Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ανάρτηση ηλεκτρονικού βιβλίου-Η Κρίση από άλλη γωνία

Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα http://www.optiras1.blogspot.be/ δημοσιεύθηκε το βιβλίο του Κ.Π.Βλαχοδήμου: “Οπτήρας…της Ελληνικής Κρίσης 2009 … 2015 Από Άλλη Γωνία“

Το βιβλίο συνδυάζει την αυστηρή κριτική των ελληνικών δρωμένων - των τελευταίων, ιδίως, ετών – με μια αισιόδοξη θεώρηση του ελληνικού μέλλοντος, με ενίοτε σκληρές επισημάνσεις για τη σημερινή κοινωνικο-πολιτική μας πραγματικότητα να αποσκοπούν στην ενεργοποίηση των εθνικών ανορθωτικών ανακλαστικών.

Η τραγική ανεπάρκεια του κομματικού μας κατεστημένου, η διάχυτη διαφθορά, η οριστική έξοδος από τη χώρα μεγάλου μέρους των πιο ταλαντούχων νέων μας, η στείρα πατριδοκαπηλία, ο λαϊκισμός, η κακοποίηση της Παιδείας, ο αντιδραστικός ρόλος των συντεχνιών, και το «οθωμανικό μας σύνδρομο» είναι μερικοί μόνο από τους στόχους της κριτικής ματιάς του βιβλίου.

Από την άλλη, όμως, το πόνημα αναδεικνύει, μεταξύ άλλων: την καθοριστική σημασία της γλώσσας και των ηθών και εθίμων – σε αντιδιαστολή με τον χυδαίο ρατσισμό - ως εγγυητών της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού· τις πολιτιστικές αξίες που μας κληροδοτεί το ιστορικό παρελθόν – οι οποίες όμως ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, και δεν δικαιούμεθα να τις επικαλούμεθα, παρά μόνο στο μέτρο που πράγματι τις εγκολπωνόμαστε και τις βιώνουμε, τον καίριο ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση της νέας γενιάς· και τους σημαντικότατους φυσικούς πόρους της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ