Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο άνθρωπος που ενέπλεξε σε πόλεμο την Γεωργία με την Ρωσία..

ο μυστικοσύμβουλος του Σακασβίλι...του Jeffry...νομίζω και του Ααρών Αβούρη(κατα κόσμον Σημίτης) αναλαμβάνει τις ποιό δύσκολες αποστολές..καθότι οι αθέατοι παρακολουθούν εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα...που οφείλουν οι αχυρανθρωποι να φέρνουν εις πέρας... 

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Ρόντος που κάρφωσε τον ΓΑΠ!

ronto660
Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια ο Αλέξανδρος Ρόντος για την εμπλοκή του σε υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο αποναρκοθέτησης». 

Ο Άλεξ Ρόντος κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη μαζί με άλλα πέντε άτομα, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Ιούλιο του 2002 έως τον Ιανουάριο του 2003 υπέγραψε διάφορα δικαιολογητικά εγκρίνοντας χρηματοδότηση στην επίμαχη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και το Λίβανο συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των κονδυλίων που δόθηκαν σύμφωνα με την κατηγορία ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο κ. Ρόντος φέρεται να είπε απολογούμενος ότι η θέση του ως γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων αλλά ο ρόλος του ήταν πολιτικός.

Οπως είπε, ο ρόλος μου “αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδος ως κράτος μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής.”

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι από τις εγκρίσεις που υπογράφηκαν μόνο δύο φέρουν την υπογραφή του ενώ οι υπόλοιπες που φέρουν την υπογραφή του είναι πλαστογραφημένες. Προσκόμισε μάλιστα και πραγματογνωμοσύνη για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του.

Τέλος, ο Αλεξ Ρόντος υποστηρίζει ότι το….πάνω χέρι για την λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ λαμβάνονταν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο διότι συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ