Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Με φωτογραφική υπουργική απόφαση-Χωρίζουν τους δικαστές σε ευνοούμενους και μη! Διαίρει και βασίλευε!..

Στους μεν δίνουν όλο το ποσό των αναδρομικών σε μία δόση, τον Ιανουάριο, στους δε σε 36 δόσεις, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017!

Σκάνδαλο μυρίζει η υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που χωρίζει τους δικαστές σε δύο κατηγορίες. Φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να φωτογραφίζει ποιους δικαστές θέλει να ευνοήσει (εν ενεργεία κατά ένα μέρος του διαστήματος από 1/8/2012 έως 30/6/2014 και το υπόλοιπο συνταξιούχοι!). Στους ευνοούμενους τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε μία δόση, και μάλιστα στις 27 Ιανουαρίου 2015, ενώ οι μη... ευνοούμενοι θα τα πάρουν σε 36 δόσεις, μέχρι το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με έγκυρους δικαστικούς κύκλους, η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση αφορά συνταξιούχους δικαστές που απασχολούνται σε γραφεία υπουργών. Και μιλούν ακόμα και με ονόματα...

Τον... χωρισμό των δικαστών σε δύο κατηγορίες καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, και η γενική γραμματέας Μαργαρίτα Στενιώτη, εφέτης. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν τα εξής:

«Στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης προβλέπεται κατ' εξαίρεση ειδική ευνοϊκή μεταχείριση για ορισμένη μόνο κατηγορία δικαστικών λειτουργών, δηλαδή για εκείνους οι οποίοι ήταν ενεργεία κατά ένα μέρος του χρονικού διαστήματος από 1-8-2012 έως 30-6-2014 και κατά το υπόλοιπο συνταξιούχοι και προς τους οποίους η πληρωμή θα γίνει για ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 31-8-2012 έως 30-6-2014 (23 μήνες), σε μία δόση στις 27-1-2015 (αρθ. 1 & 3 της 2/88380 ΚΥΑ), σε αντίθεση προς όλους τους άλλους δικαστικούς λειτουργούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, προς τους οποίους η καταβολή θα γίνει σε 36 δόσεις, μέχρι 27-12-2017, και προς τους οποίους ασφαλώς επιβάλλεται, για λόγους ίσης μεταχείρισης, να επεκταθεί άμεσα η ως άνω ευνοϊκή ρύθμιση».

Ακόμα, επισημαίνουν ότι η άμεση καταβολή των αναδρομικών σε μια κατηγορία δικαστών καταρρίπτει την επίκληση «της ύπαρξης δημοσιονομικών αναγκών που αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του Ν. 4307/2014 ως δικαιολογία για την περικοπή του ημίσεος του συνολικού ποσού των αναδρομικώς οφειλομένων διαφορών αποδοχών μας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ