Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γερμανία-Μέρκελ: Συνεργαζόμαστε αλλά νόμιμα με την NSA…

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μετά τις αποκαλύψεις για τη συνεργασία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών με τις αντίστοιχες αμερικανικές, αλλά και ειδικότερα με την NSA
που βρίσκεται υπό «διωγμό» λόγω των αποκαλύψεων του «καταδότη» Έντουαρντ Σνόουντεν…

Η Μέρκελ κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των Σοσιαλδημοκρατών οι οποίοι με το βλέμμα προφανώς στραμμένο στις εκλογές, «σήκωσαν» το θέμα, αναρωτώμενοι δημοσίως «πόσα γνώριζε τελικά η Μέρκελ»…

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (εξωτερικής κατασκοπείας) της Γερμανίας, η BND, συνεργάζεται επί δεκαετίες με την αμερικανική NSA, πάντα όμως στο νομικό πλαίσιο που προσδιορίζει και καθορίζει τη λειτουργία της.

Η Άγκελα Μέρκελ έχει επίσης υπερασπιστεί τη συνεργασία, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό έχουν αποτραπεί τρομοκρατικές επιθέσεις σε γερμανικό έδαφος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ