Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Θα συζητηθεί η υπ' αριθμόν 9/26.9.2000 επερώτηση σχετικά με το ζήτημα της "παράνομης ελληνοποίησης" αλλογενών προσώπων κλπ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Κωνσταντίνος Γείτονας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη των   ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Θα συζητηθεί η υπ' αριθμόν 9/26.9.2000 επερώτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Αναγνωστόπουλου, της κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη, Β. Πολύδωρα, Α. Ανδρεουλάκου, Χ. Μαρκογιαννάκη, Α. Λυκουρέζου, της κας 'Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα και Χ. Ζώη σχετικά με το ζήτημα της "παράνομης ελληνοποίησης" αλλογενών προσώπων κλπ., προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης..........

Με επιστολή της η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι για τη σημερινή συζήτηση της επερώτησης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με αριθμό 9/26.9.2000 ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.
 
Το λόγο έχει ο πρώτος επερωτών ο κ. Ανδρεουλάκος.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το θέμα των ελληνοποιήσεων και μάλιστα των παρανόμων ελληνοποιήσεων είναι μείζον θέμα και γι' αυτό απασχολεί και σήμερα το Εθνικό Κοινοβούλιο και γι' αυτό απασχολεί τον Τύπο εδώ και μήνες με σωρεία δημοσιευμάτων.
Είναι καίριας σημασίας το θέμα των ελληνοποιήσεων διότι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η επιβεβαίωση της ελληνικής ιθαγένειας είναι υψίστη κρατική λειτουργία, διότι αναφέρεται στη σύνθεση του εκλογικού σώματος, αναφέρεται στη σύνθεση του νομίμου πληθυσμού, του νομίμου λαού και γι' αυτό βεβαίως πρέπει να είναι και ευθύνη του κεντρικού πυρήνα του κράτους και όχι του δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

'Εχει δε, τεράστια σημασία διότι εξ αυτού εξαρτάται η ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, η ποιότητα της δημοκρατίας, αφού αφορά στη σύνθεση του εκλογικού σώματος.
Επιτέλους θα πρέπει οι κυβερνήσεις να αναδεικνύονται από το νόμιμο πληθυσμό της χώρας, από αυτούς οι οποίοι δικαιούνται να είναι 'Ελληνες πολίτες και να έχουν εκλογικά δικαιώματα.
Το θέμα δεν είναι μόνο ότι αφορά στην ποιότητα και στην ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά έχει και πολλές άλλες παρενέργειες. 'Οταν γίνεται κάποιος 'Ελλην πολίτης, και αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με σωρεία εγκληματικών ενεργειών, με τη βοήθεια κυκλώματος στο οποίο εν πολλοίς εμπλέκονται και κρατικά όργανα, αυτός τι πολίτης μπορεί να γίνει; Αυτός ασφαλώς είναι ένας εν ενεργεία εγκληματίας, είναι ένα κακοποιό στοιχείο το οποίο ανωμαλία θα δημιουργήσει στον τόπο και τίποτε άλλο.

Δεν είναι τυχαίο, αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, ότι τα τελευταία χρόνια που παρατηρείται αυτός ο κατακλυσμός των παρανόμων ελληνοποιήσεων, έχουμε "ποιοτική" αναβάθμιση του εγκλήματος, δηλαδή έχουμε οργανωμένο έγκλημα, έχουμε ανάπτυξη συμμοριών, μαφιών, χαρακτηριστικά τα οποία δεν είχε η ελληνική εγκληματικότητα μέχρι προ ολίγων ετών.
Πέραν της αυξήσεως της εγκληματικότητας έχει να κάνει και με την ομαλότητα της αγοράς εργασίας και με ένα σωρό άλλα θέματα, τα οποία άμεσα και έμμεσα επηρεάζουν την ελληνική κοινωνία και τη λειτουργία του κράτους.
Θα κάνω μία σύντομη αναφορά στα πιο καίρια δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου. Βεβαίως, να μη λεχθεί από πλευράς επερωτωμένου Υπουργού "με τα δημοσιεύματα θα κάνετε κριτική στην Κυβέρνηση"; Αυτό το λέω γιατί υπάρχουν αδιάσειστα έγγραφα τα οποία βασίμως πιθανολογούν το όργιο των παρανόμων ελληνοποιήσεων. Εξ αφορμής αυτών των στοιχείων ωθήθη ο Τύπος, πάρα πολλές εφημερίδες όλου του πολιτικού φάσματος, για να θέσουν με επιμονή, με συστηματικότητα, το θέμα των παρανόμων ελληνοποιήσεων.

Η εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" η οποία πρωτοστάτησε στο θέμα της αποκαλύψεως και κολασμού των παρανόμων ελληνοποιήσεων, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά της, μετά τις εκλογές, έθεσε το ζήτημα των παρανόμως ελληνοποιηθέντων ομογενών και αλλογενών. Ιδιαιτέρως καταγγέλθηκε ότι περί την πρεσβεία της Μόσχας είχε στηθεί επιχείρηση, ένα είδος πρατηρίου κατασκευής και εμπορίας ελληνικών διαβατηρίων, βίζας και άλλων πλαστών δικαιολογητικών εγγράφων, τα οποία πωλούνταν σε χιλιάδες Ρώσους και άλλους αλλοδαπούς επιχειρηματίες ή μαφιόζους, κάθε άλλο παρά ομογενείς, με εισπράξεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από τις 23 Απριλίου ενεστώτος έτους και μετέπειτα η προαναφερθείσα εφημερίδα κατήγγειλε ότι καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση των ελληνοποιήσεων διαδραμάτισαν διπλωματικοί παράγοντες. Γίνεται λόγος ονομαστικά για τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα και κατόπιν στη Λευκωσία κ. Κυριάκο Ροδουσάκη.

Στις 23 Απριλίου γίνεται λόγος ακόμα και για δημοσιογραφικό όργανο το οποίο έλαβε μέρος στην επιχείρηση παρανόμων επιχειρήσεων. Πρόκειται για το περιοδικό "ΝΕΑ ΚΟΛΧΙΔΑ" που εξέδιδε το Εθνικό 'Ιδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων, τα γραφεία του οποίου βρίσκονται επί της οδού Μπουμπουλίνας 19. Η εφημερίδα κάνει λόγο για εμπόριο ελπίδος και καταγγέλλει ότι καθ' όλη την προεκλογική περίοδο και ως τις 16 Απριλίου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά τις εκλογές είχε στηθεί βιομηχανία αιτήσεων για παροχή δανείων σε παλιννοστούντες. Το ίδρυμα δεχόταν αιτήσεις για αγορά σπιτιών, μέχρι και για αγορά αυτοκινήτων. Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή των εκλογών μοιράζονταν διατακτικές για τη σίτιση ομογενών, εκμεταλλευόμενη η Κυβέρνηση ακόμα και σε αυτό το σημείο τον πόνο και την ανέχεια των παλιννοστούντων, ενώ ανοιχτά επεσημαίνετο ότι πρέπει να ψηφίσουν Σημίτη, γιατί ο Καραμανλής θα τους διώξει.
Την επόμενη Κυριακή η ίδια εφημερίδα, την ημέρα του Πάσχα, επανέρχεται στο ίδιο ζήτημα, με αφορμή την ομολογία του Σεργκέι Κότοβιτς, Ουκρανού, ο οποίος δολοφόνησε Τσετσένο στον Πειραιά και ο οποίος είχε ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα του Μενιδίου, διότι διέθετε και ταυτότητα και διαβατήριο και εκλογικό βιβλιάριο. Ο ίδιος επίσης ομολόγησε ότι είχε προμηθευτεί όλα αυτά τα έγγραφα έναντι τριάντα χιλιάδων δολαρίων από τη Μόσχα, συνδέοντας μάλιστα και την ελληνική πρεσβεία.
Εδώ γεννάται το ερώτημα, κύριοι συνάδελφοι, ένας κακοποιός, ο οποίος συλλαμβάνεται, διότι υπήρχε σήμα της IΝΤΕΡΠΟΛ, έχει έφεση να πάει να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα, τη στιγμή κατά την οποία δεν ήτο 'Ελλην και ο οποίος ήταν διακεκριμένος μαφιόζος; Εδώ 'Ελληνες πολίτες, που δικαιούνται να ψηφίσουν, με νόμιμο εκλογικό δικαίωμα, δεν πήγαν να ασκήσουν, σε ένα μεγάλο ποσοστό, το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο καταδιωκόμενος μαφιόζος γιατί πήγε και ψήφισε; Εκτός από τα τριάντα χιλιάδες δολάρια είχε δώσει και κάτι παραπάνω για να του χορηγηθούν όλα αυτά τα ταξιδιωτικά έγγραφα και η πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια;

Εδώ μπαίνει το ερώτημα και περιμένουμε απάντηση από τον κύριο Υπουργό.

Η ίδια εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες, αναφέρει ότι από το 1995 είχε στηθεί, με ανάμειξη προσώπων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, ολόκληρη εμπορική επιχείρηση και μάλιστα επιχείριση εκδόσεως πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, βίζας κλπ. και άλλων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών. Γράφει επίσης ότι 'Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μόσχα, είχαν ενημερώσει σχετικώς κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι "εδώ εξευτελιζόμαστε διότι η ελληνική ιθαγένεια έχει μπει στο σφυρί". Αναφέρεται δε από την εφημερίδα ότι ο κ. Σκανδαλίδης, ο κ. Ρωμαίος και ο κ. Λιβάνης είχαν σχετικώς ενημερωθεί από τους 'Ελληνες επιχειρηματίες της Μόσχας.
Επίσης, καταγράφονται πληροφορίες για μεταφορά ελληνοποιηθέντων μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο, όπου το 1998 είχε μετατεθεί ο κ. Ροδουσάκης από την πρεσβεία της Μόσχας και για διανομή εκλογικών βιβλιαρίων στο αεροδρόμιο μέσα σε χαρτόκουτα.
Την Κυριακή 7 Μαϊου η ίδια εφημερίδα επανέρχεται στο ζήτημα. Εν τω μεταξύ όμως είδε το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ" της 5ης Μαίου 2000, διαταγή της 6ης Απριλίου 1998 του σημερινού αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και τότε προϊσταμένου κλάδου κ. Γιάννη Γεωργακόπουλου για την παροχή διευκολύνσεων στους ομογενείς που εφοδιάζονται με θεωρήσεις παλιννόστισης καθ' οιονδήποτε τρόπο, έστω δηλαδή και με παράνομο. Και εδώ βεβαίως εγείρεται το πολιτικό ερώτημα: Μόνος του ενήργησε ο κ. Γεωργακόπουλος, ο τότε κλαδάρχης και σημερινός Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος παρά τα όσα του καταμαρτυρούνται και παρά τις εις βάρος του ποινικές διώξεις παραμένει σταθερά στη θέση του; 'Η έλαβε πολιτικές εντολές;

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική 'Εδρα καταλαμβάνει ο Γ' Αντιπρόεδρος
της Βουλής κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ)

'Ενα δεύτερο ερώτημα. Διάβασα τα Πρακτικά παρόμοιας επερωτήσεως, η οποία συζητήθηκε στις 26 Μαϊου του τρέχοντος έτους και είδα ότι η Υπουργός Εσωτερικών κ. Βάσω Παπανδρέου είπε ότι από το 1990 υπήρχε ένα χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο και τούτο προς διευκόλυνση των ομογενών παλιννοστούντων εκ των χωρών της τέως Σοβιετικής 'Ενωσης.
Αφού υπήρχε πράγματι αυτό το χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο τι χρειαζόταν,  κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η διαταγή της 6ης Απριλίου 1998 του κ. Γεωργακόπουλου, τότε κλαδάρχου; Αυτή η διαταγή ουσιαστικά ήταν μια προτροπή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του κράτους "μην ελέγχετε τίποτα, επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να έχουμε αθρόες ελληνοποιήσεις έστω και παράνομες".
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο δικός μας νόμος ήταν για τις ελληνοποιήσεις...
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Κύριε Κεφαλογιάννη, είναι χαλαρό το νομοθετικό πλαίσιο και γίνεται βεβαίως για να διευκολύνει να ελληνοποιηθούν, να επιβεβαιωθεί η ιθαγένεια των Ποντίων ομογενών μας και όχι βεβαίως αλλογενών και δη εγκληματικών στοιχείων, μαφιόζων.
Εφόσον, λοιπόν, ήταν χαλαρό και είχε την ratio legis την οποία προαναφέραμε, διευκόλυνση των ομογενών, των Ελλήνων, της τέως Σοβιετικής 'Ενωσης να ελληνοποιηθούν, προς τι η προαναφερθείσα διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο οποίος προτρέπει, διατάσει τα όργανα, τις αστυνομικές υπηρεσίες να μην κάνουν τη δουλειά τους; Εδώ είναι το ερώτημα. Διότι η διαταγή αυτή εξεδόθη μετά από ένα έγγραφο που έστειλε το αστυνομικό τμήμα Προμαχώνα, το οποίο ανέφερε ότι παρατηρείται κάθε Σαββατοκύριακο και τις αργίες το φαινόμενο να συρρέουν άνθρωποι οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι ομογενείς Πόντιοι και ζητάνε να τους κάνουν εικονική σφράγιση εισόδου. Αυτοί έχουν διαβατήριο ρωσικό με βίζα του ελληνικού προξενείου Μόσχας που βεβαιώνει ότι είναι 'Ελληνες Πόντιοι, παλιννοστούντες.
 
Βεβαίως, διερωτάται ο διοικητής του Αστυνομικου Τμήματος Προμαχώνας, πώς είναι δυνατόν άνευ συνεντεύξεως, ενώ αυτοί βρίσκονται εδώ, να παίρνουν θεώρηση βίζας παλιννόστησης στη Μόσχα. Εδώ λέει: "Αυτό γίνεται από συγγενείς ή και τρίτα πρόσωπα". 'Οταν λέμε "τρίτα πρόσωπα", εννοούμε, βεβαίως, τους μετέχοντες στη στημένη επιχείρηση, στο "πρατήριο" των παρανόμων ελληνοποιήσεων, το οποίο είχε στηθεί κοντά στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας. Ζητούν, λοιπόν, εικονική σφράγιση εισόδου. Λέει: "Εμείς αρνούμαστε", διότι βεβαίως αυτό ήταν παράνομο.
'Ερχεται, λοιπόν, ταχύτατα -το έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνας έχει ημερομηνία 10 Μαρτίου 1998- στις 6 Απριλίου, πάραυτα σχεδόν, η απάντηση του κυρίου κλαδάρχη, η οποία λέει: "Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε για τους ομογενείς που εφοδιάζονται με θεωρήσεις παλιννόστησης καθ' οιονδήποτε τρόπο κατά το χρόνο τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται ήδη στο ελληνικό έδαφος, να προβαίνετε στην καταγραφή αυτών και υποβολή του αιτήματος μετά των δικαιολογητικών στην υπηρεσία μας, σύμφωνα με τα ισχύοντα, αιτιολογώντας τη λήψη της θεώρησης παλιννόστησης χωρίς να προτρέπετε αυτούς για μετάβαση στους συνοριακούς ελέγχους για λήψη σφραγίδας εισόδου".  
Εννοεί, δηλαδή, καθ'οιονδήποτε τρόπο και αν απέκτησαν τη βίζα παλιννόστησης και με παράνομο και με παράτυπο τρόπο, εσείς θα καταγράφετε τα στοιχεία τους, θα παίρνετε τα δικαιολογητικά τους και θα τα στέλνετε σε μας. Λέει, λοιπόν: "'Ολα τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα θα τα παίρνετε, δεν θα ελέγχετε τίποτα" -αυτό τους λέει ουσιαστικά- "και θα τα στέλνετε σε μας". Εάν δεν λέγεται αυτό "σάλπισμα παρανομίας", εάν δεν λέγεται αυτό "προτροπή σε παρανομία", ε, τότε πρέπει να έχουν χάσει οι λέξεις το αληθές τους νόημα!
Εδώ διερωτάται: Μόνος του ενήργησε ο κ. Γεωργακόπουλος; Μα, για να γίνει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, παρά τη σωρεία των εις βάρος του διώξεων, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και να διατηρείται μέχρι σήμερα, βεβαίως ήταν πολιτική της Κυβέρνησης. Πολιτική της Κυβέρνησης είναι: Αφήστε τα πάντα μπάχαλο, ανοιχτά, μην ελέγχετε τίποτα για να γίνουν οι ελληνοποιήσεις. Ελληνοποιήσεις όχι των ομογενών, αλλά των αλλογενών στοιχείων και δυστυχώς και μαφιόζων. Αυτή ήταν η πολιτική της Κυβέρνησης!
Εδώ, βεβαίως, προκύπτει το εξής: Βλέπουμε μια εμπορική επιχείρηση που στήθηκε να μετεξελίσσεται και να παίρνει την ταμπέλα της κομματικής επιχείρησης, διότι βλέπουμε τον κ. Φλωρίδη ο οποίος τότε ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών να στέλνει μια επιστολή παραμονές των εκλογών σε όλους τους παλιννοστήσαντες, πραγματικούς ή εικονικούς, ομογενείς ή αλλογενείς και εκεί να τους τάζει τα αγαθά της Εδέμ. Τους έλεγε: Η Κυβέρνηση Σημίτη ψήφισε πρόσφατα ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αμέσως θα πάρετε την ελληνική ιθαγένεια. Εδώ θα σας δώσουμε σπίτια, θα σας δώσουμε αυτοκίνητα, θα σας δώσουμε δάνεια, θα σας βρούμε εργασία, θα σας κάνουμε μετεκπαίδευση. Μόνο παιδιά δεν τους είπε ότι θα τους κάνουμε.
Επίσης, βλέπουμε εδώ την αδράνεια της ελληνικής πρεσβείας της Mόσχας. Δημοσιεύονται στον Τύπο τα τελευταία χρόνια μαφιόζικες διαφημίσεις, όπως: "Εμείς είμαστε ένα γραφείο με εχεμύθεια δεκαετιών που σας εξασφαλίζουμε ελληνικό διαβατήριο, σας εξασφαλίζουμε ελληνική ιθαγένεια. Εμπιστευθείτε μας!"
 

O κ. Μπεγλίτσης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σε απαντητική επιστολή προς την εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ", ενώ επί δίμηνο βοούσε το σύνολο του Τύπου για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και για το ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η ελληνική πρεσβεία της Μόσχας γύρω από το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, λέει: "Ο κ. Ροδουσάκης είναι εκλεκτός διπλωμάτης και τον εμπιστευόμαστε, καθώς έχει εκτελέσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα διπλωματικά του καθήκοντα".

Ερωτάται, λοιπόν, ο κ. Ροδουσάκης: "Δεν έβλεπε όταν ήταν πρεσβευτής στη Μόσχα ότι στον Τύπο της Μόσχας δημοσιεύονταν μαφιόζικες διαφημίσεις που εξευτέλιζαν το ελληνικό κράτος και την ελληνική μας πρεσβεία;". Τι έκανε, όταν έβλεπε αυτές τις διαφημίσεις; Για να μην κάνει τίποτα, λοιπόν, σημαίνει ότι πρέπει να είναι βάσιμες οι καταγγελίες τις οποίες κάνει το σύνολο σχεδόν του Τύπου.
 
Κύριοι συνάδελφοι, όμως, εγείρεται τεράστιο ερωτηματικό εδώ και για την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο.

Διάβασα τα Πρακτικά της 26ης Μαϊου και είδα ότι Υπουργός προσπαθεί να βρει συγκριτικά στοιχεία και να πει ότι την τετραετία που είσαστε εσείς στην Κυβέρνηση ελληνοποιήθηκαν σαράντα δύο χιλιάδες και από το 1993 και εδώ ελληνοποιήθηκαν εξήντα χιλιάδες, που σημαίνει ότι η αναλογία μας ευνοεί.
Κύριοι συνάδελφοι, το θέμα δεν είναι πόσες ελληνοποιήσεις έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας. 'Εγιναν επί Νέας Δημοκρατίας σαράντα τρεις χιλιάδες ελληνοποιήσεις αλλά δεν υπήρξε καμία καταγγελία για παρανομία, δεν υπήρξε καμία αυτόφορη σύλληψη αλλογενούς εγκληματία που να έχει στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο και ελληνικό εκλογικό βιβλιάριο. Απεναντίας, από το 1994 και μέχρι σήμερα βοά ο Τύπος γιατί συλλαμβάνονται και στην Ελλάδα και στη Ρωσία και σε διάφορα αεροδρόμια εγκληματίες ή "επιχειρηματίες" Ρώσοι και γενικά αλλογενείς οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν ελληνικό διαβατήριο και οι οποίοι αναπτύσσουν έκνομες δραστηριότητες. Μάλιστα, δηλώνουν ότι το απέκτησαν αντί σημαντικού χρηματικού ποσού.
Πάντως, εκείνο που έχει σημασία είναι πως όλο αυτό το διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά των παρανόμων ελληνοποιήσεων. Επίσης, εκείνο που έχει σημασία είναι πώς βρέθηκαν οι ομογενείς Πόντιοι στην Κύπρο, τη στιγμή κατά την οποία επί Νέας Δημοκρατίας ήταν ευχερής η προσέλευσή τους εδώ και η ελληνοποίησή τους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν στην Ελλάδα αλλά πήγαν στην Κύπρο όπου η επίσημη εξήγηση της Κυβέρνησης είναι ότι εκεί δε χρειάζεται προξενική βίζα. Πήγαν, λοιπόν, εκεί ενώ μπορούσαν να έρθουν εδώ και να αποκτήσουν εδώ άνετα την ελληνική ιθαγένεια αφού την τετραετία που κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία είχαμε ελληνοποιήσεις ομογενών
εκ Πόντου της τάξεως του 42% σε σύνολο εκατόν τριάντα χιλιάδων ανθρώπων. Γιατί πήγαν, λοιπόν, εκεί και δεν ήρθαν εδώ; Επίσης, γιατί βλέπουμε από εκεί να προσέρχονται, ενώ δεν πάτησαν ποτέ στην Ελλάδα, με αεροπλάνα και με βαπόρια και να ψηφίζουν και στην Κρήτη και στην Αττική; Εδώ πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το όργιο που έγινε.
'Ολες οι εφημερίδες, όπως ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", "Η ΧΩΡΑ", "Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ", "Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" αναφέρουν περιστατικά όπου εγκληματικά στοιχεία είχαν την ελληνική ιθαγένεια και ελληνικό διαβατήριο.

Οπωσδήποτε πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ένα μείζον θέμα γιατί όταν βοά ο Τύπος, όταν επιμένει η Αντιπολίτευση ότι κάτι σάπιο υπάρχει στην ελληνική δημοκρατία γύρω από το κολοσιαίας σημασίας ζήτημα των παρανόμων ελληνοποιήσεων και όταν εκ των πραγμάτων επικάθεται η αχλύς της αμφισβήτησης του οριακού εκλογικού αποτελέσματος, είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να μην ευαισθητοποιείται, είναι δυνατόν να μην πράξει τα δέοντα ή να μην έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για τα όσα έγιναν στη Μόσχα και για όσα έγιναν στην Αθήνα και ακόμα για όσα έγιναν στην Κύπρο, όπως δημοσιεύματα, χοντρά περιστατικά παρανόμων ελληνοποιήσεων; Επίσης, να μην έχει επιληφθεί σοβαρώς η δικαστική αρχή να συλλέξει όλα τα στοιχεία των δεκάδων χιλιάδων ελληνοποιήσεων και να καθήσει κάτω και ένα ένα να τα ελέγξει γιατί εφόσον δεν θα γίνεται αυτός ο ενδελεχής και σε βάθος διοικητικός και δικαστικός έλεγχος θα αιωρείται η καχυποψία ότι η Κυβέρνηση δεν αδράνησε απλώς αλλά είναι συνένοχος των παρανομιών που έγιναν και προσβάλλουν το ελληνικό κράτος και το δημοκρατικό μας  πολίτευμα, προσβάλλουν τον κάθε 'Ελληνα και την κάθε Ελληνίδα. Ευχαριστώ. (Χειροκροτήματα από τη Νέα Δημοκρατία)



ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Κωνσταντίνος Βρεττός): Ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει το λόγο. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, όπως τονίστηκε προηγουμένως
από το συνάδελφο το πρόβλημα των παρανόμων ελληνοποιήσεων είναι μείζον με πολλές προεκτάσεις και πολλές παρενέργειες.
Θέλω να κάνω όμως μία γενική αναφορά σχετικά με τη σύνθεση του
ελληνικού πληθυσμού, των ανθρώπων εκείνων που ζουν στην Ελλάδα. Πριν από μία δεκαετία το 97%, αυτών που διέμεναν στη χώρα μας, εδήλωναν και ήταν πραγματικά 'Ελληνες. Σήμερα με όλη αυτήν την ιστορία των λαθρομεταναστών, των παρανόμων ελληνοποιήσεων και όλων των συμπαρομαρτούντων ατυχώς οδεύουμε σε ποσοστό κάτω από 80% και είναι ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να το αντιμετωπίσουμε.
Είχαμε μέχρι τώρα και έχουμε τους λαθραίους μετανάστες με όλες τις συνέπειες στην εγκληματικότητα, στην αγορά εργασίας και οπουδήποτε αλλού. Τώρα έχουμε και τους παράνομους πλέον 'Ελληνες, έχουμε τους 'Ελληνες μαϊμούδες, εκείνους που έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια, ελληνικό διαβατήριο, είναι εγγεγραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια, στους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν, συμπεριφέρονται σε όλα ως 'Ελληνες και δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Ελλάδα.
Πριν από μερικά χρόνια, όπως ξέρετε, το να γίνει κάποιος 'Ελληνας, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάζονταν προϋποθέσεις αυστηρότατες και το κράτος και η πολιτεία αντιμετώπιζαν την κάθε μία περίπτωση χωριστά με ιδιαίτερη σοβαρότητα και με μεγάλη προσοχή. Σήμερα υπάρχει μία χαλαρότητα στο νομοθετικό καθεστώς το οποίο ισχύει για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, τουλάχιστον όσον αφορά τους παλιννοστούντες, τους 'Ελληνες ομογενείς του εσωτερικού. Αυτό το επέβαλαν λόγοι εθνικοί. Και καλά το έκανε η τότε Κυβέρνηση, με το να νομοθετήσει όσα νομοθέτησε.
Από κει και πέρα όμως, θα έπρεπε η κάθε κυβέρνηση, ο κάθε Υπουργός Εσωτερικών να έχει υπόψη του ότι ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται όπως πρέπει και όχι να αποτελέσει το εφαλτήριο κομματικών επιδιώξεων. Γιατί αυτό έχει γίνει εδώ στην πραγματικότητα.
Προεκλογικά και πολύ πριν τις εκλογές έγινε ό,τι μπορούσε από το Υπουργείο Εσωτερικών και από την ελληνική Κυβέρνηση, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με κάθε είδους δημοσιεύματα, επιστολές, προτροπές, που έλεγαν, ελάτε να ελληνοποιηθείτε, γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εφόσον ξανακερδίσει τις εκλογές με κάθε τρόπο θα ενισχύσει εκείνον ο οποίος αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με δάνεια, με δουλειές, με σπίτια, ενώ αν θα έλθει η Νέα Δημοκρατία εκείνο το οποίο θα συμβεί θα είναι να φύγετε από την Ελλάδα. Κοιτάξτε προπαγάνδα!
'Ετσι κερδίσατε τις εκλογές, κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με αυτόν τον τρόπο, εκβιάζοντας, εξαπατώντας και οθώντας στην παρανομία.
'Ετσι, λοιπόν, στήθηκαν τα μαγαζιά στις πρεσβείες και στα προξενεία, είτε από παρανόμους μη ημεδαπούς είτε από υπαλλήλους των πρεσβειών και των προξενείων, με αποτέλεσμα να έχει κατακλυσθεί σήμερα η Ελλάδα από κάθε μορφής κακοποιούς οι οποίοι έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια.
Εδώ έχω κάποιες δεκάδες ανακλητικών αποφάσεων νομαρχών, οι οποίοι ανακάλεσαν τις αποφάσεις, με τις οποίες είχαν χορηγήσει ελληνική ιθαγένεια. Τις καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χ. Μαρκογιαννάκης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι κάποιοι παρεισέφρησαν, κάποιοι μας ξεγέλασαν. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ελάχιστο δείγμα. Φαντάζομαι πόσες χιλιάδες είναι αυτοί οι οποίοι έλαβαν παρανόμως την ελληνική ιθαγένεια και των οποίων οι αποφάσεις αυτές δεν ανεκλήθησαν και είναι ακόμα εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ψηφίζουν.
Για να αποκτηθεί η ελληνική ιθαγένεια κατά τρόπο παράνομο -και που
απεκαλύφθη αυτή η παρανομία- διεπράχθησαν πολλά ποινικά αδικήματα, πλαστογραφίες, ψευδείς βεβαιώσεις, χρηματισμοί και τόσα άλλα. Το ερώτημα από εδώ και πέρα είναι το εξής: Τι έκανε η Κυβέρνηση γι' αυτά; 'Οταν έχουμε το πρόβλημα μπροστά μας και την έκτασή του ορατή, έκανε οτιδήποτε η Κυβέρνηση που να αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση το πρόβλημα, να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν παρανομήσει, αν δεν είναι μέσα στην παρανομία και η ίδια η Κυβέρνηση; Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Αμφιβάλλω αν έστω και ένας έχει πάει στον εισαγγελέα. Αμφιβάλλω αν έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος που έχει παρανομήσει, έχει φύγει από την υπηρεσία, αν έχει τιμωρηθεί ή αν έχει αποταχθεί.
Ακριβώς αυτή η σιωπή και αυτή η συμπεριφορά μετά ταύτα, μετά την αποκάλυψη, που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να συγκαλύψετε το πρόβλημα και δεν κοιτάζετε να κάνετε οτιδήποτε προκειμένου να το φέρετε στο φως της δημοσιότητας σε όλη του την έκταση, καταδεικνύει την ενοχή. Διότι αν δεν ήσασταν ένοχοι, κύριοι της Κυβέρνησης, θα είχατε φροντίσει πρώτα εσείς μετά την αποκάλυψη να διερευνηθεί το πρόβλημα, να πάνε στον εισαγγελέα και στη φυλακή εκείνοι οι οποίοι έχουν παρανομήσει και όλοι αυτοί, οι οποίοι παράνομα έγιναν 'Ελληνες να χάσουν την ελληνική ιθαγένεια και να πάνε στην πατρίδα τους.
Είναι μεγάλη η ευθύνη σας, διότι όχι μόνο αλλοιώνετε τη σύνθεση του
ελληνικού πληθυσμού, αλλά πλήττετε και τη δημοκρατία και η εν γένει συμπεριφορά σας συμβάλλει στη σήψη, την οποία βλέπουμε ότι διαχέει αυτήν
την ώρα όλη την ελληνική Δημόσια Διοίκηση σε όλα τα Υπουργεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Ελληνική Αστυνομία και τόσα άλλα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Κωνσταντίνος Βρεττός): Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, τη
συνεδρίασή μας παρακολουθούν από τα δυτικά θεωρεία, αφού προηγουμένως ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" "Θράκη 2000: 80 Χρόνια από την Ενσωμάτωση στην Ελλάδα", από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας σαράντα επτά μαθητές και τρεις συνοδοί.
Η Βουλή τους καλωσορίζει.
(Χειροκροτήματα απ' όλες τις πτέρυγες)
Ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει το λόγο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ:
Κύριε Πρόεδρε, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή στις 29 Μαϊου με ευκαιρία την πρώτη επερώτηση συναδέλφων της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλθηκε η κατασκευή των παράνομων ελληνοποιήσεων. Εζητήθησαν από την Κυβέρνηση εξηγήσεις και πληροφορίες. 'Εκτοτε, εξ όσων γνωρίζω, η Κυβέρνηση εσιώπησε. Η ένοχη σιωπή της όμως δεν είναι δυνατό να παρατείνεται.
Οι συνάδελφοι κύριοι Ανδρεουλάκος και Μαρκογιαννάκης εντόπισαν και επεσήμαναν τον πυρήνα αυτή της μεθοδευμένης, οργανωμένης παρανομίας. Μετά τα όσα κατηγγέλθησαν από τον Τύπο, από την "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ", τη "ΧΩΡΑ", τη "ΒΡΑΔΥΝΗ", τον "ΕΠΕΝΔΥΤΗ", η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών του κ. Μπεγλίτη, αποφάσισε να αντιδράσει και να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Δημοσιεύθηκε η από 23 Ιουνίου 2000 επιστολή του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία προσπάθησε να αντικρούσει τις πραγματικά σοβαρότατες και συγκλονιστικές καταγγελίες. Αλλά αυτή τούτη η επιστολή γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα επί των οποίων καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.
Ερωτώ, λοιπόν, αυτήν την στιγμή τον Υπουργό των Εξωτερικών:

Πρώτον: έγινε έλεγχος των πλαστών διαβατηρίων που όπως δέχεται ο κ. Μπεγλίτης εξεδόθησαν από την ελληνική πρεσβεία της Μόσχας; Αν έγινε ο έλεγχος, πότε έγινε, πόσα διαβατήρια ήταν πλαστά και με ποια δικαιολογητικά εξεδόθησαν;
Δεύτερον: μας γνωστοποίησε με την επιστολή αυτή ο κ. Μπεγλίτης ότι εξαρθρώθηκε σπείρα Ρώσων πλαστογράφων. Δεν εδόθη καμία εξήγηση και καμία πληροφορία. Ποια είναι αυτή η σπείρα; Ποιοι την αποτελούσαν; Ποιοι 'Ελληνες ήταν συνένοχοι και συνεργάτες; Πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή;
Τρίτον: αναφέρει στην επιστολή του: Γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό διαφόρων κυκλωμάτων που ζούσαν στη Μόσχα. Ερώτηση: Εντοπίστηκαν τα κυκλώματα; Ποια ήταν αυτά; Ποιοί ήταν εκείνοι που έκαναν τη διοικητική έρευνα; Ποιο είναι το πόρισμά της; Πού βρίσκεται αυτός ο έλεγχος;
Τέταρτον: ομολογεί ότι εντοπίστηκε κάποιο κέντρο, κάποιο "πρατήριο", ένα διαμέρισμα απέναντι από την πρεσβεία όπου εκεί είχαν εγκαταστήσει το στρατηγείο τους αυτοί οι οποίοι δρούσαν παράνομα υπό τις ευλογίες ή την ανοχή της ελληνικής πρεσβείας. Ποιοι είναι αυτοί που συνελήφθησαν στο πρατήριο; Ποιοί ήταν αναμεμειγμένοι; Ποιος έχει αναλάβει τη διερεύνηση, τη διαλεύκανση, την ανίχνευση και την επισήμανση αυτών των ανθρώπων; Καταλογίσθηκαν ευθύνες;
Είναι θλιβερό, τέσσερις μήνες μετά την επιστολή αυτή η Κυβέρνηση να σιωπά.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό των Εσωτερικών, τον ερωτώ: Πού είναι η έκθεση των επιθεωρητών ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης για τα θέματα των παράνομων ελληνοποιήσεων; Γιατί την κρύβουν ως κόρην οφθαλμού; Γιατί δεν την παραδίδουν στη Βουλή να την ελέγξουμε; Ποιό είναι το αποτέλεσμα των κατά τόπους ερευνών στις νομαρχίες, όπου εμφανίστηκαν αυτές οι χιλιάδες ελληνοποιήσεις; Γιατί αυτή η ένοχη σιωπή των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών;
Είναι δεδομένο, κύριε Πρόεδρε, ότι υπήρξε μια σειρά παράνομων
ελληνοποιήσεων.
Η μεθοδολογία δεν είναι συμπτωματική. Ο ισχυρισμός που ακούγεται από την πλευρά της Κυβερνήσεως ότι κάποιοι ανεξέλεγκτοι, έξω από τον κύκλο της Κυβερνητικής ευθύνης δρούσαν παράνομα, και τώρα τους κυνηγούμε, τους ψάχνουμε και θα τους τιμωρήσουμε, είναι άλλοθι. Σε τέτοια έκταση παράνομες ελληνοποιήσεις δεν ήταν έργο μεμονωμένων ανθρώπων. 'Ηταν έργο με κεντρική σκέψη, με κεντρική μεθόδευση και συντονισμό. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν μετά από τόσο σοβαρές καταγγελίες να σιωπά επίμονα και
ένοχα η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς της.
Κατασκευάσατε, κύριοι της Κυβερνήσεως, ένα παράνομο οικοδόμημα για να στεγάσετε την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Απριλίου. Αυτό το οικοδόμημα δεν πρόκειται να το αφήσουμε όρθιο. Θα κάνουμε τον αγώνα που πρέπει, για να καταρρεύσει, και να αποδωθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Κωνσταντίνος Βρεττός): Το λόγο έχει η Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, η κ. 'Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα.
ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΑΚΗ-ΨΑΡΟΥΔΑ (Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, φοβούμαι να το πιστέψω, αλλά φαίνεται ότι η μεγαλύτερη έκταση εκλογικής νοθείας που έγινε ποτέ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έγινε στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 με τις λεγόμενες ελληνοποιήσεις. Φυσικά, άδηλη είναι ακόμα η έκταση αυτής της νοθείας.
Τουλάχιστον, η Κυβέρνηση οφείλει να μας δώσει ένα συνολικό νούμερο ελληνοποιήσεων, για να ξέρουμε πόσες συνολικά ελληνοποιήσεις έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια πριν από τις εκλογές. Και δεν λέω γι' αυτές που ανακλήθηκαν μετά από τις εκλογές -γιατί πολλές ελληνοποιήσεις ανακλήθηκαν, γιατί βρέθηκαν παράνομες μετά τις εκλογές- αλλά γι' αυτές που έγιναν συνολικά, νόμιμες και παράνομες, πριν από τις εκλογές. Αυτό για να δούμε τι, κύριε Πρόεδρε; Πόσο αλλοιώθηκε η σύνθεση του
εκλογικού σώματος. Κι όταν αλλοιώνεται η σύνθεση του εκλογικού σώματος, αλλοιώνεται και η εκλογική βούληση.
Είναι άλλωστε πολύ χαρακτηριστικό πόσο κατευθυνόμενη ήταν αυτή η βιομηχανία των ελληνοποιήσεων, γιατί μόνο στην Κύπρο, αν αναγνώσουμε ένα κείμενο της εφημερίδας "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΚΥΠΡΟΣ" που έχει πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία του κ. Σημίτη, βλέπουμε ότι ο Πρωθυπουργός απευθύνεται προς τους υποψήφιους για ελληνοποίηση και λέει: "Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης και η ελληνική Κυβέρνηση για τους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής 'Ενωσης υπόσχεται αμέσως ελληνική ιθαγένεια. Αρκεί να αποδεικνύουν ότι είναι 'Ελληνες και θα ορκίζονται στο προξενείο." Προκειμένου να τους δελεάσει, υπόσχεται σπίτι και άδεια εργασίας. Το μόνο που δεν αναγράφεται στην εφημερίδα ως απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να ψηφίσουν και το ΠΑΣΟΚ, πράγμα το οποίο βέβαια επιβεβαιώθηκε από τις καραβιές και τα αεροπλάνα που άρχισαν να έρχονται κυρίως από την Κύπρο. Αυτό, κύριε Πρόεδρε, λέγεται με δύο λέξεις: "Εκλογική νοθεία".
Θα μου πείτε, τι θέλετε τώρα, να ακυρώσετε τις εκλογές; Ε, πώς να το κάνουμε, κύριε Πρόεδρε; Εμείς ως Αντιπολίτευση με ποια μέσα μπορούμε να ελέγξουμε και να εξακριβώσουμε την έκταση αυτής της νοθείας; Βέβαια, η Κυβέρνηση θα μας απαντήσει -και το περιμένω πομπωδώς να το ακούσω- ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και θα βγάλει άκρη δικαιοσύνη. 'Οταν θέλει, τη δικαιοσύνη τη θυμάται, όταν δεν θέλει, ομιλεί για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Εν πάση περιπτώσει η δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι μπορεί. Και τι θα μας
βγάλει; Πέντε, δέκα, εκατό, διακόσιες, πεντακόσιες αξιόποινες ελληνοποιήσεις; Και τι με αυτό; Οι καραβιές των ελληνοποιημένων που ήρθαν και ψήφισαν καλύπτονται με αυτό; Θα βρεθούν ένοχοι, θα τιμωρηθούν, αποδιοπομπαίοι τράγοι και μη. Διότι στην τακτική των αποδιοπομπαίων τράγων ειδικεύεται πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ και δεν αμφιβάλλω ότι και εδώ θα υπάρξουν, όπως υπήρξαν, αρκετοί.
Συνεπώς, κύριε Πρόεδρε, και οι ανακλήσεις που γίνονται μετά την ανακάλυψη των παρανόμων ελληνοποιήσεων, δεν σώζουν την κατάσταση. 'Ισως δίνουν μια επίφαση αποκατάστασης της ένομης τάξης, αλλά την εκλογική τάξη δεν την αποκαθιστούν. Απλά το μόνο που μένει από αυτό είναι ο περίφημος και διατυμπανιζόμενος εκλογικός θρίαμβος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Επειδή τώρα εγώ αρέσκομαι και σε συγκεκριμένα περιστατικά, περιμένω
από τους κυρίους Υπουργός, εκτός από το συνολικό νούμερο των ελληνοποιήσεων που έγιναν τα τελευταία τρία έως πέντε χρόνια, πριν από τις εκλογές, νομίμων και παρανόμων, να μας πουν τι έχει γίνει με τις εξής πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ....................

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ "ΑΜΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΘΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
(ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) ΤΟ 2000 ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ