Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε τζαμιά ούτε εκκλησίες

Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. 
 Κόρινθος.

Εφόσον ορθολογισμός είναι η αποδοχή όλων αυτών των φαινομένων που υπακούν στους νόμους της Φυσικής, και αποδεικνύονται με τα μαθηματικά τότε το μέγεθος της θρησκοληψίας του κάθε ανθρώπου είναι αντιστρόφως ανάλογο του ορθολογισμού που τον διέπει. Αν και δεν δικαιολογείται να υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν κοινή λογική, και στοιχειώδη μόρφωση σήμερα που η γνώση και η καινοτομία είναι ελεύθερες, και προσιτές σε όλους, αυτοί να είναι κολλημένοι στον μεσαίωνα, και στα παραμύθια του Μωυσή.

Όταν ο άνθρωπος διέπεται από λογική, έχει την απαιτούμενη μόρφωση, και διαθέτη συνείδηση που του ελέγχει και κατευθύνει τις πράξεις του, θεωρείτε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, και δεν έχει ανάγκη καμία θρησκεία, να του υποδείξει πως θα διάγει βίο ενάρετο. Αυτός όμως που στερείτε συνείδησης μάταια προσπαθεί, με μεγάλους σταυρούς, να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους, ότι διάγει βίο ενάρετο, και αν το κάνει, το κάνει φοβούμενος την τιμωρία του θεού. Πού λοιπόν να τον κατατάξεις; τα ζώα μόνον υπακούουν τον βοσκό, φοβούμενα την τιμωρία του. Έτσι το να διάγει κάποιος βίο ενάρετο, είναι θέμα φιλοσοφικό και όχι θρησκευτικό.

Ο χριστιανισμός και ο ισλαμισμός, είναι οι δύο αδελφές θρησκείες, που έχουν μάνα τους την πεντάτευχο των εβραίων και πατέρα τους τον Μωυσή, και που έχουν αιματοκυλίσει, πολλάκις, τον Δυτικό και τον Ισλαμικό κόσμο, αντί να βρούμε τρόπο να απαλλαγούμε από αυτές τις δύο γάγγραινες, τόσο πιο πολύ βουτάμε στο βούρκο με τα λασπόνερα τους.
Την εποχή της χούντας, 20άχρονα παιδιά με μια τρίμηνη πλύση εγκεφάλου, πολλοί κατέληγαν να γίνουν οι χειρότεροι βασανιστές. Πως λοιπόν να απαλλαγεί κάποιος από τα δεσμά της θρησκείας, όταν η πλύση εγκεφάλου, μαζί με εμφύτευση φόβου ότι θα πάθεις κακό αν δεν πιστεύεις, αρχίζει από την παιδική ηλικία και τελειώνει με το θάνατο.

Η λύση είναι μια, μόρφωση, και διαφωτισμός. Στο δρόμο που άνοιξε ο Κοραής, και συνέχισαν ο Καϊρης, ο Ροϊδης, ο Λασκαράτος, ο Σικελιανός, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Καζαντζάκης, κ. α.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν τη Γη, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, και κουλτούρας, αν μπορούσες να τους θέσεις σε όλους το ερώτημα πως αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους, και ποιες είναι οι ρεαλιστικές τους επιδιώξεις, είναι σίγουρο ότι οι απαντήσεις που θα έπαιρνες, δεν θα διέφεραν και πολύ. Πια είναι λοιπόν η αιτία που διαχωρίζει τους ανθρώπους, δημιουργεί ξενοφοβίες και ρατσιστικές τάσεις, και για τους μετανάστες να μη μπορούν να ενταχθούν στη κουλτούρα της νέας τους πατρίδος. Όσο και αν προσπάθησα να βρω τις αιτίες που δεν αντιμετωπίζονται και δημιουργούν τα φαινόμενα αυτά, πάντα κατέληγα σε μια, και αυτή ήταν η θρησκεία.
Δεν διαφωνούνε βεβαίως με το ηθικό μέρος που πρεσβεύουν – άλλωστε την ηθική δίδαξαν και φιλοσόφησαν 500 χρόνια π.χ. όλοι σχεδόν οι Έλληνες φιλόσοφοι – αλλά το ότι όλες οι θρησκείες είναι αναχρονιστικές. 

Ιδικά οι δύο αδελφές χριστιανισμός και ισλαμισμός, ψεύδονται, για δήθεν θαύματα, αναστάσεις, αναλήψεις, για κόλαση παράδεισο μετά θάνατο ζωή, και άλλα κομπογιαννίτικα τερτίπια, φανατίζουν τους οπαδούς τους αποβλακώνοντας τους. 

Είναι μια οργανωμένη θρησκευτική απάτη. Έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το νόημα της δημοκρατίας που είναι η ελεύθερη σκέψη και έκφραση, και αποτελούν ένα θλιβερό κωμικοτραγικό κατάλοιπο της διανοητικής εξέλιξης του ανθρώπου.
Οι οργανωμένες σύγχρονες κοινωνίες έχουν νόμους που οι πολίτες τους είναι υποχρεωμένοι να τους σέβονται, και όταν οι πολίτες παρεκτρέπονται, υπάρχει η δικαστική και η εκτελεστική εξουσία που τους επιβάλει. Η θρησκεία όμως μένει στο απυρόβλητο. Έχει αφεθεί ελεύθερη να υβρίζει τους Έλληνας φιλοσόφους, να ασκεί προσηλυτισμό, να ψεύδεται, να παραπληροφορεί, να ασκεί εμπόριο ελπίδας, να δεισιδαιμονεί. Αν σήμερα ένα μέσο ενημέρωσης ασκούσε μόνο τη παράβαση της παραπληροφόρησης θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας. Για τη θρησκεία πότε; Οι δε ισλαμιστές δέσμιοι μιας άλλης θρησκευτικής απάτης, που τους τάζει μετά θάνατο παραδείσους με πιλάφια, τους κάνει απροσάρμοστους στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.
Ούτε λοιπόν τζαμιά ούτε εκκλησίες, διότι αυτά είναι δυο κέντρα που οι ιμάμηδες, και οι παπάδες, τα έχουν διαμόρφωση έτσι που να εκπέμπουν μεσαιωνικό σκοταδισμό, μισαλλοδοξία, ρατσισμό, και βλακώδη δογματισμό.
********************************

«Επιμένω πως ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης». Doug Mcleod

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ