Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ποιον στόχο είχε η διάρρηξη στο γραφείο που φυλάσσονταν κρίσιμοι φάκελοι των ΜΚΟ;

Είδαμε τα δημοσιεύματα και περιμέναμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε τις επίσημες αντιδράσεις. Κι όμως, από το ΥΠΕΞ, σιγή ασυρμάτου. Λες και ο κ. Βενιζέλος θέλει να βάλει στη γυάλα, σε κενό αέρος, την αμαρτωλή υπόθεση των ΜΚΟ, για να μην ενοχληθεί ο Γ. Παπανδρέου -ο «πατέρας» των ΜΚΟ- αλλά και η παρέα των καραμανλογενών της ΝΔ, που επιδόθηκαν με επιτυχία στο επικερδές σπορ των ΜΚΟ.


Έγινε ολόκληρη διάρρηξη στο γραφείο που φυλάσσονται οι φάκελοι των προγραμμάτων που είναι σε εκκρεμότητα, κανείς δεν γνωρίζει επισήμως αν κλάπηκαν έγγραφα και από ποιους φακέλους και δεν έχει γίνει καν ΕΔΕ. Δεν γνωρίζουμε καν αν η διευθύντρια της ΥΔΑΣ έχει κάνει επίσημη αναφορά για το τι έγινε και τι έχει χαθεί…

Στο γραφείο αυτό δεν φυλάσσονται κάποια παλιά αρχεία… Είναι οι φάκελοι για υποθέσεις προγραμμάτων εκατομμυρίων ευρώ, για αρκετά από τα οποία έχει επιληφθεί η Εισαγγελία και η Οικονομική Αστυνομία… 

Άραγε ελέγχθηκαν οι φάκελοι της Ευρωπαϊκής Προοπτικής του κ. Σκλια για να διαπιστωθεί εάν λείπουν έγγραφα; 

Οι φάκελοι των Γιατρών του Κόσμου πειράχθηκαν κατά τη διάρκεια της διάρρηξης; 

Της ΜΚΟ Ακαδημίας ΙΝΑ; 

Τα ρωτάμε όλα αυτά γιατί είδαμε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ενώ υπάρχουν ανοικτά προγράμματα των συγκεκριμένων ΜΚΟ, κάποιοι έξυπνοι πάσαραν στον Άκη Γεροντόπουλο απόφαση για να τους εγκρίνει 400 χιλιάδες ευρώ για άλλα προγράμματα που έχουν, υποτίθεται, ολοκληρωθεί.

Όσο για την άλλη ΜΚΟ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διοικητικού Δικαίου του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη, η κινητοποίηση και η δημοσιοποίηση του εκκολαπτόμενου σκανδάλου οδήγησε ευτυχώς στην αφαίρεση της φωτογραφικής τροπολογίας που είχε ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο και αφορούσε τη δυνατότητα του κ. Φλογαΐτη, μέσω της ΜΚΟ του, να λειτουργήσει και ιδιωτικό πανεπιστήμιο. 

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι φυσικά πώς θα ήταν δυνατόν ο καθηγητής της Νομικής, που χρηματοδοτείται η ΜΚΟ του από το κράτος, να είναι επίσης και ο επικεφαλής ιδιωτικού πανεπιστημίου στο όποιο οι φοιτητές θα καταβάλλουν μάλιστα και σχετικά υψηλά δίδακτρα.

Στη συγκεκριμένη ΜΚΟ βρίσκουμε τα ονόματα και αρκετών άλλων καθηγητών αλλά και… δημοσιογράφων...

Παρόν

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ