Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τη διανομή των φακέλων του Κτηματολογίου στη Σάμο!

Πρωτοφανείς διαδικασίες επέλεξε η εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» και το Τοπικό Γραφείο της Σάμου, ώστε να διανείμει στους δικαιούχους παραλήπτες τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ τους φακέλους με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την εταιρεία μετά την ανάρτηση του πίνακα των κτηματολογικών στοιχείων της Σάμου.
Δυστυχώς όλα βρίσκονται κυριολεκτικά στον ''αέρα'' αφού χωρίς κανένα ίχνος υπευθυνότητας η εταιρείαΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΚΡΩΣ προσωπικά δεδομένα των πολιτών και χωρίς προστασία, στέλνει τους φακέλους, όχι με τη μορφή συστημένης επιστολής, αλλά μοιραζοντάς την σε καφενεία, ταβέρνες, μπακάλικα και έξω από πόρτες άσχετων σπιτιών, στην περίπτωση που δεν βρεθεί ο παραλήπτης!

Οι διαμαρτυρίες είναι πάρα πολύ έντονες, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που αρκετοί πολίτες ειδοποιήθηκαν από άσχετους ότι είχαν στην κατοχή τους την δική τους επιστολή.

Επίσης έχουμε καταγγελίες για κακοπροαίρετους πολίτες που παραβίασαν αυτές τις επιστολές και σε κάποιες περιπτώσεις τις κατέστρεψαν...μαθαίνοντας φυσικά και ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑσυμπολιτών τους!

Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι πολίτες θα χάσουν και το δικαίωμα της προσφυγής στην καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η εταιρεία«Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.», στις 13 Ιανουαρίου 2014, για τη διόρθωση ή ένσταση σε λάθη που έχουν γίνει, αφού δεν θα το έχουν μάθει ποτέ!

Μάλιστα αυτή η διαδικασία είναι η πιο κρίσιμη, αφού δεν υπάρχει άλλη περίοδος παράτασης και όλα τελεσιδικούν!


Το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιοι πήραν αυτή την απόφαση να μοιράσουν στους δικαιούχους τόσο σημαντικά έγγραφα σαν να ήταν διαφηστιστικά φυλλάδια;

Ποιος αποφάσισε να παραβιαστούν τόσο αυστηρά προσωπικά δεδομένα πολιτών;

Αληθεύει η πληροφορία ότι την ευθύνη της διανομής έχει αναλάβει για όλη την Ελλάδα, ιδιωτική εταιρεία μετά από διαγωνισμό που κόστισε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

Που είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων όσων λέμε, είναι η περίπτωση που σας παρουσιάζουμε μέσα από τις φωτογραφίες του άρθρου μας, όπου δόθηκε από κάποιους αγνώστους, ένας ΞΕΝΟΣ φάκελος, κάποιου ιδιώτη, στον δημοσιογράφο της ''ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ'' κ. Γιώργο Γαρυφάλλου...και από εκεί και μετά είχε όλη την άνεση να τον ανοίξει και να μάθει τα πάντα (περουσιακά στοιχεία) ενός γειτονά του!!!

Βέβαια, όλη η διαδικασία έγινε με την συναίνεση του πολίτη αφού γνωρίζονταν...

Αν ήταν όμως ένας ξένος;



http://i-samos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ