Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η Ελλάδα της παράνοιας και η μούμια της ΕΡΤ

zcode-gr.
Η εικόνα που δείχνουν όλα όσα ΜΜΕ λειτουργούν με αποκλειστικό πρόγραμμα που να αναφέρεται στην ΝΕΡΙΤ, αυτή τη πηγή πολιτισμού, είναι τραγική
για το θίασο υποστήριξης που παρελαύνει καθημερινά απο τα παράθυρά της αποτελείται κυρίως από πολυθεσίτες, παλαιούς και νεότερους. Είναι αυτό που λένε κάποιοι, “οι σκελετοί βγήκαν απο τις ντουλάπες…”
Oλοι νομίζω ότι συμφωνούμε ότι η ΕΡΤ χρειαζόταν αναβάθμιση πρός το καλύτερο, τόσο απο ποιότητα όσο και στο προσωπικό της. Η ΕΡΤ δεν είναι το BBC ούτε το National Geographic. Είναι μια τηλεόραση Μπανανίας με τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους της, με τους τριπλοθεσίτες της πχ. αυτούς που δουλεύουν σε ιδιωτικά κανάλια ή περιοδικά και περνούν κάθε μήνα και παίρνουν το μισθό τους από την ΕΡΤ ή αυτούς που όντες δημόσιοι υπάλληλοι ή ακόμη που είναι καθηγητές σε ΑΕΙ έχουν ΜΚΟ ή ιδρύματα και ταυτόχρονα σιτίζονται και απο την ΕΡΤ.  

Υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν μία μόνο δουλειά και αυτοί είναι στην ΕΡΤ. Οπως και με τους συνταξιούχους που κανείς πολίτης δεν ήξερε πόσοι ήταν, έτσι και στην ΕΡΤ κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τί γίνεται εκεί μέσα.

Η παρέμβαση εισαγγελέα για λόγους προστασίας της ΕΡΤ αλλά και ελέγχου των οικονομικών της ήταν αναγκαία και καλώς έγινε απο την κυβέρνηση. Η ανάγκη επίσης αναπροσαρμογής της ΕΡΤ στα νέα οικονομικά δεδομένα ήταν αναγκαία και πρέπει να γίνει. Τα 4 ευρώ το μήνα που για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ μπορεί να είναι λίγα στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και πολλά. Ποιός το ελέγχει; Oi ίδιοι ή η κυβέρνηση;

Ορισμός Παράνοιας

Παράνοια είναι μια διαδικασία σκέψης που δημιουργείται κυρίως από το πολύ άγχος ή από το φόβο και οδηγεί συχνά σε απώλεια λογικής ή σε άλλη πλάνη. Ενας παρανοικός αισθάνεται συνήθως ότι είναι σε μια κατάσταση καταδίωξης ή σε κατάσταση άμεσης απειλής και αντιδρά ανάλογα.

Η λέξη paranoia προέρχεται από την Ελληνική λέξη "παράνοια", που σημαίνει "τρέλα" και η οποία συντίθεται από το πρόθεμα "παρά" που σημαίνει "δίπλα”, και τη λέξη "νόος" που σημαίνει "μυαλό".

Ο παρανοικός αντιλαμβάνεται μια ψεύτικη πραγματικότητα και δεν έχει άμεση σχέση με τον ηλίθιο, που “τεχνικά” δεν αποκλείεται να συνυπάρχει στoν ίδιο ασθενή.

Ιστορικά, ο χαρακτηρισμός “παράνοια” είχε χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει οποιαδήποτε παραληρηματική κατάσταση. Βλέπετε π.χ. τη ξαφνική συμπαράσταση “όλων” στην ΕΡΤ…
Ολα στην ΕΡΤ πρέπει να γίνουν απο μηδενική βάση αλλά όχι πρόχειρα. Η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν πρόχειρη και ήταν μια εφαρμογή της θεωρίας του σοκ για να ξεχάσει ο Ελληνικός λαός την αποτυχία της χουντικής κυβέρνησης Σαμαρά να πουλήσει τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ σε Ρωσικές εταιρείες, κάτι που ήταν Εθνικά συμφέρον αλλά κατά των συμφερόντων των ντόπιων λαμογιών που ήθελαν χωρίς λεφτά δικά τους (χρώσταγαν κιόλας) να γίνουν συνέταιροι των Ρώσων! 

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες, άλλης ιδιοσυγκρασίας άνθρωποι, δεν δέχτηκαν να έχουν τέτοια λαμόγια στα πόδια τους (βλέπετε σχετικά εδώ).
Η ΕΡΤ όπως και οι τράπεζες, όπως και πολλά άλλα ιδρύματα και οργανισμοί είναι πράγματι υπέρβαρα, δυσκίνητα και αντιπαραγωγικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης και των εγκλημάτων κατά του λαού, που έχουν γίνει από όσους πολιτικούς πέρασαν κοντά από τα Ταμεία τους. Ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, το κακό management, η μεγάλη τεχνολογική υστέρηση, η ανύπαρκτη ή δυσανάλογη προς το μεγεθός τους παραγωγικότητα κλπ δημιούργησαν μια ΕΡΤ που ήταν υδροκέφαλο τέρας.
Η παραγωγικότητα είναι κάτι σημαντικό για κάθε εταιρεία, όχι όμως οποιαδήποτε παραγωγικότητα αλλά αυτή που ενισχύει τις εξαγωγές.

Οι εξαγωγές τις ΕΡΤ είναι σχεδόν μηδέν. Οι εξαγωγές όμως είναι σημαντικές για την Ελλάδα, γιατί αυτές θα δώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνουν κοινωφελή έργα, οι εξαγωγές θα δώσουν φαγητό στους υπαλλήλους της ΕΡΤ, στις ΕΔ, στους δημόσιους υπαλλήλους, στο σύστημα υγείας κλπ που δεν παράγουν τίποτα (εξαγωγές), και η Ελλάδα ΔΕΝ παράγει τίποτα παρά μόνο δανείζεται. Εισάγει και το διόσμο!

Απλά παραγωγή πολιτισμού ή ανάθεση έργων από την ΕΡΤ σε κάποιους με ωραία και ακριβά αποτελέσματα δεν αρκεί. Αυτά είναι τα έργα των ΜΚΟ, των παρατηρητηρίων, των ιδρυμάτων, των εκ των μέσα εταιρειών κλπ, που με το κλείσιμο της ΕΡΤ ανησυχούν μη χάσουν ξαφνικά όλες αυτές τις μεγάλες κονόμες που είχαν. Παρόλαυτά, οι κρυφές διαδρομές του κέρδους είναι αμφίβολο ότι θα κοπούν στη Νέα ΕΡΤ και τελικά θα την πληρώσουν μόνο οι έχοντες ένα μισθό…

Η δημιουργία οποιουδήποτε κύκλου εργασιών σε μια οικονομία δεν αρκεί για να υπάρξει ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θέλει εξαγωγές. Αρα, η δημιουργία οποιουδήποτε κύκλου εργασιών για πολιτιστικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους (χρειάζεται και αυτό) θα πρέπει να έχει και όρια. Η “ανάπτυξη” κατά ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζεται λένε στην αυξημένη φορολόγηση. Εντάξει αλλά ποιών; Tων εφοπλιστών και των τραπεζιτών; Tο πιστεύετε;

Στην ΕΡΤ, πέραν κάποιων εργαζομένων, ανεξακρίβωτου αριθμού που και για αυτούς δεν είναι γνωστό πως διορίστηκαν, γινόταν πλιάτσικο και αυτό το ξέρουμε όλοι και αυτό έπρεπε να σταματήσει. Δυστυχώς την αναγκαία αναδιάρθρωση της ΕΡΤ η κυβέρνηση την έκανε με λάθος τρόπο ή ήθελε να προκαλέσει εκλογές.

Ενα άλλο σημαντικό σημείο στο οποίο ελάχιστοι δίνουν σημασία ακόμη και απο τους εκτός νυμφώνος πλέον υπαλλήλους της ΕΡΤ είναι η μετατροπή της ΕΡΤ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Αυτό ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση της κάτι που θα κόψει τις μεγάλες παροχές στους τριπλοθεσίτες της ΕΡΤ.
Ακολουθεί το νέο Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, σύμφωνα με το οποίο η ΕΡΤ γίνεται ΝΕΡΙΤ και ΝΠΙΔ.


Οπως παρατηρείτε, σύμφωνα με

  1. το άρθρο 1, παρ.1 η ΝΕΡΙΤ ΑΕ γίνεται ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτιικού Δικαίου)
  2. το άρθρο 2, παρ.4 η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν δεσμεύεται ότι θα απευθύνεται και στον απόδημο Ελληνισμό στερώντας τον απο την πληροφόρηση που χρειάζεται για να αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας
  3. το άρθρο 2, παρ.5 η ΝΕΡΙΤ ΑΕ θα καλύπτει τις ανάγκες ιδαίτερων κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα απο τη θεαματικότητα και ακροαματικότητα των σχετικών εκπομπών, προπαγανδίζοντας προφανώς υπέρ κάποιων άλλων τρόπων σκέψης, ζωής, θρησκείας και πολιτισμού. Αυτό δεν αφορά σαν τηλεοπτικό γεγονός μια περιγραφή ενός συναγωνισμού διαφορετικών πολιτισμών αλλά μια εξόφθαλμη ανθελληνική προπαγάνδα.
  4. το άρθρο 2, παρ.7 η ΝΕΡΙΤ ΑΕ μπορεί να ιδρύει θυγατρικές εταιρείες και να συμμετέχει σε άλλες εταιρείες στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή.
  5. το άρθρο 6, παρ.1 το αρχικό κεφάλαιο της  ΝΕΡΙΤ ΑΕ θα είναι αυτό που προκύπτει απο τη συνολική περιουσία της παλαιάς ΕΡΤ και το οποίο φυσικά στη σημερινή φάση της νέας εταιρείας ανήκει στο Δημόσιο.
Δεδομένου, ότι η ΝΕΡΙΤ ΑΕ είναι πλέον ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτιικού Δικαίου και θα λειτουργεί μελλοντικά σαν μια Ανώνυμη Εταιρεία σύμφωνα με το Ιδωτικό Δίκαιο, η νέα εταιρεία ανοίγει πλέον και τυπικά στην είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου είτε κατευθείαν είτε αφού το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο μετοχοποιηθεί και ξεπουληθεί χωρίς να ανοίξει μύτη μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο η ΕΡΤ συμφωνήθηκε να κλείσει στα μνημόνια. Αν αυτό δεν γίνει, τότε θα υπάρξει αναγκαστικά πτώση της τρικομματικής κυβέρνησης. Τα μνημόνια όμως όλα τα κόμματα υποτίθεται ότι τα ήξεραν όλοι

Είναι υποκρισία, όλα τα κόμματα της Βουλής να ξαφνιάζονται δήθεν απο όσα συμβαίνουν. Ολοι οι βουλευτές το ήξεραν. Αν δεν το ήξεραν να παραιτηθούν, για να μπούν κάποιοι πιό εργατικοί, ευπροσήγοροι και συνεπείς στις θέσεις τους.
Οι πολυθεσίτες της ΕΡΤ που έχουν την μεγαλύτερη δύναμη με τη βοήθεια αυτών των υπαλλήλων που πραγματικά έχουν πρόβλημα επιβίωσης (τί δόλια συμμαχία) προσπαθούν να κρατήσουν την ΕΡΤ στα “φοβερά” επίπεδα που ήταν πρίν κλείσει. Αυτό είναι μεγάλη απερισκεψία και δρά σαφώς υπέρ της ΝΔ.
Αν γίνουν εκλογές τώρα, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα βρούν ούτε την ψήφο τους. Δεν θα μπούν στη Βουλή και αν μπούν κανένας Ελληνας δεν θα πιστέψει τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως άλλωστε δεν πιστεύει πια τις καθημερινές δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται.
 
Το ΣΥΡΙΖΑ είναι καταγεγραμμένο ότι ενώ τώρα στηρίζει την ΕΡΤ, πρίν λίγους μήνες κατηγορούσε την ΕΡΤ και όσα γίνονταν εκεί. Σημειώστε, ότι περιέργως απο τις δημοσκοπήσεις έχει εξαφανισθεί η παρουσία του Αλαβάνου που για κάποιους έπαιρνε 8%. Και αυτό έχει το λόγο του.
 
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ΕΡΤ θα έλεγα ότι είναι αντιμνημονιακού χαρακτήρα και υπέρ της πτώσης της κυβέρνησης Σαμαρά (στη φωτογραφία ο Κ. Παπούλιας με την Ελλη Στάη). Ολα αυτά είναι όμως μεταξύ τους ασυμβίβαστα όπως παράνομες είναι και όλες οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης που συνεχίζει να νομοθετεί μή έχοντας την άδεια παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας με τα μνημόνια στους δανειστές ή μη έχοντας την άδεια της κρατικής εγγύησης δανείων για την αέναη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που δεν έχει τλειώσει ακόμη!
  Σας ύπενθυμίζω ότι ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να δανείζει τις τράπεζες χωρίς να γνωρίζει την κατάστασή τους και χωρίς για ένα τόσο μεγάλο θέμα να έχει ρωτηθεί.
  Το κλείσιμο μιας επιχείρησης με αλλαγή οργανογράμματος είναι κάτι σύνηθες στο εξωτερικό αλλά δεν γίνεται με εφαρμογή της θεωρίας του σόκ για να καλυφθούν άλλα θέματα, όπως π.χ. η αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει την ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ στους Ρώσους χάριν των εντολών των ντόπιων μονοπωλίων (που ήθελαν να κάνουν ΟΠΑΠ τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ) όπως και τη χαμηλή τιμή προσφοράς των Αζέρων (33% της τιμής που πρόσφεραν οι Ρώσοι!). Σε αυτό το σημείο, σας υπενθυμίζω ότι πρώτος είχα μιλήσει για την επερχόμενη στο σβέρκο του πιτσαδόρου ΦΑΠΑ (βλέπετε εδώ).
 
Το κλείσιμο μιας επιχείρησης και η αναδιάρθρωσή της δεν γίνεται μέ τέτοιο τρόπο. Χρειάζεται οργάνωση. Χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς της κυβέρνησης και της ένδειξης πανικού που δημιουργήθηκε απο την αποτυχία της πώλησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, είναι ότι ακόμη και ο μελλοντικός διαδικτυακός τίτλος της NERIT.GR δεσμεύτηκε από άλλους, κάτι που γελιοποίησε τη χώρα διεθνώς.
 
Ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ πρέπει να προβληματίζει πολύ κόσμο, αφού σε κάθε κρίση που παρουσιάζεται υπέρ των μνημονιακών αποφάσεων, κηρύσσει απεργίες στερώντας τη πληροφόρηση απο τον Ελληνικό λαό. Στη περίπτωση της ΕΡΤ επιτρέπει στα μέλη της μόνο τις συζητήσεις για την ΕΡΤ. Αυτό είναι καθαρά φασιστικό και καταδικαστέο. Σε όλα τα μέρη του κόσμου οι δημοσιογράφοι ασκούν την επιστήμη της προπαγάνδας και είναι λογικό να στηρίζει η μια ομάδα την άλλη σε διεθνές επίπεδο.
 
Η Ελλάδα όμως δεν έχει πλέον τα περιθώρια να ταίζει τεμπέληδες και παιδιά του συστήματος που δήθεν νοιάζονται για την ελευθερία της έκφρασης κάτι που θα αποστερεί ένας αντιρατσιτικός νόμος που θα γίνει στα μέτρα των μνημονιακών δυνάμεων κατοχής, που θέλουν να αποσοβήσουν ταραχές και με τη πρόφαση μιας άρνησης κάποιων ηλιθίων και βαλτών του ολοκαυτώματος των Εβραίων θα απαγορεύσουν το συνέρχεσθαι όπως και την ελευθερία της έκφρασης.
Αν με ρωτήσετε τί βλέπω…
 
Eίναι αδύνατο η κυβέρνηση να αθετήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει αλλοιώς θα οδηγήσει τα πράγματα πρός εκλογές. Αρα η ΕΡΤ θα κλείσει αργά ή γρήγορα. Το πάρτυ των πολυθεσιτών δεν θα τελειώσει και το παιγνίδι θα παιχτεί στις αποζημιώσεις τους και στο όσα θα βρεθούν απο τον έλεγχο της κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ. Ομως μπορεί να υπάρξει και ντόμινο σε ιδωτικούς σταθμούς που ζούν με τραπεζιτικές παροχές.
 
Πιστεύω ότι στο ρυθμό της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις και οργανισμοί του δημοσίου. Η αλλαγή του οργανογράμματος σε κάθε επιχείρηση είναι συνταγματικά ορθή και μπορεί να οδηγεί σε νόμιμες απολύσεις.
 
Ενα πρόβλημα που δεν έχετε αντιληφθεί είναι ότι σε ένα σωστό οργανόγραμμα ο αριθμός των θέσεων πρέπει να παραμένει σταθερός. Αυτό δεν αναφέρεται στο νέο κανονισμό της ΝΕΡΙΤ ενώ οι Γερμανοί “σύμβουλοι” της κυβέρνησης, όπως και ο υπουργός Τύπου αποδείχτηκαν όχι τόσο προσεκτικοί για να το δούν… Με το νέο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, οι διπλοθεσίτες υπάλληλοι (όχι μόνο οι δημοσιογράφοι) δεν αποκλείονται.
 
Την ΝΔ τη συμφέρει να γίνουν σε ένα – δύο μήνες εκλογές. Το ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθη συνέχεια. Το ΚΚΕ πρέπει να εκμοντερνιστεί. Αλλα γίνονται άλλα πιάνει. Αυτή η εικόνα προσυνεννοημένων μεταξύ τους κομμάτων, όπως και το μότο “πρέπει να βρεθεί ηγέτης” που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο θα οδηγήσουν το κόσμο σε εξέγερση.
 
Αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ καθημερινά, οι παρελάσεις όλων των Ζόμπι που ζωντάνεψαν και των ευνοημένων της ΕΡΤ μπροστά απο τη κάμερα, όπως και η ενδεχόμενη αποδοχή των ιδεών τους δείχνουν μια Ελλάδα χωρίς κρίση, μια Ελλάδα παρανοική. Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Η αίσθηση που έχω απο τον κόσμο, απο αυτούς που δίνουν μισθό στους υπαλλήλους της ΕΡΤ είναι:

O κόσμος είναι θετικός στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και σε αυτό το σημείο στηρίζει την κυβέρνηση.
9 στους 10 Έλληνες θέλουν να κλείσει τελείως η ΕΡΤ στη μορφή που είναι.
Δεν θέλουν μια ΕΡΤ ιδιωτική Δεν θέλουν πολυθεσίτες μέσα αλλά ούτε και τα παραμάγαζα που λειτουργούν απο τα μέσα (εξωτερικές παραγωγές, ΜΚΟ κλπ) και τρώνε με δέκα μασέλες…
Λένε και άλλα αλλά δεν γράφονται…
Τι θα μπορούσε να είχε γίνει με την ΕΡΤ…

  • Ενα συνεργείο απο εισαγγελείς να κάνουν ελέγχους πρίν χαθούν πάσης φύσης αρχεία… Ακούστηκε ότι αντίγραφο του αρχείου της ΕΡΤ είναι σε χέρια ιδωτικού σταθμού απο καιρό.
  • Ενα συνεργείο με ανθρώπους που να γνωρίζουν διοίκηση επιχειιρήσεων να δημιουργήσει αξιοκρατικά ένα νέο οργανόγραμμα.
  • Να γίνει συζήτηση στη Βουλή
  • Η ΕΡΤ θα μπορούσε να χωρισθεί σε μια δημόσια ΕΡΤ με ένα ανανεωμένο καταστατικό, να γίνει απαγόρευση της πολυθεσίας και διόρθωση μισθών και σε μια ιδιωτική ΕΡΤ που να πουληθεί.
  • Ετσι και δεν θα απολυόταν κόσμος και τα αντισυνταγματικά μνημόνια θα ετηρούντο και τα ντόπια αφεντικά θα κέρδιζαν σε λογική τιμή ένα σταθμό εν λειτουργία και δεν θα χρειάζονταν οι μισές αποζημιώσεις...
Στη πολιτική πρέπει να είσαι ρεαλιστής.Πρέπει να μπορείς να βρίσκεις λύσεις και γρήγορα. Εγώ σας έδωσα ένα παράδειγμα.  Στην Ελλάδα μόνο μιλάτε. Δεν απορώ που η χώρα έμεινε 400 χρόνια κάτω απο το Τουρκικό ζυγό. Και τότε κάποιοι είχαν βολευτεί καλά και έτρωγαν.
Γιατί οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων της ΕΡΤ δεν επιζητούν μια δημόσια συζήτηση με τους δύο υπουργούς που υπέγραψαν το διάταγμα του κλεισίματος της ΕΡΤ;
 
Η απάντηση είναι, “γιατί όπως και η ΕΣΗΕΑ παίρνει γραμμή απο αλλού… “. Κάποιους μέσα στην ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ μπορεί να βολεύει η ιδωτικοποίηση της ΕΡΤ.
 
Οι μυστικές συζητήσεις ανάμεσα στη κυβέρνηση και τους πρώην υπαλλήλους της ΕΡΤ, που δεν παραδίδουν  την εταιρεία ελεύθερη παρανομώντας, δεν είναι ποτέ υπέρ των συμφερόντων του λαού, που νυχθημερόν ακούει υποχρεωτικά  για το δράμα της μνημονιακής ΕΡΤ που δεν πρέπει για κανένα λόγο να αλλάξει ούτε να πεθάνει! 
 
Στη δημοκρατία υπάρχουν και κάποια όρια.
 
Τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να αρχίσουν να ξαναεκπέμπουν κανονικά και οι διπλοθεσίτες υπάλληλοι τους που έχουν πάρεργο στην ΕΡΤ καιρός είναι να καταλάβουν ότι το παραγωγικό τους “έργο” στην ΕΡΤ δεν μπορεί να συνεχισθεί. Λεφτά δεν υπάρχουν.  Δεν μπορεί κάποιοι να τρώνε με όλες τις περιστάσεις π.χ. διπλοθεσίτες δημοσιογράφοι, υπάλληλοι της Βουλής κλπ και κάποιοι άλλοι να τρώνε απο τα σκουπίδια.
Ολα είναι χάλια στην Ελλάδα, όλα είναι εκτός δρόμου, απο την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Ουδείς είναι αναμάρτητος.
 
Σε κάθε όμως δημοκρατική πράξη μιας μικρής σχετικά κοινωνικής ομάδας πρέπει να υπάρχει και ένα όριο ή ένα σύνολο κανόνων συμπεριφοράς, ώστε να μη θίγονται τα συνταγματικά δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών. Στη περίπτωση της ΕΡΤ, το δικαίωμα της ενημέρωσης και το τελικό δικαίωμα της επιλογής που πρέπει να έχουν οι πολίτες θίγεται απο τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ, που δημιουργούν χάσματα στη σωστή λειτουργία της δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του τύπου ενώ οδηγούν σε παραβατική συμπεριφορά κάποιους απο τους υπαλλήλους της ΕΡΤ.

Αντί επιλόγου

Δεν είναι μόνο η τρικομματική κυβέρνηση αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει ότι δεν έχει μια σοβαρή αντιπρόταση να παρουσιάσει στα περισσότερα των θεμάτων που ανακύπτουν. Αυτά που κάνει το ΣΥΡΙΖΑ έξω απο την ΕΡΤ, συμπαρασύροντας και κάποιες πιο υγιείς δυνάμεις, δείχνουν ότι μόνο παλαιοκομματικές μεθόδους μπορεί να αντιπαραθέσει απέναντι στους νεωτερισμούς, που χρειάζεται η χώρα για να ορθοποδήσει.
Δυστυχώς για τη χώρα στο παρόν πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει καμμία εναλλακτική πρόταση. Για το λόγο αυτό, οι Ελληνες πολίτες στο μέλλον πρέπει να στηρίξουν νέες προτάσεις που θα μπούν με ευκρίνεια και εντιμότητα στο τραπέζι, προσέχοντας πάντα όμως γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Στη πολιτική ζωή στο σωστό θα έπρεπε να υπάρχει σαν απάντηση το σωστότερο και όχι το αντίθετο.
Στo λάθος θα έπρεπε να υπάρχει ως απάντηση μια εναλλακτική λύση και πάλι δηλαδή το σωστότερο…
Αυτό θα έπρεπε να είναι το μότο της όποιας αντιπολίτευσης. Για το πρώτο όμως χρειάζονται γνώσεις, εμπειρία και δυνατότητες που τα παρόντα πολιτικά κόμματα, προφανώς και μετά απο τόσες ευκαιρίες που είχαν, έχει αποδειχτεί ότι δεν διαθέτουν στο ελάχιστο. Για το δεύτερο τίποτα. Στον αντίθετο λόγο για κάθε πολιτική πράξη της τριτοκοσμικής και τρικομματικής κυβέρνησης βασίζεται η πρακτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η χώρα με όλους αυτούς δεν έχει ελπίδα επιβίωσης.
 
Θέλετε την Ελλάδα να την κυβερνoύν οι μηδενικού έργου σκέψης και παραγωγής πολιτικοί ή οι πλέον αξιόλογοι;
 
Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνεται τα ΜΜΕ να “μιλούν” στο υποσυνείδητό σας με το μεγάλο βομβαρδισμό ειδήσεων, που συνήθως ακολουθεί μετά απο ένα καλό χαλάρωμα.

Τα ΜΜΕ είναι ο πραγματικός ψεκασμός.

Ζcode-Gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ