Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος καταγγέλλει Βρούτση και Μέργο για διορισμό συζύγου και κόρης

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3, που θα επιφέρει νέες περικοπές στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών και ενώ η ανεργία καλπάζει, συγγενικά πρόσωπα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου καταφέρνουν και "βολεύονται" σε θέσεις του δημοσιου τομέα!

Αυτό προκύπτει απο καταγγελίες του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας για την τοποθέτηση της συζύγου του, Θεοδώρας Βαγενά, ως νομικής συμβούλου στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) στο οποίο, μάλιστα, ο κ. Βρούτσης είχε διατελέσει πρόεδρος.

Κύκλοι του ΔΣΑ χαρακτήριζαν τουλάχιστον περίεργη την εν λόγω τοποθέτηση, καθώς η κ. Βαγενά:

1. Είχε αποτύχει στις πρώτες εξετάσεις του ΔΣΑ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηριστεί ως απολύτως επαρκής για να τοποθετηθεί σε μια κρατικού ενδιαφέροντος υπηρεσία.

2. Δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δύο χρόνια, παρά τις δύο συνεχόμενες οχλήσης της Διεύθυνσης Ασφάλισης Νομικών - ΤΕΑΔ και παρά το γεγονός ότι ο σύζυγος της ήταν ο επιβλέπων την ασφάλιση υπουργός (άρα όφειλε να είναι νομοταγής).

Οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν ότι υπάρχει μείζον ηθικό θέμα για τον κ. Βρούτση, ο οποίος οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Γιώργος Μέργος
Επίσης, ο κ. Αδαμόπουλος καταγγέλλει τις απανωτές προσλήψεις της κόρης του κ. Μέργου και την εύνοια την οποία η συγκεκριμένη δικηγόρος λαμβάνει ως προς τις διαρκείς τοποθετήσεις της σε κρατικού ενδιαφέροντος τομείς και οργανισμούς.

Στις καταγγελίες αυτές αναφέρεται ο κ. Αδαμόπουλος όταν αναφέρει σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε την Τρίτη, τα εξής:

«Η επίκληση της Tρόικας δεν αποτελεί παρά το πρόσχημα για τη μονομερή επιβολή της βούλησης συγκεκριμένων, δυστυχώς ακόμα και κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, προβεβλημένων και προνομιούχων, που έχουν φροντίσει να εξυπηρετήσουν – με αμφιλεγόμενες και μάλλον αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων και τοποθετήσεων στο δημόσιο τομέα – συγγενικά τους πρόσωπα, συζύγους, αδελφές και θυγατέρες αυτών, σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχουν – κατά τα άλλα – ταχθεί να υπηρετούν...»
 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ