Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ένα μουσικό βιβλίο βασισμένο στον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης

Βασισμένο στον μύθο της θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης, είναι το παιδικό βιβλίο «Time for Flowers ~ Time for Snow» (Ώρα για Λουλούδια ~ Ώρα για Χιόνι), που έγραψε ο βραβευμένος Καναδός συγγραφέας Glen Huser και μελοποίησε ο Γιάννης Γεωργαντέλης.


Το βιβλίο ξαναγεννά τον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης με μια έξυπνη διασκευή και τραγούδια γεμάτα αναχρονισμούς τα οποία προορίζονται για παιδιά του Δημοτικού.



Εκτός από τον συγγραφέα, την εικονογράφηση του βιβλίου έχει αναλάβει ένας από τους σημαντικότερους εικονογράφους του Κεμπέκ, ο Philippe Beha ο οποίος έχει βραβευτεί 3 φορές από τον Γενικό Κυβερνήτη του Καναδά. Την αφήγηση κάνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Terry Jones (Monty Pythons, The Surprising History Documentary Series) ενώ το βιβλίο κυκλοφορεί από τον οίκο Tradewind Books στο Βανκούβερ που ειδικεύεται στα παιδικά με παγκόσμια εμβέλεια.

O δίσκος, που συνοδεύει το βιβλίο, περιλαμβάνει το πλήρες μιούζικαλ σε μουσική του Γιάννη Γεωργαντέλη, με την συνοδεία της Συμφωνικής ορχήστρας Ποπ του Μόντρεαλ. Συμμετείχαν 183 παιδιά από 18 διαφορετικές εθνότητες, προερχόμενα από παιδικές χορωδίες, τις οποίες διευθύνουν οι λυρικοί τραγουδιστές Μαρία Διαμαντή και Δημήτρης Ηλίας. Πρόκειται για τις παιδικές χορωδίες του Gardenview και των ομογενειακών σχολείων Δημοσθένης και Σωκράτης, καθώς και τους μαθητές από τα σχολεία Sinclair Laird και Pierre de Coubertin.

Η μουσική παραγωγή έγινε από την Chroma Musika και την Panarmonia Atelier Musical υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων Καναδά και Κεμπέκ, του δήμου του Μόντρεαλ και των πρεσβειών του Καναδά και της Ελλάδας. Οι πρόβες του έργου έγιναν σε χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ. Το έργο είχε παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στο Δημαρχείο του Μοντρεάλ.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ