Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Για τους χορτάτους η οικονομία πάει καλά.. Ο Παπούλιας όμως ενδιαφερόταν για την Ναζιστική οικονομία!

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τους βιομηχάνους.
Την περνάνε μπέικα. Δεν το λέω εγώ. Το είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρός τους κ. Θ. Φέσσας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

«Η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται. Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά», είπε. 


Μπήκε, βέβαια, κι αυτός στο κόλπο. 

«Πρέπει να έχουμε ομόνοια, ομοψυχία, συνεννόηση και συναίνεση», τόνισε στον Παπούλια. Ήταν σαν να άκουγες τη φωνή του Σαμαρά ή του Βενιζέλου. Για να υπάρχουν όμως όλα αυτά, κύριε Φέσσα, δεν θα πρέπει να είναι χορτάτη μόνο η παρέα σας, όλοι εσείς οι βιομήχανοι. Πρέπει να έχει κάποιο ξεροκόμματο κι ο εργαζόμενος. Με 1.500.000 ανέργους, 300.000 και παραπάνω λουκέτα, συντάξεις και μισθούς πείνας, πατάς ένα κουμπί και έχεις αυτόματα σταθερότητα, ομόνοια και συναίνεση; Να τρώνε κάποιοι λίγοι και οι άλλοι να κοιτάνε; Και μια και τα βλέπετε όλα μια χαρά, μπορείτε να μας πείτε γιατί αυτά τα έξι χρόνια της θύελλας, που χιλιάδες συμπολίτες μας τα έχασαν όλα και πάνε στα συσσίτια, εσείς οι βιομήχανοι δεν βάλατε το χέρι στην τσέπη να βοηθήσετε, γιατί ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος συνταξιούχος, ο απελπισμένος δεν σας είδε ποτέ δίπλα του, γιατί δεν του δώσατε χέρι να πιαστεί; Φυσικά, δεν μιλάμε για κάποιες εξαιρέσεις, που βοηθάνε μακριά από τα φώτα. Ως ΣΕΒ δεν φανήκατε πουθενά. Και, δυστυχώς, αυτή η στάση δεν είναι τωρινή. Η ίδια ήταν πάντοτε...
Μας έκανε, πάντως, εντύπωση το ότι τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ενδιέφερε πρωτίστως η πορεία της γερμανικής βιομηχανίας. 

Και ήταν μάλιστα τόσο καλά ενημερωμένος, που είπε με θαυμασμό ότι «οι εξαγωγές γερμανικών προϊόντων έφθασαν στον εκπληκτικό αριθμό των 101 δισεκατομμυρίων». Μόνο που, κύριε Παπούλια, ένα μεγάλο μέρος των γερμανικών προϊόντων έμπαινε στην Ελλάδα και οι γερμανοί εργαζόμενοι είχαν δουλειά χάρη στους... διεφθαρμένους Έλληνες, πέραν του ότι γερμανικοί κολοσσοί, με πρώτη τη Ζήμενς και τις πολεμικές βιομηχανίες της κ. Μέρκελ, ήταν τα μεγάλα αρπακτικά αλλά και οι μεγάλοι διαφθορείς - η Ζήμενς το έχει ομολογήσει με την υπογραφή της συμφωνίας για επιστροφή συνολικά 280.000.000 ευρώ μέσω... κοινωνικών έργων και τεχνογνωσίας, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει. Και αυτό δεν το επισημάνατε ποτέ σε αυτήν τη γερμανίδα τη Μέρκελ, που η συμπεριφορά της απέναντι στον ελληνικό λαό είναι χειρότερη και από του Χίτλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ