Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

'Ενα τηλεοπτικό show γκρεμίζει το ''σαθρό'' και ''δήθεν'' ομογενειακό ''οικοδόμημα'' στις ΗΠΑ.

''Ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας και ''Growing Up Greek'' reality show στο MTV (What you see is what you get)

Αντί να επικρίνουμε το show, καλύτερα (στο παρά 5') να ξυπνήσουμε και να αντικρύσουμε-αντιμετωπίσουμε την ΩΜΗ, άσχημη πραγματικότητα

Η απαξιωτική γιά τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ καθημερινότητα νέων, όπως προβλήθηκε τηλεοπτικά (3 Δεκ. '14), αλλά ωμή πραγματικότητα της ''νέας γενιάς'' Αμερικανο-Ελλήνων (παιδιών-εγγονιών μεταναστών) ενόχλησε όσους ακόμα ζουν με την νοοτροπία δεκαετιών '70, '80, '90. Θεατρινίστικες ''αντιδράσεις'' γιά το show, που προβάλει ωμές αλήθειες, οι οποίες ενοχλούν όσους ζουν στον ''κόσμο'' τους (αυτόν του χτες), αγνοώντας την -όχι ευχάριστη- πραγματικότητα του σήμερα, σε ότι αφορά τα ''ελληνο-αμερικανάκια'', παιδιά-εγγόνια των Ελλήνων μεταναστών, τις δημόσιες συμπεριφορές τους και την σχεδόν μηδενική τους σχέση με τις ελληνικές αξίες, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό κ.ά... (έκαναν ''εξαιρετική δουλειά'', ομογενειακές Οργανώσεις, Εκκλησία, Ελλάδα, γιά να μείνουν οι νέοι μας μακριά από τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και ειδικά μακριά από τις Οργανώσεις μας, όπου επικράτησαν-παραμένουν οι μόνιμοι αστοιχείωτοι ''καρεκλοκένταυροι-ψώνια'').

Συλλογή υπογραφών κατά του show, με τις οποίες ζητείται να ακυρωθεί ή να προσαρμοστεί στα ''στερεότυπα'' (περί οικογένειας, ''επιτυχημένων Ομογενών'' κλπ) που δημιουργήσαμε, αλλά δεν έχουν σχέση με την καθημερινότητα- πραγματικότητα... 

Οσοι-όσες ''ισχυρίζονται'' ότι το show ''θίγει και υποτιμά'' την Ομογένεια, ή δεν ζουν στις ΗΠΑ ή έχουν ''άγρια μεσάνυχτα'' περί Ομογένειας ΗΠΑ, η οποία ΔΕΝ θα υπάρχει -με την μορφή που την ξέρουμε- μετά τον χρόνο 2025.
 
........................................
 

www.kalami.net     |    www.kalami.us      |    www.kalami.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ