Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δεν πρόλαβε να συνταξιοδοτηθεί ο κ. Καραβοκύρης και... Από πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατευθείαν πρόεδρος του ΑΣΕΠ!

Η ιστορία για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται... 

Μια πολύ σημαντική θέση περιμένει τους εκλεκτούς των κυβερνήσεων μόλις συνταξιοδοτηθούν από υψηλά πόστα του δημόσιου τομέα, λες και δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί, ακέραιοι, με σημαντικές σπουδές και επιτυχημένη διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν από θέσεις ευθύνης του Δημοσίου, δίνοντας και έναν αέρα ανανέωσης, με νέα, πιο ανοιχτά μυαλά. Αλλά βρίσκουν κλειστές τις πόρτες και αναγκάζονται,  ιδιαίτερα τώρα με την κρίση, να φεύγουν στο εξωτερικό.

Μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας (67 χρόνια) ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης και πριν από τρεις εβδομάδες τοποθετήθηκε, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πρόεδρος του ΑΣΕΠ, διαδεχόμενος τον κ. Γεώργιο Βέη, ηλικίας 84 ετών, ο οποίος ήταν πρόεδρος του ΑΣΕΠ από το 2003! Δεν αμφισβητεί κανείς τα προσόντα και τις ικανότητες του κ. Καραβοκύρη. Αμφισβητούμε τις... λογικές των κυβερνώντων, που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να τακτοποιούν τους δικούς τους, τους φίλους τους, και πάνε περίπατο οι διαφανείς διαδικασίες, με πρώτη την αξιοκρατία. 

Δεν λένε να ξεκολλήσουν από τις παλαιοκομματικές πρακτικές του '60. 

Αν δεν είσαι δικός τους, η πόρτα δεν ανοίγει...

Το «τόπο στα νιάτα», δυστυχώς, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ