Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

30 χιλιάδες Ευρώ παίρνουν οι Κοσοβάροι για ένταξη στο ‘Ισλαμικό κράτος’

Ο γραμματέας της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, Ρεσούλ Ρετζέπι, δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Νορβηγική Εφημερίδα» ότι στους άνεργους Κοσοβάρους προσφέρονται από 20 χιλιάδες έως 30 χιλιάδες ευρώ για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’.

Επισημαίνεται στο δημοσίευμα ότι η οικονομική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο επηρεάζει τη ριζοσπαστικοποίηση πολλών νέων ανθρώπων στη χώρα.

Ο καλύτερος μισθός στο Κοσσυφοπέδιο είναι 200 ευρώ, ενώ το ποσοστό ανεργίας των νέων ανέρχεται στο 55%. Το να πολεμήσει κανείς για το Ισλάμ προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του έχει αναδειχθεί σε μια ηρωική απόφαση, σύμφωνα με τον Ρετζέπι.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Σκεντέρ Χισένι, είπε ότι στη Συρία και το Ιράκ, βρίσκονται περίπου 300 Κοσοβάροι, που είναι και η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από κυβερνητική πηγή.

Ανεπίσημα στατιστικά στοιχεία, δείχνουν ότι τουλάχιστον 25 Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν χάσει τη ζωή τους πολεμώντας στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Dnevnik’.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ