Η θητεία της ως Επίτροπος της Ελλάδας με αρμοδιότητα το χαρτοφυλάκιο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, ανοίγει νέους δρόμους για τη Μαρία Δαμανάκη, η οποία φαίνεται πως χαίρει πλέον εκτίμησης σε ισχυρούς διεθνείς κύκλους που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ:
Βεβαίως, η επιλογή της κ. Δαμανάκη να μην επιστρέψει στην Ελλάδα, είναι μία ΑΚΡΩΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ πράξη, διότι σε στιγμές πολύ δύσκολες για τη χώρα, που την έστειλε στην Ευρώπη και την έκανε γνωστή σε διεθνές επίπεδο, διάλεξε να παραμείνει στο εξωτερικό, όπου και αμοίβεται πλουσιοπάροχα. Μετά την εγκατάλειψη του ΚΚΕ, που την ανέδειξε, η κ. Δαμανάκη προσεταιρίστηκε το νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο και ξέχασε τον κομουνισμό και τον σοσιαλισμό. Εντάχθηκε και στο στρατόπεδο του κ. Γιώργου Παπανδρέου και το 2004 μας κάλεσε και αυτή, όπως και τόσοι άλλοι περίεργοι της νεο-Αριστεράς να αυτοκτονήσουμε, αποδεχόμενοι το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός το απέρριψε…Όπως έγινε γνωστό, η κ. Δαμανάκη αναλαμβάνει παγκόσμια γενική διευθύντρια για τις θάλασσες και τους ωκεανούς, του περιβαλλοντικού οργανισμού «The Nature Conservancy». Σχετική ανακοίνωση έγινε στην Ουάσιγκτον από τον Mark Tercek, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσε:
«Πιστεύω ότι η Μαρία θα ηγηθεί με επιτυχία της παγκόσμιας ομάδας μας για τους ωκεανούς, του TNC ευρύτερα, και του τομέα προστασίας της φύσης γενικότερα… Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση».
Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής της, η Μαρία Δαμανάκη ανέφερε: «Η ένταξή μου στο TNC αποτελεί για μένα μια πρόκληση και μια ευκαιρία. Οι ωκεανοί και οι θάλασσες ήταν πάντα το υπόβαθρο της ζωής μου, από τη γέννησή μου σε ένα νησί της Μεσογείου –την Κρήτη– μέχρι τον διορισμό μου ως Ευρωπαίας επιτρόπου για τις θάλασσες».
Μπαίνοντας στην ουσία της αποστολής της, η Ελληνίδα πρώην Επίτροπος στην ΕΕ, πρόσθεσε: «Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία αυτού που αποτελεί το 71% της επιφάνειας του πλανήτη και τη βαθύτερη μνήμη της Γης και της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανυπομονώ να συμβάλω στα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε στηριγμένοι στην επιστήμη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!