Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Οι μαζικές ταραχές στη Ρωσία χρηματοδοτούνταν από τη Γεωργία, λέει στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας επιβεβαίωσε την πληροφορία της σύλληψης του στελέχους της αντιπολίτευσης Λεονίντ Ραζβοζάεφ, ο οποίος διώκεται βάσει της ποινικής υπόθεσης για την προετοιμασία μαζικών ταραχών στη Ρωσία.

Όπως προκύπτει από την επίσημη δήλωση της υπηρεσίας, στις 21 Οκτωβρίου ο Ραζβοζέαφ προσέφυγε μόνος του στις υπηρεσίες δημόσιας τάξης και κατέθεσε στους ανακριτές ότι ο ίδιος, ο συντονιστής του «Αριστερού Μετώπου» Σεργκέι Ουνταλτσόφ και άλλα πρόσωπα ετοίμαζαν παράνομες ενέργειες. Η χρηματοδότηση της προετοιμασίας μαζικών ταραχών στη Ρωσία γινόταν από τη Γεωργία. 

Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι στις 19 Οκτωβρίου ο Ραζβοζάεφ ζήτησε συμβουλές ώστε να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στο Κίεβο.

Κατόπιν, όπως υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του Ραζβοζάεφ, τον απήγαγαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και με ιδιωτικό αεροσκάφος τον μετέφεραν από το Κίεβο στη Μόσχα, όπου έκανε τις ενοχοποιητικές ομολογίες του έπειτα από βασανιστήρια. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ