Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Λίβανος: Γυναίκες πρόσφυγες ανεβάζουν σύγχρονη Αντιγόνη (Περίεργο, ο Τσε Γκεβάρα, ο Φ. Κάστρο, ο Στάλιν,ο Μαρξ, ο Χίτλερ, ο Κεμάλ, δεν άφησαν πολιτισμό;)


Παράσταση της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή ανέβασαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βυρηττό, πρόσφυγες γυναίκες από την Συρία. Με τον τρόπο αυτό οι γυναίκες θέλησαν να τιμήσουν τους οικείους τους που σκοτώθηκαν στον πολύνεκρο συριακό πόλεμο και τους οποίους δεν είχαν καν την δυνατότητα να κηδεύσουν.

Για αυτό επέλεξαν την συγκεκριμένη τραγωδία του Σοφοκλή που έχει ως θέμα την ηθική υποχρέωση της Αντιγόνης να κηδεύσει και τους δύο νεκρούς της αδερφούς, παρακούοντας την εντολή του βασιλιά Κρέοντα. Η παράσταση έχει επίσης ως στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την περίθαλψη των Σύριων προσφύγων.

Αυτή την στιγμή πάνω από 1,1 εκατ. Σύριοι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους λόγω του πολέμου, ενός πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους. Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη στην σύγχρονη συριακή πραγματικότητα, με τις συριακές φυλακές, το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο αλ Νούσρα και την αλ Κάιντα, να παίζουν το ρόλο του Κρέοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ