Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παρανομίες στην Ιατρική Αθηνών...Θέλουν να εκλέξουν καθηγητή στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, χωρίς να επιτρέπουν να ελεγχθεί αν έχει τα προσόντα!..


Πριν από λίγες ημέρες, φοιτητές πέταξαν σκουπίδια στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πώς περιμένουμε, όμως, να σέβονται οι φοιτητές το πανεπιστήμιο όταν στην Ιατρική Αθηνών γίνονται ένα σωρό παρανομίες;

Γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο για τον καθηγητή που τρέχει με το μηχανάκι του να προλάβει να ξεγεννήσει τη μισή Αθήνα. 

Θέλουν να τον εκλέξουν καθηγητή στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου, χωρίς να επιτρέπουν να ελεγχθεί αν έχει τα τυπικά προσόντα για τη βαθμίδα του καθηγητή και αν υπάρχουν παρατυπίες στις δημοσιεύσεις του.

Σκανδαλωδώς, βαφτίζουν τα τυπικά προσόντα «προσωπικά δεδομένα» και αρνούνται να τα γνωστοποιήσουν. 

Και πώς να τα γνωστοποιήσουν όταν δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τυπικά προσόντα, που είναι η επίβλεψη δύο διδακτορικών διατριβών, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι να λήξει η ημερομηνία προκήρυξης για τη θέση του καθηγητή, παρουσιάζουν σημεία και τέρατα; 

Ακούγεται ότι οι τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές των διδακτορικών διατριβών αλλάζουν πλήρως μέσα σε μία εβδομάδα χωρίς να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες και οι διδακτορικές διατριβές παρουσιάζονται δημόσια στο αμφιθέατρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου πριν οριστούν οι επταμελείς εξεταστικές επιτροπές από τη Γενική Συνέλευση της Ιατρικής!

Το σκάνδαλο δεν έχει τέλος. Έβαλαν να ελέγξει τις δημοσιεύσεις μια επιτροπή στην οποία προεδρεύει ένας συνταξιούχος καθηγητής, για να αποφύγουν να τις στείλουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι το θεσμικό όργανο, φυσικά για να μην εκτεθούν. Το σκάνδαλο πρέπει να παραμείνει μέσα στην... κολυμβήθρα της Ιατρικής και να μη βγει πιο έξω.

Το αστείο είναι ότι ο νόμος της Διαμαντοπούλου ζητάει και εκτίμηση της διδακτικής ικανότητας, αλλά ποιος θα τολμήσει να θέσει αυτό το θέμα όταν ο υποψήφιος δεν έχει προσκληθεί ούτε μία φορά να μιλήσει σε ελληνικό ή διεθνές συνέδριο; Και για τι πράγμα να μιλήσει; Για τους πολλούς τοκετούς που κάνει και δεν του αφήνουν χρόνο για τίποτε άλλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ