Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ενοχος για πλημμέλημμα ο Παπακωνσταντίνου-(Πρώτη φορά αριστερά)!.....άλλαξε κάτι;

Στα μαλακά έπεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία από το Ειδικό Δικαστήριο για τη νόθευση εγγράφου....
σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο αθωώθηκε για την κατηγορία περί απιστίας. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή τριών ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη και δεν εφεσιβάλλεται.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο για τις κατηγορίες αποφάσισε:

Για την νόθευση εγγράφων που αφορά στην αφαίρεση των ονομάτων : Ένοχος κατά πλειοψηφία για πλημμέλημα, ενώ 3 μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη πως έπρεπε να καταδικαστεί για κακούργημα. Η πλειοψηφία ανέφερε ότι «Το usb αποτελεί έγγραφο με εκδότη τις γαλλικές αρχές. Τα διέγραψε τα τρία αρχεία . Είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα γι αυτό αφαίρεσε τα ονόματα ενώ και δεν αποδείχτηκε ζημία μεγαλύτερη των 150.000 ούτε καν αν υφίσταται τέτοια σε βάρος του δημοσίου». Πέντε μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη πως έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Νίκος Πάσσος. Δύο μέλη είχαν την άποψη πως δεν υφίσταται καν έγγραφο για να νοθευτεί.

Για την απόπειρα απιστίας γιατί δεν οδήγησε σε έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ. Αθώος ομόφωνα με βάσει τα παραπάνω.

Οι ανώτατοι δικαστές για να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους, χρειάστηκε να μελετήσουν αναλυτικά τη δικογραφία για τους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και να λάβουν υπόψιν τους όσα κατατέθηκαν στη διάρκεια της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της, είχε προτείνει την καταδίκη του πρώην υπουργού, όπως κατηγορείται, δηλαδή για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου, που με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) μεταφράζονταν ακόμη και σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ