Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ έχει ανασταλεί για την Ελλάδα από το 2010, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί ανακάλυψαν εσχάτως τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και μας την υποδεικνύουν ως κύρια αιτία του «προβλήματος» και ταυτόχρονα απόδειξη της έλλειψης κοινοτικής αλληλεγγύης.


Δεν μας λένε όμως ότι η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ έχει ανασταλεί για την Ελλάδα από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ ήδη από τον Δεκέμβρη του 2010, καθώς «η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής τόπος για τους πρόσφυγες», αναστολή που επικυρώθηκε και σε θεσμικό επίπεδο της ΕΕ, το Σεπτέμβρη του 2011, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού η Ελλάδα «είναι ανίκανη να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση»

Οι αιτούντες άσυλο δεν επιστρέφονται πλέον στην Ελλάδα και οι αιτήσεις τους εξετάζονται στις άλλες χώρες της ΕΕ – η αναστολή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο συζητιέται στα ευρωπαϊκά όργανα η αναστολή για την Ελλάδα και της συνθήκης Σένγκεν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. "Συγχρόνως, η απόφαση ουσιαστικά καταργεί τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ μέχρι η Ελλάδα να διαμορφώσει σύστημα πολιτικού ασύλου. Κι αυτό διότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ως δικαιοδοσία να επιβλέπει την εκτέλεση των αποφάσεων που εκδίδει το ΕΔΔΑ και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλει κυρώσεις. Κάθε χώρα, λοιπόν, εναντίον της οποίας θα γίνει προσφυγή από αιτούντα πολιτικό άσυλο (που σκόπευε να επαναπροωθήσει στην Ελλάδα) δεν θα μπορεί να επιστρέψει κανέναν άλλον εφόσον δικαιωθεί ο αιτών πολιτικό άσυλο (που είναι το πιθανότερο μετά τη σημερινή απόφαση)."

    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΡΙΤΚΟΣΜΙΚΟΥ , ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ. ( 3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ) ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ.

    ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΛΟΥ" ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    Η ΜΕΓΑΛΗ "ΠΛΑΚΑ¨ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μία πτυχή του Δημόσιου Βίου, στην Ελλάδα, με ανθελληνική κατάληξη!....

    Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ