Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΕΕ θυμήθηκε στο παρά 5′ τις Γερμανικές “κομπίνες”

Στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών φέρεται να έχουν μπει οι πολιτικές που προωθεί η Γερμανία με στόχο την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,......
από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ο χρόνος της λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο και επιχειρεί να καταδείξει τη χρησιμότητά της αλλά και το ενδιαφέρον της απέναντι σε πρακτικές “μεγάλων χωρών” της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel» ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοακίν Αλμούνια, δεν αποκλείεται περί τα μέσα της εβδομάδας να ανακοινώσει ότι ανοίγει έρευνα, με «αιχμή» έναν ειδικό φόρο που καταβάλλουν οι γερμανοί καταναλωτές και ο οποίος μετατρέπεται σε στήριξη προς τους παραγωγούς ΑΠΕ.
 

Σχόλιο: εδώ θα γίνει κάποιος έλεγχος; Στην Ελλάδα, του

ENERCON: Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!.....


Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως και ο επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, είχε πρόσφατα επισημάνει σε ενεργειακό συνέδριο πως είναι «αφύσικο» να λαμβάνουν βοήθεια οι γερμανικές εταιρείες αιολικής ενέργειας, όταν οι νορβηγικές, που τροφοδοτούν τη Γερμανία, δεν τυγχάνουν παρόμοιων προνομίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κόντρα της Κομισιόν με το Βερολίνο, ύστερα από εκείνη για την απόφαση επιβολής δασμών στις εισαγωγές κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, την οποία η γερμανική πλευρά είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη».


 http://e-dragoumanos.eu/2013/07/16/2436/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ