Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

P. Περλ: Ο «Πρίγκηπας του σκότους»

Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
28-04-2003
Ο κατάλογος με τις χώρες, που σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Πέρλ, υποτίθεται ότι αποτελούν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μακρύς. Και όλες είναι στο στόχαστρο της μόνης υπερδύναμης, επειδή αξιωματούχοι με επιρροή στο Πεντάγωνο, όπως ο κ. Πέρλ, καταφέρνουν να πείθουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον υπουργό Αμυνας, ότι η ασφάλεια της Αμερικής κερδίζεται μόνο με τη δύναμη των όπλων. Ο Τζόρτζ Μπους και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, παραχώρησαν περισσή δύναμη σ’ αυτή την ομάδα των «γερακιών», που παρασύρει σε περιπέτειες τη χώρα, χωρίς να μπορεί κανείς αυτή τη στιγμή να σταματήσει την «τρελή» πορεία μίας χούφτας ανθρώπων, που είναι αποφασισμένοι να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα.

Ο Ρίτσαρντ Πέρλ, αποκαλούμενος και »Πρίγκηπας του Σκότους», υφυπουργός Αμυνας στη κυβέρνηση του Ρόναλντ Ρίγκαν, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής και «λομπίστας» στην Ουάσιγκτον για το Ισραήλ και την Τουρκία, είναι και τώρα ο εγκέφαλος πίσω από το νέο δόγμα της αμερικανικής παντοκρατορίας. Ενώ όλοι πίστευαν ότι τα προσωπικά του σκάνδαλα θα περιόριζαν το ρόλο και τη δύναμή του, εν τούτοις, ακόμα και τώρα μπορεί να ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου και να τα καταφέρει μέσα σε 30 λεπτά.

Ο «Πρίγκηπας του σκότους» μιλά στην Greek News για τον πόλεμο το μέλλον της περιοχής τους επόμενους «στόχους» των ΗΠΑ
 

 Στη συνομιλία του με την Greek News», ο κ. Πέρλ δεν κρύβει τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς του για το μέλλον της Αμερικής και είναι όπως πάντα –όπως την πρώτη φορά που τον συνάντησα το 1986- ωμός, χωρίς καμία διάθεση συνδιαλλαγής, απόλυτος, χωρίς έστω και την παραμικρή πρόθεση να υποχωρήσει από τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις του, που προκαλούν, τις πλείστες φορές, τον φόβο για το τι θα ακολουθήσει.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μετά το Ιράκ, είναι να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας», λέγει και προσθέτει: «Γνωρίζουμε ποιες χώρες αποτελούν απειλή για την Αμερική. Αφού με ρωτάτε τι πρέπει να γίνει, γνωρίζετε και την απάντηση και τις χώρες: Είναι το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Συρία, η Λιβύη. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αύριο τον στρατό μας και την αεροπορία μας εναντίον τους. Αλλά εάν δεν συνεργαστούν, θα αναλάβουμε να λύσουμε το πρόβλημα, όπως ξέρουμε εμείς».
Ο πρώην υφυπουργός, ισχυρίζεται ότι το Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι δύο σημαντικά παραδείγματα για τον τρόπο αντίδρασης των Ην. Πολιτειών. Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Αυτές οι δύο χώρες, μας ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουμε την πολεμική μας μηχανή εναντίον τους. Αποτελούσαν μία απειλή, που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την Αμερική όποτε χρειαστεί. Το Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι οι απτές αποδείξεις».

Ο κ. Πέρλ και οι υπόλοιποι που αποτελούν την ομάδα των σκληρών, έχουν μία λίστα που θα μπορούσε να της δώσει κανείς τον τίτλο: «Ποίος είναι ο επόμενος». Οι χώρες είναι γνωστές, ο άγνωστος «Χ» παραμένει ο τρόπος της αμερικανικής αντίδρασης και ο χρόνος: «Πάντα πιστεύουμε», σημειώνει ο πρώην υφυπουργός, «ότι πρέπει να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα. Είναι η πρώτη μας επιλογή, μην έχετε αμφιβολία γι’ αυτό». Και συνεχίζει: «Καταφεύγουμε στα πολεμικά μέσα όταν μας εξαναγκάζουν οι χώρες-στόχοι. Ζητήσαμε από το Αφγανιστάν να διακόψει κάθε σχέση με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Δεν το έκανε. Ζητήσαμε από τον Σαντάμ Χουσείν να αφοπλιστεί και να υλοποιήσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Δεν το έπραξε. Η τελευταία μας επιλογή ήταν ο πόλεμος και καταφύγαμε σ’ αυτόν».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Οσοι τον παρακολουθούν τα τελευταία δέκα χρόνια, γνωρίζουν ότι δεν θεωρεί τόσο μεγάλο πρόβλημα τη Συρία, τουλάχιστον όχι όσο το Ιράκ, αλλά έγινε πάθος του, λόγω των συχνών συγκρούσεων με το Ισραήλ, μία χώρα που απέδειξε πως την αγαπά περισσότερο από την Αμερική. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι γνώμονας του είναι το συμφέρον του Ισραήλ, όλους τους υπόλοιπους, ανάμεσά τους και την Τουρκία, τους χρησιμοποιεί για να προστατεύει τη χώρα, στην οποία έχει ορκιστεί αιώνια πίστη.

Αναφερόμενος στις απειλές εναντίον της Συρίας, ο κ. Πέρλ δεν κρύβει τα λόγια του: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες», δηλώνει, «θα εξαναγκαστούν να δράσουν εάν ανακαλύψουν ότι η Συρία έχει κρύψει όπλα μαζικής καταστροφής, που μεταφέρθηκαν εκεί από το Ιράκ. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε εάν η Συρία συνεργάστηκε σ’ αυτό το θέμα με τον Σαντάμ Χουσείν», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι στο Πεντάγωνο είναι πεπεισμένοι πως το Ιράκ είχε χημικά και βιολογικά όπλα και ήταν έτοιμο να τα χρησιμοποιήσει. Υποστηρίζει: «Είμαστε βέβαιοι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το ιρακινό καθεστώς είχε όπλα μαζικής καταστροφής. Θα τα βρούμε και θα αποδείξουμε στον κόσμο ότι είχαμε δίκιο. Πιστεύουμε ότι οι Ιρακινοί επιστήμονες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σαντάμ Χουσείν θα συνεργαστούν μαζί μας και θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα χημικά και βιολογικά όπλα του Ιράκ. Οι επιθεωρήσεις πριν τον πόλεμο ανάγκασαν τους Ιρακινούς να μετακινήσουν τα όπλα αυτά. Είναι σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να τα ανακαλύψουμε, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα βρούμε, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Πιστεύω ότι είχαν αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά τους πιάσαμε εξ απήνης και δεν είχαν το χρόνο να τα χρησιμοποιήσουν».

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Ο κ. Πέρλ υποστηρίζει ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Αμερικανοί είναι υποχρεωμένοι να προλαμβαίνουν τους εχθρούς τους. «Η στρατηγική μας πρέπει να βασίζεται στην αντιμετώπιση του κινδύνου πριν αυτός εμφανιστεί», λέγει και χρησιμοποιεί δύο νέους όρους για να τονίσει την αποφασιστικότητα των Ην. Πολιτειών: «Προληπτικός πόλεμος», «Προληπτικά Κτυπήματα»

Ο πρώην υφυπουργός Αμυνας, νοιώθει πως η χώρα του απειλείται από ποικίλους εχθρούς και υποστηρίζει τη θεωρία της εξαφάνισής τους, πριν εξαφανίσουν αυτοί την Αμερική. Ισχυρίζεται σχετικά:

«Είναι πολλοί οι εχθροί της Αμερικής. Είναι οι τρομοκράτες και τα κράτη που υποθάλπτουν την τρομοκρατία. Είναι μεγάλη η λίστα και όλες οι χώρες αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γιατί είναι απειλή για την Αμερική. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την ασφάλεια μας. Μετά την ήττα τους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ οι τρομοκράτες αναζητούν όπλα που θα προκαλέσουν μαζική καταστροφή στην Αμερική. Θέλουν να εξαφανίσουν μία ολόκληρη αμερικανική πόλη Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αποκτήσουν αυτά τα όπλα, γι’ αυτό θα τους κτυπάμε προληπτικά όποτε θεωρούμε εμείς ότι είναι αναγκαίο».

Και συνεχίζει: «Το μήνυμα μας προς το Ιράν, τη Συρία, τη Λιβύη και τη Βόρειο Κορέα, είναι ξεκάθαρο: Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ότι είναι δυνατόν, για να προστατεύσουμε την Αμερική και τους συμμάχους μας. Μην μας αναγκάσετε να αντιδράσουμε δυναμικά, γι’ αυτό συνεργαστείτε». Ο κ. Πέρλ παραδέχεται την ύπαρξη της λίστας των «κακών», αλλά υποστηρίζει πως αυτό «δεν σημαίνει ότι προετοιμάζουμε τα στρατεύματά μας για την επόμενη πολεμική σύγκρουση»…
Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής, ανακάλυψε εσχάτως ότι και «η Σαουδική Αραβία αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Αμερική, όσο αποτελούν και οι άλλες χώρες που είναι στον κατάλογό μας». «Η Αμερική», συνεχίζει, «δεν χρωστάει τίποτα στον αραβικό κόσμο. Δεν τους χρωστάμε τη λύση του μεσανατολικού. Δεν τους προκαλέσαμε ποτέ ζημιά. Και στο Ιράκ, εμείς απελευθερώσαμε 25 εκατομμύρια Αραβες από την πιο στυγνή δικτατορία. Δεν συμφωνώ ότι λόγω του πολέμου στο Ιράκ, πρέπει ως αντιστάθμισμα να εξυπηρετήσουμε τους Αραβες στο παλαιστινιακό».

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ


Ο κ. Πέρλ μιλά με απαξίωση για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, απαιτεί την αναδιοργάνωση και «ανοικοδόμησή» του, ώστε μέσω αυτού να εξυπηρετούνται τα στρατηγικά σχέδια της Αμερικής. Βέβαια, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δρα και να αντιδρά μόνη της η Αμερική. Μερικές φορές, όπως τονίζει, είναι προτιμότερο. Ισχυρίζεται ότι μερικές χώρες-μέλη των Ην. Εθνών θέλουν να καταστρέψουν την Αμερική και υπογραμμίζει ότι ο Καταστατικός Χάρτης των Ην. Εθνών πρέπει να αλλάξει ώστε να προβλέπει την μαζική και άμεση αντίδραση εναντίον χωρών που απειλούν με όπλα ολέθρου την Αμερική και άλλα κράτη. «Πιστεύω», σημειώνει, «ότι ο απώτερος στόχος των τρομοκρατικών ομάδων και των χωρών που τις υποθάλπτουν είναι να πάρουν στα χέρια τους όπλα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις στην Αμερική. Θέλουν να σκοτώσουν όσο πιο πολλούς Αμερικανούς μπορούν. Θέλουν να μας καταστρέψουν. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μας; Θα τους επιτρέπατε;» ρωτά.

Ο κ. Πέρλ πιστεύει ότι ο Σαντάμ Χουσείν, με την πτώση του θα παρασύρει και αυτές τις δυνάμεις στον ΟΗΕ που αντιστάθηκαν στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ. Υποστηρίζει σχετικά: «Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Δεν σας θυμίζει τίποτα το Σεράγεβο και η Σρεμπρένιτσα; Ο ΟΗΕ έσωσε τη Βοσνία; Όχι, η συμμαχία υπό την ηγεσία της Αμερικής την έσωσε. Και η ειρήνη βασίλευσε στα Βαλκάνια όχι λόγω του ΟΗΕ, αλλά λόγω της διάσκεψης στο Ντέϊτον. Το Κοσσυφοπέδιο σώθηκε από εμάς και τους συμμάχους μας. Τα νησιά Φάκλαντς σώθηκαν από την Βρετανία όχι τον ΟΗΕ. Απαιτείται αποφασιστικότητα, για την οποία παρατηρείται έλλειψη στον ΟΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ