Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργούν το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ!...«Δημοκρατικό λίφτινγκ» τζιχαντιστών και μουτζαχεντίν στα Βαλκάνια!....

Σχόλιο: Αυτά είναι: Στέγαση Λαθρομεταναστών; ή κάτι άλλο;

fox2magazine


Τζιχαντιστές και μουτζαχεντίν στα Βαλκάνια, xρηματοδοτούμενοι με μυστικά κονδύλια από το αυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και ερχόμενοι νύχτα χωρίς φεγγάρι; Όχι - αυτή τη φορά:
Κατά χιλιάδες αναμένεται να έρθουν μαχητές από την Λιβύη και το Ιράκ, σε ειδικά στρατόπεδα των Αμερικανών στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία. Σκοπός της παραμονή τους στα Βαλκάνια - η στρατιωτική τους εκπαίδευση υπό το άπλετο φως του ηλίου.
Στις 28 Απριλίου 2006, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μια σύμβαση με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για την χρήση μιας σειράς εγκαταστάσεων σε βουλγαρικό έδαφος, όπως στο μεγάλο πεδίο ασκήσεων κοντά στο Νόβο Σέλο, στο αεροδρόμιο Γκραφ Ιγκαντιέβο, καθώς και χώρους αποθήκευσης στο Μπουργκάς. Οι εγκαταστάσεις στο Νόβο Σέλο είναι έτοιμες και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 2.500 άτομα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε πάνω από 61 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της σχετικής υποδομής. Επιπλέον κονδύλια έρχονται από την Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ για την κατασκευή του διαδρόμου στη αεροπορική βάση και για διάφορες υποδομές στη Βάρνα.

Από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, η Βουλγαρία θα έχει μια μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία. Τουλάχιστον 100 στρατιωτικοί εκπαιδευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα διαμένουν στη βάση κοντά στο Νόβο Σέλο για να εκπαιδεύσουν 5.000 μαχητές από την Λιβύη. Οι Λίβυοι θα ξεκινήσουν να έρχονται στην γειτονική χώρα σε ομάδες των 300 ατόμων. Στο τέλος του Δεκεμβρίου 2013 τη Σόφια επισκέφθηκε μια αντιπροσωπεία 40 Αμερικανικών στρατιωτικών και 9 εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, για την προετοιμασία ενός σχεδίου συμφωνίας προς υπογραφή από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Οι ΗΠΑ έστειλαν τον Ιούλιο του 2013 μια πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο της βουλγαρικής κυβέρνησης για εκπαίδευση Λίβυων μαχητών στην Βουλγαρία. Η απόφαση της Ουάσινγκτον να εκπαιδεύσει τους πρώην τζιχαντιστές της Λιβύης στη Βουλγαρία είναι αποτέλεσμα του αιτήματος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για να δεσμευτούν για μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Βουλγαρία.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από έναν διάλογο εργαζομένων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας σε ένα κοινωνικό φόρουμ, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση της Ρουμανίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την μεταφορά περίπου 3.000 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης PMOI-ΜΕΚ και της «Μουτζαχεντίν Χαλκ» στο έδαφος της Ρουμανίας. Στην περίπτωση της ρουμανικής συγκατάθεσης, η ομάδα αυτή θα εγκατασταθεί κοντά στην πόλη της Κραϊόβα.

Η ομάδα «Μουτζαχεντίν Χαλκ» είναι μια τρομοκρατική οργάνωση Ιρανών ισλαμιστών που είναι κυρίως σε εξορία. Στην Ρουμανία θα μεταφερθούν από το Ιράκ. Νωρίτερα το 2012, η τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αφαίρεσε την ομάδα PMOI-ΜΕΚ από την τρομοκρατική λίστα του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία υπήρχε από το 1997. Το 2002 η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε την ομάδα επίσης στην τρομοκρατική λίστα, αλλά το 2009 αποφασίσθηκε η διαγραφή της ομάδας από την λίστα.

Ειδικά η ομάδα «Μουτζαχεντίν Χαλκ» θεωρείται ως ο ιδιωτικός τρομοκρατικός στρατός του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος έχει περάσει από ένα «δημοκρατικό λίφτινγκ» τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα υποστηρίζει την ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Από την ίδρυσή της στα μέσα της δεκαετίας του '60, αυτή η ομάδα αρχικά έκανε πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας κατά της τότε ιρανικής ηγεσίας, δολοφόνησε ακόμη και στρατιωτικούς και πολίτες των ΗΠΑ, υποστήριξε την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη το 1979, καλώντας για την εκτέλεση του προσωπικού της πρεσβείας.

Το 1981 τα μέλη της σκότωσαν 70 Ιρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού. Μια δεκαετία αργότερα, οργάνωσαν μια συντονισμένη επίθεση κατά των ιρανικών πρεσβειώνσε 13 χώρες. Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ το 1980-1988, η ομάδα αγωνίστηκε κατά του Ιράν με την πλευρά του Σαντάμ Χουσεΐν. Συνολικά, η οργάνωση σκότωσε χιλιάδες άτομα σε διάφορες χώρες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η ομάδα ευθύνεται για πολλές δολοφονίες Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων.

Σύμφωνα με μια προ ετών προβολή από το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, η τρομοκρατική οργάνωση έχει μια αυστηρή στρατιωτική δομή. Η έδρα της βασίζεται στο λεγόμενο στρατόπεδο προσφύγων Ασράφ στο Ιράκ. Η σημερινή κυβέρνηση του Ιράκ θέλει να εκδιώξει την ομάδα από την επικράτεια της χώρας.

Έως τώρα, οι κυβερνήσεις της Βουλγαρίας και της Ρουμανία έχουν καταφέρει να αντισταθούν στις επιθυμίες των ΗΠΑ για την ανάπτυξη αυτών των ομάδων στις επικράτειές τους. Υπό το αναθεωρημένο φως των πρόσφατων εξελίξεων στην Ουκρανία, και τις τεταμένες σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται πρόθυμη να διατηρήσει μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία - υπό προϋποθέσεις.

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ