Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεκτρονική απογραφή για τους Έλληνες της Αργεντινής

Στοίχημα για το μέλλον αποτελεί η ηλεκτρονική απογραφή του ελληνισμού της Αργεντινής για την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της χώρας.

“Οι Έλληνες άμα ξέρουμε πόσοι είμαστε θα γίνουμε πιο δυνατοί, είναι καλό και για τη μητέρα πατρίδα να μάθουν τι κάνουμε στη μακρινή Αργεντινή και να είμαστε πιο κοντά σας”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μάριος Παναγόπουλος.


Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της απογραφής, που γίνεται για πρώτη φορά, ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www. censogriego.com και, όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, ζητούνται από τους Έλληνες της Αργεντινής μέχρι τέταρτης γενιάς στοιχεία όπως, πού γεννήθηκαν, πού ζούνε και πού εργάζονται, αν έχουν ελληνική υπηκοότητα, τι δουλειά κάνουν και τι έχουν σπουδάσει.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι καλό θα ήταν η απογραφή να διαρκέσει ένα χρόνο.
Ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε ότι μέχρι στιγμής η απογραφή διενεργείται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηλικιωμένοι, που δεν έχουν εξοικείωση με το Internet θα συμμετάσχουν με τη βοήθεια των συγγενών τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούνται τρόποι- μέσα από την ίδια ιστοσελίδα -η απογραφή να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες ο ελληνισμός εξέφρασε ενδιαφέρον.
Ο κ. Παναγόπουλος εκτίμησε, ανεξάρτητα από την απογραφή, ότι στην Αργεντινή ζούνε 50.000 Έλληνες, μέχρι τέταρτης γενιάς.

(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ