Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σε «αστακό» μετατρέπει η Ρωσία την Ταυρίδα "Κριμαία" και με βαλλιστικα συστήματα


Από τη στιγμή που η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία φροντίζει για την ενίσχυση των εκεί αμυντικών της δυνατοτήτων, αφού οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν αφενός και αφετέρου η εξαιρετική θέση της χερσονήσου στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της Μαύρης Θάλασσας, επιβάλλουν την αμυντική της θωράκιση.
Όπως έχει γίνει γνωστό, με τις πληροφορίες να προέρχονται από διάφορα επιμέρους δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ, ρωσικών συμπεριλαμβανομένων, η Μόσχα έχει μεταφέρει διαφόρων τύπων μαχητικά, έχει εγκαταστήσει εξαιρετικά ικανά συστήματα επάκτιας άμυνας, αλλά σκοπεύει να εγκαταστήσει και φονικότατα τακτικά βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα.
Πρόκειται για το σύστημα Iskander-M, με τη χρήση του οποίου όμως η Μόσχα δεν προστατεύει απλώς την Κριμαία, αλλά καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτός είναι ο πραγματικός πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ αφού μπορούν να μεταφέρουν και μη συμβατικές – πυρηνικές κεφαλές, σεακτίνα 500 χιλιομέτρων.
Το Iskander-M μπορεί να εφοδιαστεί με 10 διαφορετικών τύπων πολεμικές κεφαλές. Μια τουλάχιστον ταξιαρχία Iskander-M, με 12 εκτοξευτές, αναμένεται να αναπτυχθεί στην Κριμαία, μέχρι το 2016. Το ίδιο σύστημα έχει ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, στην πάλαι ποτέ Ανατολική Πρωσία.
Παράλληλα, 14 μαχητικά τύπου Sukhoi Su-27 και Su-30 μεταφέρθηκαν στην Κριμαία και αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση του Μπέλμπεκ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών του τύπου, μαχητικών και εκπαιδευτικών, που σταθμεύουν στη βάση, σε 30 μονάδες.
Στην ίδια βάση έχουν αναπτυχθεί βομβαρδιστικά τύπου Su-24, αναγνωριστικά Su-24MR και μαχητικά Su-25SM, καθώς επίσης, μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης πως φιλοδοξεί, από το 2016, να αναπτύξει και στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-23M3 στην Κριμαία.
Παράλληλα, η Μόσχα στέλνει στη χερσόνησο ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό πυραυλικών συστημάτων K-300P Bastion-P, τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ρωσικής επάκτιας άμυνας, μαζί με τους υπερηχητικούς πυραύλους εναντίον πλοίων επιφανείας P-800 Yakhont, η αντιμετώπιση των οποίων είναι εξαιρετικά δύσκολη και έχουν εμβέλεια, από 120-300 χιλιόμετρα. Η φωτογραφία που εξηγεί τον χώρο που καλύπτει το σύστημα, είναι χαρακτηριστική.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ