά παράβαση του άρθρου 87 παρ. 1 του Συντάγματος, το άρθρο 40 παρ. 6 του κ.ν. 1756/1988 ορίζει ότι «απαγορεύονται στους δικαστικούς λειτουργούς κάθε είδους εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων».

Από την τελευταία αυτή διάταξη, σε συνδυασμό με εκείνη του άρθρου 91 παρ. 3 περ. ζ' του ιδίου νόμου, κατά την οποία αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και η αναξιοπρεπής ή απρεπής συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού εντός ή εκτός υπηρεσίας, καθώς και με εκείνη της παρ. 5 περ. β' του ίδιου άρθρου 91, από την οποία «a contrario» συνάγεται ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον δικαστικό λειτουργό η άμεση ή έμμεση έκφραση γνώμης δημοσίως υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης, προκύπτει, σαφώς και ανενδοιάστως, ότι ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, ο οποίος έρχεται σε επαφή με κομματικούς πολιτικού κόμματος, εκδηλώνει σ' αυτούς την υποστήριξη του κόμματός τους, ζητά να περιληφθεί στα ψηφοδέλτιά του σε επερχόμενες εκλογές και διαπραγματεύεται, πάντοτε στο πλαίσιο μυστικής διαπραγμάτευσης, υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, τους όρους της καθόδου του στην πολιτική υπό τα σύμβολα του συγκεκριμένου κόμματος, διαπράττει βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, δικαιολογούν την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσής του από το έντιμο δικαστικό σώμα, εν όψει και του ότι κατ' ουσίαν έθεσεν εαυτόν εκτός Δικαιοσύνης, απεκδυθείς στην πράξη την τήβεννον.

Αλλά και γιατί η βαρύτητα του πειθαρχικού του παραπτώματος μαρτυρά ότι αυτός δεν έχει συναίσθηση των βασικών του υποχρεώσεων ως δικαστικού λειτουργού και συνάμα θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης (άρθρο 93 παρ. 2 ν. 1756/1988).

Αν δε ο υποπέσας σε τέτοιο πειθαρχικό παράπτωμα φέρει ανώτατο βαθμό και συνδικαλιστική ιδιότητα, πρέπει να κριθεί αυστηρότερα σύμφωνα με το άρθρο 93 παρ. 3 ν. 1756/1988, αφού τα περιστατικά αυτά επαυξάνουν τη βαρύτητα του παραπτώματος.

Η μακρά δε δικαστική μου εμπειρία δεν μου επιτρέπει να αποκλείσω και μία ποινικώς αξιόλογη συμπεριφορά τού συναλλασσομένου με πολιτικούς ή κομματικούς δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να επιτύχει την κάθοδό του στην πολιτική, όπως π.χ. με τη μορφή του άρθρου 237 του ΠΚ (δωροδοκία δικαστή).

Οπως δε ο κομματισμός όλα τα μαγάρισε στον τόπο μας, έτσι μαγάρισε και τις συνταγματικές εγγυήσεις για μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο κομματισμός χρησιμοποίησε τον δικαστικό συνδικαλισμό για να καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο συντάκτης αυτών των γραμμών αισθάνθηκε την υποχρέωση να καταθέσει τις παραπάνω σκέψεις του μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο και το διαδίκτυο, κατά τα οποία φέρεται εν ενεργεία δικαστής να συναλλάσσεται ή να διαπραγματεύεται με πολιτικό κόμμα την κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του, αλλά ιδίως μετά την επαλήθευσή τους, τις απογευματινές ώρες της 24ης Απριλίου 2012, όταν ο αρχηγός πολιτικού κόμματος εξουσίας ανακοίνωσε δημοσίως τη συμφωνία του με εν ενεργεία αρεοπαγίτη, πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, να τον περιλάβει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του κατά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Τα γεγονότα αυτά προβάλλουν με ενάργεια μία ακόμη από τις αιτίες που οδήγησαν, μέσω του κομματισμού δικαστών, την Ελληνική Δικαιοσύνη στην απαξίωσή της και την πατρίδα μας σε μία συντελεσμένη καταστροφή. Εάλω και πάλι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης!

Ιωάννης Παπανικολάου
Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Ε.Τ.
ΠΗΓΗ

ΑΡΘΡΟ Ε'

Έλληνας (;;;) αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου: "Η ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμα κανενός, αλλά ...ευχέρεια του κράτους να τη χορηγεί..."



...σε ανθρώπους που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου και δεσμεύθηκε ότι η νέα διάταξη που είναι υπό επεξεργασία για την απόκτηση ιθαγένειας από τα παιδιά αλλοδαπών, θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, πλέον ουσιαστική προϋπόθεση θα είναι η εννεαετής φοίτηση σε ελληνικό σχολείο. Δεν αρκεί μόνο η προϋπόθεση της γέννησης, σημείωσε, αλλά και η παιδεία, η εκπαίδευση. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στην κριτική περί αυστηροποίησης του νόμου, λέγοντας ότι όπως λέγεται, αλλά θα έχουν άδεια διαμονής και τα ίδια δικαιώματα με τα ελληνόπουλα (εκπαίδευση, περίθαλψη). Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει το σύστημα του νόμου 3838/10, τόνισε ο κ. Αθανασίου και επισήμανε ότι υπάρχουν και παιδιά που δεν γεννιούνται εδώ, αλλά έρχονται σε μικρή ηλικία και με τη νέα διάταξη θα δοθεί και σε αυτά η δυνατότητα να αποκτήσουν ιθαγένεια αφού θα έχουν συμπληρώσει εννέα χρόνια εκπαίδευση. Συζητείται επίσης, όπως είπε, το ενδεχόμενο καθιέρωσης ''εξαιρετικής'' ιθαγένειας σε επενδυτές, με τον κ. Αθανασίου να είναι θετικός σε αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις και αξιολογικά κριτήρια. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα της ιθαγένειας θα ληφθούν από τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την κυβέρνηση.

http://www.zoomblog.org
http://hellasxg.blogspot.com/2013/03/blog-post_4993.html

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΘΙΟ. ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΙΘΑΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ... ΑΝΟΗΤΟΙ, ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ, ΑΜΑΘΕΙΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ ΤΙΠΟΤΟΛΟΓΟΙ, ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ.

"ΙΣΧΥΣ"


ΑΡΘΡΟ ΣΤ'

Ήταν γάμος της χρονιάς!

Η Μυτιλήνη, ο Σάμαρας και ο γάμος της κόρης του εισαγγελέα Αθανασίου...

Καλημέρα από τη Μυτιλήνη.
Εγω βέβαια ήρθα για διακοπές, αλλά ούτε κι εδώ μ αφήνουν ν αγιάσω.

Δεν πρόλαβα να έρθω, και να ξωπίσω μου, έρχεται ( ήρθε ), ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς, να στη Λέσβο η κ. Μπατζελή, ο κ. Σηφουνάκης, να επίσημοι, να επώνυμοι.
Απο το...irasot

Δεν μπορεί λέω, επί τέλους θα κατάλαβε η Αθήνα, τη μεγάλη σημασία που πρέπει να δώσουν στο νησί αυτό που ρημάζει από την αδιαφορία όλων, και πρώτα απ όλα των ίδιων των παραγόντων του, που επιμένουν να μη διαμαρτύρονται που τα ακτοπλοικά εισητήρια με 30χρονα πλοία, για μία τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο φτάνουν τα 500!!! ευρώ.
Βάλανε λέει και ένα καινούργιο πλοίο το ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΠΡΕΣ, που ήταν καινούργιο την εποχή... της εισβολής στη Κύπρο το 74.
Φαντάζομαι θα γίνουν ανακοινώσεις, θα φανεί το ενδιαφέρον των πολιτικών για το νησί, και για τα προβληματα του, αντε θα δώσει ο κ. Σαμαράς και το... χρίσμα σε περιφερειάρχες και δημάρχους.Μπορεί να βάλουν και τη ΝΕΛ, να προσφέρει φτηνά εισητήρια.
Από την άλλη βέβαια, κάτι δεν μου πήγαινε καλά.
Τη Τρίτη, έφτασε με το πλοίο της γραμμής στη Μυτιλήνη, μία Φερράρι Μόντενα ξεσκέπαστη, η οποία εθεάθη στη Μυτιλήνη, αλλά έφυγε και πήγε στη Καλλονή, για να στολιστεί.
Πολύς κόσμος στο νησί, εννοώ πολιτικοί και επίσημοι, γιατί από τουρίστες άστα να πάνε, Φερράρι, λέω δεν ανοίγω τη σελίδα της τοπικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ ( δεξιά ), να δω τι γίνεται;
Α, ρε Μυτιληνιοί, ά , ρε Ελληνάρες, που θα βλέπετε σήμερα από τα δελτία ειδήσεων, το ενδιαφέρον των κομμάτων μέσα από τις επισκέψεις διάφορων πολιτικών στη Λέσβο, για διαβάστε και αυτή τη τελευταία παράγραφο από το πρόγραμμα του κ. Σαμαρα στη Λέσβο.

"Με τις επαφές στη συμπρωτεύουσα ,( εννοεί τη Καλλονή της Λέσβου ) ολοκληρώνεται το επίσημο σκέλος της επίσκεψης Σαμαρά, που θα συνεχιστεί το απόγευμα της Παρασκευής ιδιωτικά, με την παρουσία του, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, στο γάμο του Δημήτρη Καραθανάση και της Ελένης Αθανασίου, στην Παναγιά τη Γοργόνα στη Σκάλα Σκαμνιάς."

Να λοιπόν γιατί στόλιζαν τη Πεμπτη τη Φερράρι στο λουλουδάδικο στη Καλλονή, να γιατί έχουν μαζευτεί όλοι στη Λέσβο.
Για το γάμο της κόρης του εισαγγελέα Αθανασίου απο την Αγία Παρασκευή, με το γιο του δημοτικού άρχοντα από το Κεράμι Καραθανάση.
Ο εισαγγελέας είναι γνωστός από τις υποθέσεις....
Ε, ψάξτε και κάτι μόνοι σας, όλα μασημένα τα θέλετε;;


Ο εισαγγελέας είναι αγαπητός στους πατριώτες του,
και φυσικά τα παιδιά να ζήσουν και να ευτυχήσουν με χαρές, και υγεία.

Αλλά, κύριε Σαμαρά, τόσο εσείς όσο και όλοι οι λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι που θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στη Σκάλα Συκαμιάς στο μικροσκοπικό εκκλησάκι της Παναγιάς της γοργόνας, θα πάτε εκεί από το δρόμο Καλλονής - Πέτρας - Μολύβου, ένα δρόμο χαραγμένο από μουλάρια το 1800, ο οποίος απλά έχει στρωθεί με άσφαλτο, και , αν και εθνικο δίκτυο, σε ορισμένα σημεία του δεν διασταυρώνονται δύο λεωφορεία.

Αν δεν ήταν ο γάμος της κόρης του εισαγγελέα, θα τον γνωρίζατε ποτέ αυτό το δρόμο;

Και τώρα που τον γνωρίσατε, τι θα κάνετε;

Τριαντα χρόνια, προσπαθούν όλοι να γίνει καινούργια χάραξη, από το γάμο το δικό μου, το 1979.

Λέτε να είναι αφορμή ο γάμος αυτός να γίνει θέμα στην Αθήνα, ο δρόμος Πέτρας - Καλλονής;;

Και κύττα να δεις σύμπτωση, ο γάμος είναι στο χωριό της Μαριέττας.

( Ευτυχώς που δεν είναι το ΑΒΕΡΩΦ στη Μυτιλήνη !!! ).

Υ.Γ.
ΑΝτε, να σας βάλω όλη την είδηση για το γάμο, για να... ενημερωθείτε.
Πω, πω, πω, ESPRESSO γίναμε!!!

Read more: Η Μυτιλήνη, ο Σάμαρας και ο γάμος της κόρης του εισαγγελέα Αθανασίου... | Peter_Pan http://krmns.blogspot.gr/2010/07/blog-post_2418.html#ixzz2MxX00TeX


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ