Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Διαπίστωση: Οι Γερμανοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται στη χώρα μας όπως οι ναζί. Θεωρούν την Ελλάδα αμπελοχώραφό τους.

Χειροπέδες στη Hochtief αν δεν πληρώσει τα 600.000.000 ευρώ που οφείλει για ΦΠΑ

Μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου - Το σκάνδαλο το είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» - Ο γερμανικός κολοσσός προσπαθούσε από το 2001, με ένα σωρό μεθοδεύσεις, να «φάει» τον ΦΠΑ...

Αν ήταν Έλληνας, θα ήταν με χειροπέδες και θα έκανε... διακοπές στον Κορυδαλλό αν δεν είχε πληρώσει 5.000 - 10.000 ευρώ για ΦΠΑ! 
Αν είναι, όμως, Γερμανός και χρωστάει από το 2001 πάνω από 500.000.000 ευρώ ΦΠΑ, κυκλοφορεί ελεύθερος και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. Γιατί απλούστατα είναι παιδί της κυρίας Μέρκελ.
Ο λόγος για τη Hochtief, που έχει την εκμετάλλευση του Αεροδρομίου Σπάτων ως κύριος μέτοχος της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (το ποσοστό της πρόσφατα το πούλησε σε Καναδούς) και από το 2001 και μετά αρνιόταν να πληρώσει τον ΦΠΑ, όπως είχε διαπιστωθεί από τον φορολογικό έλεγχο που είχε γίνει από το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου, στο οποίο μετείχαν ο προϊστάμενος Ιωάννης Λιακόπουλος και οι ελεγκτές Δήμητρα Φίλιππα - Νικολάου και Αντώνιος Περίσσιος.

Τη στάση αυτή της Hochtief, που είναι τακτική δυνάμεων κατοχής, την είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» στις 12 Ιουνίου 2011 (αριθ. φύλλου 972), φέρνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου που έγινε κατόπιν της υπ' αριθ. 1/7-3-2005 εντολής. Ο γερμανικός κολοσσός έφερε τα πάνω κάτω για να μην πληρώσει το ποσόν των 150.295.602,1 ευρώ (καθαρά, χωρίς τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα) για τα έτη 2001, 2002 και 2003, παρά τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απέρριπταν τις προσφυγές της Hochtief. Έφτασε, μάλιστα, μέχρι τα αγγλικά δικαστήρια, που αρχικά τη δικαίωσαν. Τελικά, όμως, την εβδομάδα που πέρασε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο αποτελούσαν η πρόεδρος Εφετών Μαρίνα Πιπεράκη - Πρέκα και οι εφέτες Νικόλαος Παπαμιχαλόπουλος και Ελένη Ιατρού, έκρινε ότι η Hochtief πρέπει να πληρώσει τον ΦΠΑ που χρωστάει, ο οποίος έχει φτάσει όλα αυτά τα χρόνια στα 600.000.000 ευρώ. Μάλιστα, η απόφαση είναι δεσμευτική και άμεσα εκτελεστή, ακόμη κι αν η Hochtief προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Απορρίπτει, δε, την απόφαση των αγγλικών δικαστηρίων.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν, κυρία Μέρκελ και κύριοι της Hochtief, δικαστές στην Αθήνα. Και εφοριακοί που δεν υπακούουν σε εντολές και δεν δέχονται... προσφορές, αλλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Απόδειξη, το πόρισμα του ελέγχου των τριών ελεγκτών.

Διαπίστωση: Οι Γερμανοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται στη χώρα μας όπως οι ναζί. Θεωρούν την Ελλάδα αμπελοχώραφό τους.

Η μεγάλη γερμανική φοροδιαφυγήΤην κομπίνα που είχε στήσει η Hochtief κατέγραφε η εφημερίδα μας στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της στις 12 Ιουνίου 2011, που είχε ως εξής: «Η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, της οποίας κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ, τον οποίο ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, έχοντας οχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα “συμψηφισμού”, χωρίς να υπάρχει όμως ούτε ίχνος τέτοιου δικαιώματος.

Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται συνολικά σε (κρατηθείτε) 150.295.602,1 ευρώ, σύμφωνα με τη συμπληρωματική έκθεση ελέγχου φόρου προστιθέμενης αξίας που συνέταξε το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου στο οποίο μετείχαν ο προϊστάμενος Ιωάννης Λιακόπουλος και οι ελεγκτές Δήμητρα Φίλιππα - Νικολάου και Αντώνιος Περίσσιος, βάσει της εντολής 1/7-3-2005 που πήραν. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το σύνολο φόρου για βεβαίωση για το 2001 είναι 148.562,724 ευρώ, το 2002 είναι 813.410,12 ευρώ και το 2003 είναι 919.468 ευρώ! Οι Γερμανοί, που έχουν την εκμετάλλευση του Αεροδρομίου Σπάτων, γνώριζαν από τις 20 Μαρτίου 1997 ότι η δικαιολογητική βάση της μη καταβολής που πρόβαλλαν δεν ισχύει. Και επομένως έπρεπε να καταβάλλουν στο Ελληνικό Δημόσιο τον ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, την ημέρα εκείνη είχε δημοσιευτεί η υπ' αριθμ. 162/1997 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην τελευταία παράγραφο της οποίας σημειώνονται τα εξής: “...η εταιρεία με την επωνυμία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ δεν έχει δικαίωμα συμψηφισμού (εκπτώσεως) του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ο οποίος αφορά σε δαπάνες της παραγράφου 4 του άρθρου 23 του Ν. 1642/86. Όθεν επί του τεθέντος ερωτήματος προσήκει αρνητική απάντησις”. Η εταιρεία του αεροδρομίου προσπάθησε να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ υποστηρίζοντας ότι οι δαπάνες πολυτελείας, ψυχαγωγίας ή κοινωνικής παραστάσεως (πώληση ποτών, τσιγάρων, πάρκινγκ κ.λπ.) απαλλάσσονται. Τη σύνθεση του ΝΣΚ που εξέδωσε την πολύ σημαντική αυτή γνωμοδότηση αποτελούσαν ο αντιπρόεδρος Π. Κυριαζής, ως προεδρεύων, και οι νομικοί σύμβουλοι Γ. Πατρινέλης, Χρ. Τσεκούρας, Ευάγγ. Βολάνης, Π. Κισσούδης, Γρ. Κρόμπας και Ι. Πράσινος, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής.

Παρά ταύτα, οι Γερμανοί επέμεναν να μην πληρώσουν ΦΠΑ. Επανήλθαν το 2009, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ξανασυνεδρίασε και στις 3/11/2009 στο Στ' Τμήμα έκρινε ότι δεν συντρέχει περίπτωση αλλαγής της γνωμοδότησης υπ' αριθμ. 162 του 1997 που είχε γίνει δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών (ΠΟΛ 1190/ 1997) και δεν έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την απόφασή του αυτή το ΝΣΚ κατ' επανάληψιν έχει ενημερώσει, ακόμη και τον Νοέμβριο του 2009, το υπουργείο Οικονομικών (Γεν. Γραμματεία Φορ/κών και Τελ/κών Θεμάτων) με το υπ' αριθμ. πρωτ. 941/6-11-2009 έγγραφο. Οι Γερμανοί όμως επιμένουν. Βάζουν και τα μεγάλα μέσα, σε μια προσπάθεια να μην πληρώσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που όφειλαν ως ΦΠΑ στο Δημόσιο. Όμως και πάλι προσκρούουν στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ. Στις 30 Απριλίου 2010, η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ147 1056436 ΕΞ 2010 προς το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου (υπ' όψιν του κ. Λιακόπουλου), επαναλαμβάνει ότι με βάση τη γνωμοδότηση 162/1997 του ΝΣΚ “δεν υπάρχει λόγος έκδοσης νέας γνωμοδότησης”, δηλαδή δεν υπάρχει θέμα ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την καταβολή ΦΠΑ. Οι Γερμανοί προσπαθούν να αναβάλουν την πληρωμή του ΦΠΑ. Η αίτηση ανακοπής και αναστολής καταβολής του ΦΠΑ που κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο απορρίφθηκε και κατόπιν αυτού υποχρεώθηκαν να καταβάλουν έπειτα από 10 χρόνια το 25% του ΦΠΑ που είχε βεβαιωθεί για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003. Συγκεκριμένα, πλήρωσαν στις 15 Οκτωβρίου 2010 37.573.900,53 ευρώ! Τα υπόλοιπα από τα 150.295.602,1 παραμένουν ανείσπρακτα, συν τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα για τις καθυστερήσεις... Βέβαια, δεν είναι τα μόνα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τα έσοδα των τριών χρόνων 2001, 2002 και 2003, πρέπει να οφείλουν ΦΠΑ για τα χρόνια 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 το λιγότερο άλλα 350.000.000 ευρώ, αν και πρέπει να είναι πολύ περισσότερα λόγω αυξημένης κίνησης του αεροδρομίου και, κατά συνέπεια, και του τζίρου. Με τους παραπάνω πρόχειρους υπολογισμούς, οι Γερμανοί του αεροδρομίου, που κυριολεκτικά έχουν επιβάλει γερμανική κατοχή (στα καταστήματα που νοικιάζουν έχουν γίνει συνέταιροι!), χρωστάνε για ΦΠΑ στο Δημόσιο πάνω από 500.000.000 ευρώ και επιμένουν να... αντιστέκονται και να μην τον αποδίδουν. Κανένας όμως δεν τους αγγίζει».

Ενάμιση χρόνο περίπου αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου 2013 (φύλλο 1.063), το «ΠΑΡΟΝ» επανέρχεται, σημειώνοντας ότι με βάση πρόχειρους υπολογισμούς η Hochtief χρωστάει ΦΠΑ από το 2001 μέχρι και το 2012 συνολικά πάνω από 600.000.000 ευρώ!

***
13 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληρώσει η Hochtief τα κλεμμένα

Τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «ΠΑΡΟΝ» για την τεράστια φοροδιαφυγή της γερμανικής Hochtief είχαν μεταφέρει στη Βουλή 13 από τους κορυφαίους βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να πληροφορηθούν ποιες ενέργειες είχε κάμει για την είσπραξη του ΦΠΑ. Οι 13 βουλευτές της ΝΔ που υπέγραφαν την ερώτηση αυτή ήταν οι: Κώστας Μαρκόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Παναγιώτης Καμμένος, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Νίκος Δένδιας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης (σήμερα πρόεδρος της Βουλής), Κώστας Καραγκούνης, Ιωάννης Βρούτσης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Αργύρης Ντινόπουλος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Τσαμπίκα Ιατρίδη. Οι Παναγιώτης Καμμένος, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Τσαμπίκα Ιατρίδη έχουν αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Οι παραπάνω βουλευτές είχαν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

1) Γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές ποινικές διατάξεις;

2) Έχουν βεβαιωθεί τα ποσά του οφειλόμενου ΦΠΑ για τα έτη 2004 έως και σήμερα; Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά;

3) Ποιες ενέργειες και με τι χρονοδιαγράμματα έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη του ΦΠΑ από την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών;

Σιωπή από τα άλλα κόμματαΝα σημειωθεί ότι από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία- δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση για την τεράστια φοροδιαφυγή των Γερμανών που έχουν την εκμετάλλευση του Αεροδρομίου Σπάτων.

***
Γιατί δεν έχουν πάρει μέτρα κατά της Hochtief;

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Νικήτα Κακλαμάνη για την τεράστια φοροδιαφυγή του γερμανικού αφεντικού στο Αεροδρόμιο Σπάτων. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει:
«1. Ποιες ενέργειες έχετε κινήσει μέχρι τώρα, ώστε να προβείτε στη διεκδίκηση εκατοντάδων εκατομμυρίων, αφού η απόφαση θεωρείται άμεσα εκτελεστή; Και
2. Αν δεν έχετε ασκήσει ως σήμερα μέτρα είσπραξης και κατασχέσεων ή έστω συμψηφισμού, όπως θα συνέβαινε με κάθε έλληνα πολίτη, γιατί δεν το έχετε ήδη πράξει;».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ