Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ο Γ. Σπανός για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σχόλιο: Το ΥΠΕΚΑ πρέπει να το χρεωθεί εισαγγελέας ή εισαγγελείς μόνιμα! Να ελέγχεται ακόμα και ο Υπουργός!....

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 16 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σπανός της ΕΤΕΚΑ, ένας υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ και ένας του τελωνείου. Άνω των 30 οι προσαγωγές. Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα.

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση σοβαρού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Σπανός, πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 16 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων δύο κρατικοί υπάλληλοι, στέλεχος του ΥΠΕΚΑ και ένας του τελωνείου. Οι προσαγωγές για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο, κυρίως, τη δυτική Αττική.

Οι κατηγορίες αφορούν λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, κατάχρηση και κατάχρηση εξουσίας. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξήλωμα του κυκλώματος ξεκίνησε με τη διαπίστωση ότι πρατήρια που ελέγχονται από τον ίδιο επιχειρηματία, τα περισσότερα στη Δυτική Αττική, διέθεταν αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο, οι προδιαγραφές του οποίου ως γνωστόν είναι ίδιες με αυτές του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε ο "σούπερ κοριός" της ΕΥΠ για τις συλλήψεις των κρατικών λειτουργών, οι οποίοι ενημέρωναν τηλεφωνικά το κύκλωμα για επικείμενους ελέγχους με "συνθηματικά", όπως το "έρχεται μετεωρολογία".

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ποσότητες που διακινούσαν τα πρατήρια, προέρχονταν από φορτία που είχε παραλάβει πλωτό μέσο (σλέπι) για να τροφοδοτήσει εμπορικό πλοίο, και για λογαριασμό της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη εταιρεία αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην τροφοδοσία εμπορικών πλοίων (bunkering), ενώ ελέγχει δίκτυο περίπου 280 πρατηρίων. «Ατού» της εταιρείας είναι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στο Πέραμα, οι οποίες έχουν επίσης και προβλήτα για την απευθείας φόρτωση πλοίων.

Στο στόλο της εταιρείας, ανήκουν και τέσσερα μικρά πετρελαιοφόρα χωρητικότητας από 700 ως 4.000 κυβικά μέτρα, μέσω των οποίων τροφοδοτεί τα εμπορικά πλοία.
Ποιος είναι ο Γιώργος Σπανός

O Γιώργος Σπανός γεννήθηκε το 1969 στη Νίκαια, όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων σε γνωστό αθηναϊκό κολέγιο και έκτοτε ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις.

Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ Α.Ε., στην οποία είχε μακρά εμπειρία στη διεύθυνση πωλήσεων. Συμμετέχει επίσης στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών του ομίλου, όπως Mega Motors και Seven Seas.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ως ποδοσφαιριστής του Ιωνικού και της Χαλκηδόνας. Ασχολήθηκε με τα διοικητικά του συλλόγου και μάλιστα, με την πολύτιμη βοήθεια όλων των συνεργατών και παικτών, η ομάδα έφθασε να παίζει στα γήπεδα της A’ Εθνικής. Σήμερα είναι πρόεδρος και κύριος μέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, η οποία εμφανίζει μια ιδιαίτερα θετική πορεία στην Α’ Εθνική.

H ETEKA ιδρύθηκε το 1983. Την ίδια χρονιά αποκτά δικό της χώρο αγοράζοντας από την ΕΛΒΥΝ τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στο Πέραμα. Η δραστηριότητά της αρχικά αφορούσε τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ