Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ''σαπίλα'' των ομογενειακών Οργανώσεων και χρήσιμα συμπεράσματα

Η υπόθεση του σκάνδαλου με τον έρανο της Ομοσπονδίας Βοστώνης γιά την Μυρτώ, που αποκάλυψε αυτή εδώ η e-εφημερίδα, απόδειξε ξεκάθαρα, αυτό που γνωρίζαμε ως Ομογένεια και δεν θέλαμε να το ομολογήσουμε, να το παραδεχτούμε: Την ''σαπίλα'' των περισσότερων ομογενειακών μας Οργανώσεων.

Σε όποια Ομοσπονδία, σε όποια ομογενειακή Οργάνωση κοιτάξει κανείς, θα δεί ότι υπάρχουν κατεστημένα, μικροσυμφέροντα, οικογενειοκρατία, εναλλαγή των ίδιων προσώπων στα αξιώματα. Νέοι δεν υπάρχουν. Οι Οργανώσεις μας κατάντησαν...γηροκομεία. Κάνουν συνελεύσεις πάντα επαναλητπικές, επειδή δεν έχουν απαρτία στις βασικές. Ασχολούνται σχεδόν μόνο και αποκλειστικά, με την διοργάνωση μιας πολυέξοδης υποτονικής παρέλασης 2-3 ωρών, γιά την 25η Μαρτίου. 'Ισαμε εκεί φτάνουν οι δυνατότητές τους.
Αδυνατούν να καταλάβουν ότι αυτήν την δεκαετία, δεν μπορούν οι Οργανώσεις μας να λειτουργούν με νοοτροπίες δεκαετιών '70 - '80. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι, αφού αφιέρωσαν χρόνο σε μιά Οργάνωση, γιά αξιώματα, έχουν και...δικαιώματα. Και παραμένουν σε αυτές, αδυνατώντας να προσφέρουν οτιδήποτε δεν μπόρεσαν να προσφέρουν σε 10-20 χρόνια
Φυσικό κι επόμενο όπου υπάρχουν στεγανά και ''παρέες'' γιά δεκαετίες, να γίνονται και σκάνδαλα, οικονομικά και μή. Είναι γνωστά και πολλά. Απλά, ως Ομογενείς, δίναμε τόπο στην οργή και ανοχή στο ''κουκούλωμα''.
Τώρα, που η υπόθεση Μυρτώ παρέσυρε το ωραίο περιτύλιγμα, που έφιαξαν γιά τις αμαρτωλές Οργανώσεις επιτήδεια κερδοσκοπικά ομογενειακά ΜΜΕ, αποκαλύφθηκε και η ωμή πραγματικότητα: Δεν έχουμε μέλλον ως Ελληνισμός στις ΗΠΑ. Μόνο παρελθόν. Σάπισε το οικοδόμημα, είναι έτοιμο γιά γκρέμισμα.
Το ερώτημα είναι: Αξίζει να σχοληθεί κανείς με ''σάπιες'' Οργανώσεις, όπου οι διαχρονικοί μόνιμοι ηγέτες τους εκτονώνουν το κόμπλεξ κατωτερότητας και ημιμάθειας, αποζητώντας ''αναγνώριση''; 

Δύσκολη η απάντηση. Αν από μόνοι τους καταλάβαιναν ότι έπρεπε ήδη να είχαν απαλλάξει την Ομογένεια από την καταστροφική πολύχρονη παρουσία τους, πιθανά να υπήρχε ελπίδα. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μας δεν ασχολούνται με τις Οργανώσεις. Τα διαχρονικά κατεστημένα δεν τα ήθελαν σε αυτές, γιά να αναλάβουν τις θέσεις τους. Και φυσικά, δεν γίνεται τα...εγγόνια μας να πάρουν τις θέσεις τους.
Εδώ που φτάσαμε, στο μηδέν, μία δυνατότητα πρέπει να εξετάσουμε μόνο: Την δημιουργία μιάς ΜΟΝΟ παναμερικάνικης Οργάνωσης, όπου όλοι οι Ομογενείς, άσχετα σε ποιά Πολιτεία των ΗΠΑ κατοικούν, θα είναι μέλη και θα εκλέγουν άμεσα το προεδρείο της. Και τα μέλη θα ψηφίζουν γιά την λήψη αποφάσεων ηλεκτρονικά, άμεσα, χωρίς καπελώματα, στεγανά και κατεστημένα, παράγοντες και παραγοντίσκους. 

Μιά τέτοια Οργάνωση, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ''λόμπι'', αφού δυστυχώς, οργανωμένο ''λόμπι'' στην Ουάσιγκτον, δεν έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ