Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αφαιρέθηκαν από την καναδική μαύρη λίστα οι Expobank και Rosenergobank, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Οτάβα

Να βγάλει από τη μαύρη λίστα της τα ρωσικά πιστωτικά ιδρύματα Expobank και Rosenergobank αποφάσισε η καναδική κυβέρνηση. 

Όπως δήλωσε χθες στο ITAR-TASS ο δεύτερος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στον Καναδά Κίριλ Καλίνιν, «πράγματι το νομοσχέδιο που αφορά τα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας τροποιποιήθηκε, και οι Rosenergobank και Expobank έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο των κυρώσεων».

Στο μεταξύ, το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προβεί -μέχρι στιγμής- σε δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα ούτε και υπάρχει καμιά σχετική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ωστόσο το γεγονός της αφαίρεσης των δύο ρωσικών τραπεζών από τη λίστα των κυρώσεων βρίσκεται σε ένα παράρτημα που συμπληρώνει το κυρίως έγγραφο της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2014. Το ITAR-TASS ζήτησε το καναδικό ΥΠΕΞ να σχολιάσει τη σχετική απόφαση, όμως δεν έλαβε απάντηση.

Σημειώνεται ότι η Rosenergobank και η Expobank είχαν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των κυρώσεων που επέβαλε ο Καναδάς στη Ρωσία στις 28 του περασμένου Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ