Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Στουρνάρας Εμποδίζει την ΕΑΣ να συμμετέχει σε διαγωνισμούς! Κανέναν οίκτο εκτέλεση και μόνον!....

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Ενώ τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) παραπαίουν, τα χρέη συσσωρεύονται και η εταιρεία πάει για κλείσιμο, ο κ. Στουρνάρας την «εμποδίζει» να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αυτό προκύπτει από ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ επιστολή με αρ. πρωτ. 406, που αποκαλύπτουμε σήμερα, η οποία εστάλη την περασμένη εβδομάδα από τα ΕΑΣ προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Θεοχάρη Θεοχάρη.

Η επιστολή έχει θέμα «Απαλλαγή αποδεικτικού ενημερότητας για συμμετοχή σε διαγωνισμούς» και με αυτήν η διοίκηση των ΕΑΣ προσπαθεί να πείσει τον τυπολάτρη κ. Θεοχάρη να πάρει πίσω το υπ' αριθμ. ΔΠΕΙΣ Α 1031070 ΕΞ 2013/20.2.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο απορρίπτει (!) το αίτημα της εταιρείας για την απαλλαγή της υποχρέωσης προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, προκειμένου να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να αναλαμβάνει την εκτέλεση προμηθειών του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο είναι σχεδόν ο αποκλειστικός μέτοχος, επιδεινώνεται συνεχώς και λόγω της αδυναμίας συμμετοχής της σε διαγωνισμούς του ΥΠΕΘΑ, που είναι ο κύριος πελάτης της. Την περίοδο αυτή εκκρεμεί το άνοιγμα της προσφοράς μας για τις βομβίδες 40 mm HV, για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, η οποία δεν μπορεί να διενεργηθεί λόγω έλλειψης του αποδεικτικού ενημερότητας». Η επιστολή καταλήγει με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση για τη μη χορήγηση απαλλαγής της εταιρείας από αποδεικτικό ενημερότητας, προκειμένου να συμμετέχει «σε διαγωνισμούς για την ανάληψη εκτέλεσης προμηθειών τουλάχιστον του ΥΠΕΘΑ ή και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, γιατί εκτός των άλλων το θέμα αφορά στην εθνική άμυνα και στη δημόσια τάξη της χώρας.».

Στην ίδια επιστολή διευκρινίζεται ότι οι οφειλές των ΕΑΣ αφορούν κατά κύριο λόγο καταπτώσεις εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο ομολογιακών δανείων, για τις οποίες, λόγω της χρόνιας προβληματικής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής τους, παρά μόνο με τη διενέργεια νέου δανεισμού με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αλλά αφήνεται να εννοηθεί ότι και αυτό είναι ουτοπικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι «το 2011 παρεσχέθη εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για δανεισμό 130 εκατ. ευρώ, προσφέρθηκαν από τις τράπεζες 40 εκατ. ευρώ και τελικώς εκταμιεύθηκαν μόνο 12 εκατ. ευρώ…».

Μετά τα παραπάνω τραγελαφικά, καταλαβαίνει ο καθένας τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση των ΕΑΣ, που δεν αρκεί να διαπιστώνει το πρόβλημα και να προτείνει λύσεις -αυτό άλλωστε το έκανε και μάλιστα πολύ καλά ο καρατομηθείς πρ. πρόεδρος Κωνσταντίνος Πιλάλης-, αλλά να πιέζει και εν τέλει να επιβάλλει την άποψή της στους τυπολάτρες του ΥΠΟΙΚ. Το αν θα τα καταφέρει, είναι μια άλλη ιστορία…
ΠΑΡΟΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ