Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Βρεττανία: “Ενισχύει” το Γιβραλτάρ

Έπειτα από επερώτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, για την κατάσταση στο Γιβραλτάρ και τις εκεί δυνάμεις της χώρας, η Κυβέρνηση αποκάλυψε ότι απέστειλε επιπλέον στελέχη στη Μοίρα Γιβραλτάρ του Royal Navy. 

Αν και ο αριθμός των πλοίων που εξυπηρετούν παραμένει ο ίδιος, εντούτοις τα πληρώματά της αυξήθηκαν από δύο σε τρία… δηλαδή, σε 25 άτομα συνολικά. Αυτό γίνεται για να μπορούν να εξυπηρετούνται πλοία του στόλου καθ’ όλο το 24ωρο.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Ισπανών, που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα του “Βράχου”. Ωστόσο, δεν αποτελούν κάποια σοβαρή κλιμάκωση, δεδομένης και της σχετικής αδυναμίας της Βρετανίας να αποστέλλει πλοία σε οποιοδήποτε μέρος της υφηλίου για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Επίσης, το Αρχηγείο Βρετανικών Δυνάμεων Γιβραλτάρ ανακοίνωσε ότι, την Κυριακή αναμένεται η άφιξη του HMS Diamond (Type 45), για επίσκεψη διάρκειας μιας εβδομάδας. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα βρετανικά χωρικά ύδατα. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί η αποστολή μεγαλύτερων μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ