Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Μικρή Πρωθυπουργός Ρένα Δούρου (To Καλάμι ήρθε νωρίς)!....

OΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΨΟΚΟΚΚΙΝΙΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Η Μικρή Πρωθυπουργός Ρένα Δούρου παρ΄ολίγο να μαστιγώσει τον δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα

Ο δημοσιογράφος Στέργιος Ζιαμπάκας ποτέ δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι μια συνέντευξη με την Ρένα Δούρου για την Εφημερίδα των Συντακτών θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ανηλέητο μαστίγωμά του από την νέα Περιφερειάρχη Αττικής και Περικοκλάδων, την αποκαλούμενη και Μικρή Πρωθυπουργό.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο τολμητίας συντάκτης αναφέρθηκε στην προεκλογική συνέντευξη της Δούρου στο «Αγιορείτικο Βήμα».

Η ερώτηση:

• Σε μετεκλογική σας συνέντευξη είχατε πει ότι η πρώτη σας κίνηση θα είναι να υλοποιήσετε τις ομόφωνες αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης που δεν υλοποιήθηκαν. Φέρατε ως παράδειγμα τα χρήματα που θα δοθούν στην Εκκλησία για φιλανθρωπία. Γιατί; Είναι δεσμευτικές αυτές οι αποφάσεις ή θέλετε να δώσετε ένα στίγμα συνέχειας του κράτους; Πώς συνδέεται αυτό με την προεκλογική συνέντευξη στο «Αγιορείτικο Βήμα» και το «κλείσιμο του ματιού», κατά πολλούς, στους μοναχούς του Ορους;

Μόλις ο ηρωικός Zιαμπάκας ολοκλήρωσε την ερώτηση, η Μικρή Πρωθυπουργός έβγαλε το μαστίγιο:

-Η ερώτησή σας μαρτυρά στην καλύτερη περίπτωση άγνοια. Εν πάση περιπτώσει, είναι αναντίστοιχη μιας εφημερίδας που υποστηρίζει ότι αντιμάχεται τα οργανωμένα συμφέροντα των ισχυρών. Αυτά ακριβώς που με είχαν στοχοποιήσει, λόγω των θέσεών μου, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, με απειλές κατά της ζωής μου, υβριστικά πανό σε γήπεδα, σεξιστικές ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδικά, και όχι μόνο, κέντρα συμφερόντων. Και αυτό επειδή πήγα κόντρα σε ισχυρούς επιχειρηματίες. Η δε «συνέχεια του κράτους» και το «κλείσιμο του ματιού» θεωρώ ότι υπάρχουν μόνο στο μυαλό εκείνων που αυθαιρέτως έχουν αυτοαναγορευτεί σε κήνσορες και θεράποντες. Η πραγματικότητα είναι ότι προτάσσουμε την υλοποίηση αποφάσεων που σχετίζονται με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, γιατί, ω του θαύματος, αυτές ακριβώς οι αποφάσεις που αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση, καθυστερούν μήνες, ενώ άλλες, για «εξυπηρετήσεις», υλοποιήθηκαν ακόμη και στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν από την ανάληψη της νέας περιφερειακής αρχής…

Eκεί όμως που η Μικρή Πρωθυπουργός όρμησε ασυγκράτητη (λεκτικά πάντα) στον ανυπεράσπιστο συντάκτη ήταν όταν την ρώτησε για την συνάντησή της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από εκείνη την στιγμή ο Ζιαμπάκας έγινε μέρος της"βορβορώδους" ενημέρωσης.

Η ερώτηση>

• Είχατε κάποια τετ α τετ με ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν αυτό τον ρόλο. Για παράδειγμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μεταξύ άλλων και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά. Πολλοί αναρωτιούνται ακόμη πώς πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και εάν ήταν εν γνώσει του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί συνδέουν τη συνάντηση με την εκλογική ήττα του Θοδωρή Δρίτσα. Τι απαντάτε;

Και η απάντηση της Μικρής Πρωθυπουργού:

-Τέτοιες «απορίες» δεν δικαιολογούνται. Διότι την απάντηση την έχουν δώσει με σαφήνεια τις δύο εκλογικές Κυριακές οι πολίτες, που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη τους στις αναλύσεις καφενείου, σε περιθωριακά έντυπα, λαθρόβιες ιστοσελίδες, και να αλλάξουν σελίδα στην Αττική. Ελπίζω να μην παίρνει η «Εφημερίδα των Συντακτών» τη σκυτάλη και να ταυτίζεται με αυτού του είδους τη βορβορώδη «ενημέρωση».

Για την συγκεκριμένη συνέντευξη και την αντίδραση της Δούρου θα γράψει ο Γιώργος Καρελιάς στο Protagon

To Καλάμι ήρθε νωρίς
Εντάξει, να έχουν καβαλήσει το καλάμι παλιοσειρές της πολιτικής, που χρόνια νταραβερίζονται με την εξουσία, είναι φυσιολογικό. 

Αλλά οι νεόκοποι πότε προλαβαίνουν να το καβαλήσουν; Μάλιστα, προκαλεί διπλή έκπληξη, όταν δίνουν τέτοια δείγματα νέα -και στην ηλικία- πολιτικά στελέχη, τα οποία έχουν αναδειχθεί μέσα από ένα αριστερό κόμμα, που δεν έχει κυβερνήσει ακόμα.

Αφορμή για το σημερινό σημείωμα έδωσε μια συνέντευξη της νέας Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου (εδώ), η οποία φανερώνει μεγάλη δυσανεξία σε «δύσκολες» ερωτήσεις.

Η μία από τις επίμαχες ερωτήσεις αφορούσε τις σχέσεις της με την Εκκλησία και μια προεκλογική συνέντευξή της στο «Αγιορείτικο Βήμα», που είχε ερμηνευθεί ως κλείσιμο του ματιού στους μοναχούς. Η ερωτώμενη «μικρή πρωθυπουργός», αντί να δώσει μια απλή και πειστική απάντηση, άρχισε την επίθεση. Πρώτα στον δημοσιογράφο, που του καταλόγισε «άγνοια». Και μετά στην εφημερίδα (πώς του επιτρέπει να κάνει τέτοιες «αναιδείς» ερωτήσεις;), η οποία «υποστηρίζει ότι μάχεται τα οργανωμένα συμφέροντα των ισχυρών». Προσέξτε τη διατύπωση: «Υποστηρίζει ότι αντιμάχεται» τα συμφέροντα, μπορεί και να μην συμβαίνει αυτό, αφού «τολμά» να θέτει τέτοιες ερωτήσεις!

Η δεύτερη επίμαχη ερώτηση ήταν για την προεκλογική συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Και σ’ αυτό, αντί να απαντήσει απλά και πειστικά, σχεδόν καταγγέλλει την εφημερίδα, επειδή «ταυτίζεται με την βορβορώδη ενημέρωση»!

Και να φαντασθεί κανείς ότι η εφημερίδα, στην οποία έδωσε συνέντευξη, είναι υπεράνω υποψίας. Όχι μόνο βοήθησε προεκλογικά την ίδια, αλλά υποστηρίζει ανοιχτά το κόμμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή, αν την ερώτηση αυτή την είχε κάνει δημοσιογράφος «εχθρικού» εντύπου, τι άλλο θα του είχε πει;).
Προς τι αυτή η άκρως επιθετική -και με δηλητηριώδη υπονοούμενα- απάντηση της κ. Δούρου απέναντι σε ένα άκρως φιλικό μέσο ενημέρωσης; Μια εξήγηση μπορώ να δώσω. Η δυσανεξία απέναντι σε κάθε τι ενοχλητικό. Δυσανεξία, όμως, που για να εκφραστεί χρειάζεται και η περίφημη αλαζονεία της εξουσίας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη σημαντική θέση εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζουμε αυτό το πρώτο κακό δείγμα να μην είναι τα προεόρτια για παρόμοια, που θα ακολουθήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, (ότ)αν καταλάβει περισσότερες θέσεις εξουσίας.

 http://kourdistoportocali.com/post/38031/dourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ