Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κινεζικά πλοία εισέβαλαν στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας-Αναμένουν να φτάσουν και 2 χιλιάδες αλιευτικά...

Τουλάχιστον 10 κινεζικά περιπολικά σκάφη και ένα σκάφος της ακτοφυλακής εντοπίστηκαν την Τρίτη κοντά στα νησιά Σενκάκου, εξαιτίας των οποίων έχουν οξυνθεί οι σχέσεις μεταξύ του Πεκίνου και του Τόκιο.
Τρία πλοία εισέπλευσαν στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας και παρέμειναν εκεί περίπου 40 λεπτά. Στις προειδοποιήσεις των Ιαπώνων μεθοριακών μέσω της ραδιοεπικοινωνίας οι Κινέζοι ....απαντούσαν ότι βρίσκονται στα εθνικά τους χωρικά ύδατα. Νωρίτερα την Τρίτη δυο κινεζικά σκάφη εισέπλεαν για λίγα λεπτά στα νερά γύρω από τα Σενκάκου, όμως σχεδόν αμέσως τα εγκατέλειπαν.

Από την πλευρά της η ιαπωνική ακτοφυλακή εγκατέστησε στην περιοχή των νησιών εφτά μεγάλα σκάφη, τα οποία εκτελούν με αυξημένη ετοιμότητα εν αναμονή της προσέγγισης μεγάλου αλιευτικού στολίσκου από την Κίνα, στη σύνθεση της οποίας, σύμφωνα με διάφορα στοιχεία, περιλαμβάνονται μια έως δυο χιλιάδες πλοία. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ