Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στα βήματα του Γιωργάκη... Μοιράζουν από τώρα λεφτά οι «58»

Είδαν κι απόειδαν οι «58» ότι δεν προκάλεσαν ξεσηκωμό, όπως τους διαβεβαίωναν οι προστάτες τους ότι θα γινόταν μόλις ανακοίνωναν την εισβολή τους στο πολιτικό γήπεδο, καθώς δεν συγκίνησαν ούτε καν τα κόμματα και τα επώνυμα στελέχη τους (πέραν κάποιων δεύτερης και τρίτης κατηγορίας), στα οποία θα έριχναν τα δίχτυα τους, και αποφάσισαν να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα για το οποίο είχαν δεσμευτεί.

Και στο Περιστέρι όπου μαζεύτηκαν, ο κ. Γιάννης Βούλγαρης, ως προσωρινός πρόεδρος, εξήγγειλε τη δημιουργία κόμματος και κάλεσε όσους πιστούς να προσέλθουν, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις τους για το πού το πάνε. ...Υποτίθεται ότι βγήκαν στο κλαρί για μια συσπείρωση όλων των διάσπαρτων δυνάμεων στον κεντροαριστερό χώρο, για τη δημιουργία του περιζήτητου τρίτου πόλου, και αντ' αυτού έσπευσαν να φτιάξουν άλλο ένα κόμμα στα τόσα που υπάρχουν. Έδειξαν, μάλιστα, το πραγματικό τους πρόσωπο. Με την ανακοίνωση του προγράμματος των «58», ξανάκουγες εκείνο το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεσμεύθηκαν -με ποιο αντίκρισμα;- για δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες Υγείας, γεύματα των μαθητών του δημοτικού στα σχολεία, θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επιμήκυνση του τακτικού επιδόματος ανεργίας από 12 σε 24 μήνες και επέκταση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας σε όλους τους ανέργους!

Για το πόσο στοιχίζουν όλα αυτά, καμία λέξη. Τύφλα να 'χουν οι παλαιοκομματικοί. Ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος είναι από τους συμπαθούντες τους «58», ρωτήθηκε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra αν υπάρχουν λεφτά και η απάντησή του ήταν κοντή: Ρωτήστε τους. Και πρόσθεσε: «Όταν ενεφανίσθη η κίνηση των «58», ήταν μια κίνηση που κατέθεσε μια δημόσια πρόταση για διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Από κει και πέρα, τώρα υπάρχει ένα βήμα μπροστά. Δημιουργείται ένας πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος γράφει πρόγραμμα, και κρίνονται όλοι. Παύει να είναι κίνημα».

Ξεκάθαρη θέση, και με νόημα. Μέσα σε λίγες μέρες ξέφτισαν και οι «58», μια από τα ίδια, και σε γιαλαντζί μορφή...

Δεν έχει καθόλου άδικο ο συνάδελφος του Λυκούδη στη ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης που, όταν τον ρώτησαν τι είναι οι «58», απάντησε: Δεν πρόκειται για Κεντροαριστερά, αυτοί είναι κεντροδεξιοί...
ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ