Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Greece Anatomy: Αυτό πλέον δεν είναι υπουργείο Άμυνας, αυτό είναι η Εύθυμη Χήρα.

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ
Μάτι δεν έκλεισε ο Ερντογάν με τη Φώφη στο Άμυνας.

Πάγωσε το αίμα του. Τι Ταξίμ και τι ταξίμια. Τελειώσανε τα ψέματα, Ταγίπ, μικρή πληγωμένη μου μιμόζα! Η Φώφη κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια!

Αυτό πλέον δεν είναι υπουργείο Άμυνας, αυτό είναι η Εύθυμη Χήρα. Ο Αβραμόπουλος ευγενέστατος, χαριέστατος, στα δάχτυλα το παίζει το σαβουάρ βιβρ. Θα αρχίσουν πάλι οι Τούρκοι τις κρουαζιέρες στα χωρικά μας ύδατα κι ο υπουργός θα τους μαθαίνει πώς καθαρίζουν την τσιπούρα.
Έκτακτο το σαβουάρ βιβρ και στην τελετή της ορκωμοσίας. Με τον πρώτο τη τάξει Βενιζέλο μπροστά. Και από δίπλα να τον σκουντάει ο Αβραμόπουλος να έρθουν περασιά - που λένε τα μαστόρια. Βάλανε και τα χεράκια δίπλα-δίπλα στη Βίβλο, μόνο βέρες που δεν περάσανε. Η ώρα η καλή, παιδιά μου, αϊ σιχτίρ, βούρκωσα, έτσι είναι ο Έλληνας κλαίει στους γάμους, γελάει στις κηδείες. Και στη συγκεκριμένη ιλαροτραγωδία λίγο απ' όλα. Κλαυσίγελος.

Κι εκεί που λες «στην Ελλάδα ζω, τα είδα όλα», τσουπ, γίνεται ο Άδωνις υπουργός Υγείας. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Εντατικά στο Grey's Anatomy θα κάνει νυχθημερόν ο βιβλιοπώλης: Greece Anatomy! Με αυτόν Υγείας, όποιος αρρώστησε ας πρόσεχε. Φάρμακα, ξεχάστε τα, η Μεγαλόχαρη ό,τι θαύμα κάνει από δω και πέρα. Τα φαρμακεία δεν θα πουλάνε παυσίπονα, ασημένια τάματα θα πουλάνε.

Πρόκειται για μια επαναστατική ιατρική μέθοδο που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο: Θα είναι ο ασθενής στην Εντατική και θα πηγαίνει ο Άδωνις να του ουρλιάζει μες στ' αυτί του. Οπότε ο άρρωστος, για να σωθεί από το τσιρομαχητό, θα τρέχει σέρνοντας ορούς και πάπιες. Κι έτσι θα ελευθερώνεται κρεβάτι στην εντατική. Να περάσει ο επόμενος.

Εναλλακτικά, αν ο ασθενής δεν τσιμπήσει στο πρωτοποριακό αυτό σύστημα περίθαλψης, ο κύριος Γεωργιάδης μπορεί να του ξεφωνίζει αποσπάσματα από τα βιβλία που πουλάει. Δύο εξαιρετικές επιλογές για ανίατες περιπτώσεις είναι «Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μύθος καταρρέει» και «Οδηγός Αρχαίων Νομισμάτων» με μια εσάνς από Αριστοτέλη για να σπάσει η πικρίλα.

A ρε Greece Anatomy, αθάνατη...
 

Καλά, η Ζέττα Μακρή, δεν το συζητώ. Τα νούμερα του ΛΟΤΤΟ να μας δώσει και καθαρίσαμε! Από 'κει που δεν είχε καν εκλεγεί και καθόταν σπίτι της στη Μαγνησία, σε χρόνο ντετέ:
- Φεύγει πρόωρα από τη ζωή ο Θανάσης Νάκος.
- Παίρνει την έδρα και μπαίνει στον Κοινοβούλιο.
- Προτείνουν υφυπουργείο στη Σοφία Βούλτεψη.
- Αρνείται η Βούλτεψη - την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά πολύ την πάω από την περασμένη εβδομάδα: άλλοι παρακαλάνε κι εκείνη για Χ λόγους δεν πήρε την καρέκλα και τους την έτριψε στη μούρη.
- Και στην τούρλα του Σαββάτου υπουργοποιούν τη Μακρή, γιατί προφανέστατα είχαν έλλειψη σε γυναίκες - άτιμη ποσόστωση!

Κι έτσι προέκυψε Γεωργιάδης-Μπέζας-Μακρή. Το Τρίο Μπελκάντο του σκληρού Μνημονίου. Σε έναν τομέα που πρωτίστως χρειάζεται ευαισθησία, ανθρωπιά, γνώση και πάνω απ' όλα υπεύθυνη προσέγγιση στον συνάνθρωπο που παλεύει για τη ζωή του.
A ρε Greece Anatomy, αθάνατη...

Κατά τα άλλα, new kid on the block ο Χρυσοχοΐδης. Προφανώς τον υπουργοποιήσανε με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα το διαβάσει το Μνημόνιο. Φήμες ότι του κάνανε σκονάκι όλα τα SOS ελέγχονται ως απολύτως ακριβείς. Έτσι και σας σηκώσει στο μάθημα η τρόικα, κύριε Χρυσοχοΐδη μου, να ξέρετε τα χοντρά-χοντρά και τα απέξω απέξω. Όσα βλέπει η πεθερά κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Κατά τα άλλα, ο ανασχηματισμός μία από τα ίδια. Ούτε ριζοσπαστική, ούτε οραματική, ούτε καινοτόμα η νέα κυβέρνηση. Ισορροπιούλες, ρουσφετάκια, δοσοληψίες, και τα ρέστα παγωτό. Οι ίδιες φάτσες, τα ίδια κοστούμια, οι ίδιες γραβάτες, τα ίδια ταγέρ, οι ίδιες αντιλήψεις, οι ίδιες νοοτροπίες, τα ίδια κλισέ...
Κι εμείς στο ίδιο έργο οι ίδιοι θεατές... Και με την ταξιθέτρια να μας έχει πει ποιος είναι ο δολοφόνος!
A ρε Greece Anatomy, αθάνατη...

Άσχετο, αλλά θα σκάσω αν δεν το αναφέρω. Κλείνοντας, μην ξεχάσω ΤΗ δήλωση της εβδομάδας, διά στόματος του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη:
«Για να καταφέρω να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζω το πρόγραμμα του!»

Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής, αλήθεια; Όποιος τυχερός απαντήσει σωστά θα κληρωθεί και θα κερδίσει ένα μαγευτικό απολύτως τίποτα. Απλά, πολύ θα με ενδιέφερε να μου εξηγήσει κάποιος τον γρίφο: Μουρουνόλαδο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Βαρουφάκη; Κλείνουμε μάτια και μύτη και το καταπίνουμε με ανείπωτη αηδία;
A ρε Greece Anatomy, αθάνατη...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ