Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Θα ξεπουλήσουν τα πάντα με πρόφαση το χρέος αλλά από Ανάπτυξη Μηδέν.


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Ο Τροχός του Θανάτου

Είτε εντός είτε εκτός ευρώ είτε με πλαστικό χρήμα είτε με νέο νόμισμα, υπάρχουν δύο πράγματα που δεν μπορούν να αποφευχθούν,
η δημιουργία μιας νέας Τράπεζας χωρίς κόκκινα δάνεια (αρχικά, μετά θα την φορτώσουν) με το όνομα Τράπεζα Κυριαρχίας (του κ…), στην οποία τα λεφτά θα προέλθουν απο τιτλοποιήσεις της περιουσίας του Δημοσίου (ταμεία, ορυκτά) και στην οποία αναμένεται να πέσουν και κάποια εφοπλιστικά και Κνιεζικά κεφάλαια που θα κάνουν το management.
η ισχύς του Αγγλικού Δικαίου, το οποίο θα εφαρμοσθεί σε κάθε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων απο την Ελλάδα αλλά και αν π.χ. πάρει δάνεια απο την Κίνα, τη Ρωσία ή άλλη τρίτη χώρα για να αποπληρώσει τα δάνεια απο τις δανειακές συμβάσεις.

Απαραίτητη για την έλξη νέων επενδύσεων στην Ελλάδα, θα θεωρηθεί η δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών) οι οποίες ανά μεγάλες περιοχές της χώρας φαίντονται ότι θα ελέγχονται χρηματοοιικονομικά απο διαφορετικές τράπεζες (κάθε τράπεζα έχει τη δική της δικαιοδοσία απο το 2012!) .

Στις ΕΟΖ θα δουλέψουν μετανάστες και ίσως και κάποιοι Έλληνες σε ειδικές συνθήκες. Στις ΕΟΖ θα δουλέψουν και Κινέζοι που θα έλθουν για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα, όπως έγινε και σε χώρες της Αφρικής. Αυτά και άλλα εκτός από όσα προανέφερα θα συμβούν όταν η Ελλάδα πάρει 40 δις ευρώ δάνειο απο τη Κίνα με ανταλλάγματα στον ΟΛΠ και με εγγυήσεις απο τις τιτλοποιήσεις της περιουσίας του Δημοσίου.

Το τραγικό είναι πως μέχρι στιγμής η φορολόγηση των εφοπλιστών δεν έχει προχωρήσει ενώ φορολογείται όλο και περισσότερο ο λαός για να μη αντιδρά σε όσα βλέπει να συμβαίνουν. Το άλλο εξίσου τραγικό είναι ότι όλες οι επενδύσεις που σχεδιάζει και το νέο ΠΑΣΟΚ με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δεν περιέχουν κανένα αναπτυξιακό κομμάτι.

Αυτά και άλλα δεν φαντάζομαι να σας τα πούν σε περίπτωση δημοψηφίσματος κανένα κόμμα, αφενός γιατί είναι παρέα και αφετέρου γιατί όλα έχουν τη φωλιά τους χεσμένη.

Σημειώστε ότι η επιλογή του προεκλογικού συνθήματος “παραμονή στο ευρώ και όχι στο μνημόνιο” απο το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι φυσικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί έγινε με στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες πληγές στο κοινωνικό και οικονομικά διαλυμένο ιστό της χώρας και όχι να επιλύσει καταστάσεις. Τα προβλήματα αυτά σε κάθε επιλογή σχετικά με το ευρώ θα οδηγήσουν στο τεμαχισμό της Ελλάδας αν υπάρξουν δάνεια απο τρίτες χώρες έστω και αν αυτά αφορούν μια τράπεζα (τη “Τράπεζα” Κυριαρχίας) που θα έχει τη μορφή τραπεζικού γραφείου, το οποίο δεν θα ελέγχεται απο την ΕΚΤ αφού δεν θα ανήκει στο Ευρωσύστημα. Ενδιαφέρον έχει ακόμη αν τελικά θα επιβληθεί ΦΠΑ στα εισαγόμενα Κινεζικά προιόντα αν η Ελλάδα φύγει απο την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Αν δεν φύγει, αυτό θα δείξει διαπλοκή ανάμεσα σε όλους τους εταίρους και τους κυβερνώντες μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Eλπίζω με όσα σας είπα να αντιληφθείτε τί σημαίνει Μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ