Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πολυπολιτισμικές κοινωνίες, άλλη μια παγίδα στο αυτί του Ελληνα…

Πολύς κόσμος μιλάει θετικά για πολυπολιτισμικές κοινωνίες αλλά δεν είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεται ότι λέγοντας αυτό, μιλώντας σαν νάνος, στην πραγματτικότητα συμμερίζεται την αλλοτρίωση της κοινωνίας στην οποία ζεί με ένα απλό “ναί” ή ένα “όχι”, που είναι λάθος.
Ναί λοιπόν στην αλλοτρίωση των πάντων αλλά μέχρι ποιού ορίου; Aυτό, ο πολύς κόσμος δεν το συζητάει είτε γιατί δεν το ξέρει είτε γιατί δεν το έχει αντιληφθεί είτε γιατί στηρίζει την προπαγάνδα τρίτων απο τους οποίους φυσικά με κάποιο τρόπο έχει κέρδος.

Εγώ είμαι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας όταν όμως τα όρια της αλλοτρίωσης είναι προκαθορισμένα και ελεγχόμενα ώστε να μη προκύψει απαλλοτρίωση. Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι προκαθορισμένα και ανύπαρκτα αλλά μετανάστες μπαίνουν μέσα απο παντού οδηγώντας τη χώρα σε διάλυση του κοινωνικού της ιστού.

Θέλω να σας πώ για πολλά θέματα με πολλούς τρόπους περισσότερο τώρα που οι παρεμβολές της προπαγάνδας απο τα ΜΜΕ καθημερινά αυξάνουν. Πρέπει να αναλύετε πάντα ότι ακούτε.

Οποιος χαμογελάει δεν είναι φίλος…

Τα όρια της απαλλοτρίωσης επηρεάζονται φυσικά και από την υπάρχουσα ξενοφοβία. Η ξενοφοβία όμως είναι δικαίωμα, δεν είναι ντροπή, δεν είναι αρρώστεια και δεν μπορεί να αποβληθεί με αντισυνταγματικά νομοσχέδια, με παροτρύνσεις ξένων κέντρων εξουσίας ή με άρθρα που περνούν νύχτα. Ας παίξουμε λίγο. Δεν το έγραψα σωστά επίτηδες… Το σωστό είναι ο βαθμός ξενοφοβίας, που από λίγο ως πολύ ενυπάρχει σε όλους ανάλογα με την αυτοτέλεια που έχει. Σας είπα, να προσέχετε τί ακούτε.

Ποιά όμως είναι τα όρια μιας αποδεκτής αλλοτρίωσης, δηλαδή τί είδους πολιτισμός πρέπει να εισαχθεί σε μια κοινωνία με συγκεκριμένους κανόνες όταν σε αυτή την κοινωνία οι πολίτες της ζούν με μισθούς κάτω του ευρωπαικού μέσου όρου και με 28% ανεργία; H απάντηση είναι απλή. Χρειάζονται πολύ χαμηλά όρια. Και για να είμαι σαφής. η Ελλάδα απο την εποχή που την έβαλαν στα μνημόνια δεν έπρεπε να δέχεται μετανάστες, πολύ περισσότερο σήμερα.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σαν χούντα αλλά και ότι ο Ελληνικός στρατός απαξιωμένος ποιοτικά και ποσοτικά δεν εκτελεί το χρέος του, την διαφύλαξη των συνόρων της χώρας. Νόμοι υπάρχουν. Πολιτικοί να τους εφαρμόσουν δεν υπάρχουν και στρατιωτικοί με ήθος να παραιτηθούν και να μιλήσουν δημόσια. Είναι γλυκιά η καρέκλα του βολευτή ή μια θέση σε ένα οργανισμό ή σε μια ανεξάρτητη αρχή (όλο συνταξιούχους βάζουν).

Σε μια χώρα που η εξασφάλιση της επιβίωσης δεν είναι δεδομένη, σε μια χώρα που οι οικονομικές συνθήκες και οι επενδύσεις δεν μπορούν να επιβαρυνθούν΄ούτε κατά μια τρίχα, είναι αδιανόητο να μιλούν κάποιοι για διεθνισμό και πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Ισως πολλοί απο εσάς να νομίζετε ότι αυτές οι έννοιες καθορίζονται στη πολιτική και τη κοινωνική επιστήμη με ένα “ναί” ή με ένα “όχι”. Kάνετε λάθος. Αυτές οι έννοιες δεν είναι αξιώματα oύτε αποτελούν αρχές. Είναι κοινωνικοί μηχανισμοί και όπως όλοι οι μηχανισμοί σε κάθε επιστήμη επιδέχονται μαθηματικής μοντελοποίησης απο την οποία ευρίσκονται τα αποδεκτά όρια μέγιστης αλλοτρίωσης.

Εχοντας αξιόλογη εμπειρία σε πολλά θέματα θεωρώ ευνόητο ότι όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει το συντομότερο να επαναπροωθηθούν. Η Ελλάδα δεν είναι σας τις ΗΠΑ και η ΕΕ έχει μπλοκάρει τους μετανάστες στην Ελλάδα με τη συνθήκη του Δουβλίνου 2. Αυτό είναι και φασιστικό και ρατσιστικό.
Η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στοχεύει στην εκμετάλλευση των μεταναστών αλλά και των Ελλήνων. Ο μεγαλύτερος φασισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. Αυτό όμως θα δημιουργήσει προβήματα στη συνοχή της χώρας.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω απο δύο εκατομμύρια μετανάστες. Ενας σπινθήρας θα διαλύσει τη χώρα σε πολλά κομμάτια. Ο σπινθήρας αυτός μπορεί να υπάρξει απο στιγμή σε στιγμή ακόμη και τώρα, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο. Η συζήτηση για αντιρατσιστικά νομοσχέδια κια υπηκοότητα στη Βουλή θα δημιουγήσει πολύ μεγάλες ροπές. Το σκαρί δεν θα αντέξει.

Προπαγάνδα έχετε καταλάβει τί είναι; Ισως, μερικοί. Ελάχιστοι.

Τους έχετε δείξει ότι το έχετε καταλάβει; Oχι. Τότε χάνετε, γιατί μαζεύουν ψήφους απο τους χαζούς.

Η αλήθεια είναι ο φίλος σας και το ψέμμα ο εχθρός σας.

Σε θέσεις κλειδιά δεν μπαίνουν Ελληνες. Τρείς εκπομπές κανένας δημοσιογράφος δεν έχει τυχαία. Τους δίνουν ρόλους, αποστολές…

Οι μπροστάρηδες οποιονδήποτε ιδεών είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες της τελευταίας στιγμής είναι οι σπινθήρες!

Καναλάρχες δεν είναι όποιοι και όποιοι.

Οι εφοπλιστές δεν είναι τυχαίο που δεν πληρώνουν φόρους. Ολα έχουν έναν αντίτιμο.

Oποιος σας χαμογελάει δεν είναι φίλος σας. Ξυπνείστε.

Εγώ είμαι μετανάστης. Θα σας μιλήσω για ρατσισμό την ώρα που πρέπει ανεξάρτητα αν περάσει ή όχι ο αντιρατσισικός νόμος.

Η δημοκρατία δεν λειτουργεί στη χώρα. Συνεπώς, είναι λάθος να επαφίεται στη κυβέρνηση να νομοθετεί. 


http://zcode-gr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ