Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Οι Μεξικανοί “μυούνται” στη μοναδική αρχιτεκτονική και τέχνη του Παρθενώνα

Τον Παρθενώνα, ένα μνημείο εμβληματικό για τον δυτικό πολιτισμό, σύμβολο αρχιτεκτονικής τελειότητας, ευρυθμίας και αρμονίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φιλότεχνοι και φιλέλληνες στο Μεξικό, μέσα από την έκθεση “Παρθενώνας, αρχιτεκτονική και τέχνη”, που φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, στο Μέγαρο Καλών Τεχνών της χώρας, τον σημαντικότερο εκθεσιακό χώρο στη Λατινική Αμερική.

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο φωτογραφικού υλικού και πολυμέσων σχετικά με την τέχνη και την αρχιτεκτονική του Παρθενώνα, καθώς και αντίγραφα από το μνημείο, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό έργο της αναστήλωσής του τα τελευταία χρόνια, ως παράδειγμα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η πρωτοβουλία γι’ αυτή τη διοργάνωση ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Μεξικού και συγκεκριμένα στον Αλέξανδρο Αποστολάκη, αρχαιολόγο, ιστορικό τέχνης, συντηρητή μνημείων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κοινότητας.

Στόχος της Ελληνικής Κοινότητας είναι, μέσα από την έκθεση, να προβάλει τον ελληνικό πολιτισμό στο Μεξικό, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κινήματος φιλελληνισμού, να επαπροσδιορίσει την εικόνα της Ελλάδας μέσα σε θετικό πλαίσιο στην Κεντρική Αμερική, αλλά και να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας.

“Χωρίς ιδιαίτερα πολλά χρήματα κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε μαζί μια διοργάνωση που η επιρροή της φαίνεται ήδη από τη θετική απήχηση και τον ενθουσιασμό που έδειξε το μεξικανικό κοινό στα εγκαίνια” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος έχει και το ρόλο του έφορου της έκθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο Μεξικό είναι “ιδιαίτερα αδύναμη” και γι’ αυτό τον λόγο η Ελληνική Κοινότητα επιζητεί έναν καινούριο, δραστήριο και δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας για την εκπλήρωση του οράματός της, που είναι η ανάδειξη της της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ