Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Εξεταστική Επιτροπή ΤΟ 1996-2004 !

Όσοι εξεπλάγησαν από το γεγονός της επανόδου στο ΥΕΘΑ, ως επιτελών της νέας πολιτικής ηγεσίας, των συνεργατών των κ. Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, της ένδοξης εποχής 1996-2004, πήραν την εξήγηση από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο.

«Συνεργάσθηκα για τα θέματα του υπουργείου με τους πρώην υπουργούς κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου», δήλωσε (4/10/09).


Θα τον ενημέρωσαν, ασφαλώς, για τις μεθοδεύσεις προμηθειών οπλικών συστημάτων με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς κ.ά.

Αναμένεται οπωσδήποτε να δει τον κ. Σημίτη, αρχιτέκτοντα των εξοπλισμών 1996-2004 και κορυφαίο στον χορό της εκποίησης (μπιρ-παρά) των Ναυπηγείων στην ΤHYSSΕΝ, καθώς επίσης πρωταγωνιστή της απευθείας ανάθεσης των 4 υποβρυχίων τα οποία είναι συνεχώς εν καταδύσει, άφαντα, αφού ήδη οι Γερμανοί έχουν εισπράξει από τους κιμπάρηδες Έλληνες 1,8 δισ. ευρώ!
Ραντάρ

Για τα ραντάρ ΤΡQ-37 του Στρατού ομιλώ, που, όπως λέγεται, δεν βλέπουν τη μύτη τους...

 Κι όμως, όπως πληροφορήθηκα, ετοιμάζεται μελέτη τεχνικής υποστήριξης με όγκο προμήθειας ανταλλακτικών.
 
Απλώς υπενθυμίζω ότι για την ανεπάρκεια των ραντάρ αυτών είχε ασχοληθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2004) όπου τίποτα το ύποπτο δεν βρήκε.



Η κινεζική ατομική βόμβα

Το 1964, πρωθυπουργεύοντος του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου Α΄ (είπαμε ότι το πολίτευμά μας είναι Κληρονομική Δημοκρατία), επικεφαλής της ΚΥΠ ήταν ένας αξιόλογος στρατηγός.

Μία νύχτα του χειμώνα, περί την 3η πρωινή, ο δεύτερος τηλεφώνησε στον πρώτο λέγοντάς του: «Κύριε πρωθυπουργέ, οι Κινέζοι δοκιμάζουν ατομική βόμβα». Ιδού η απάντηση του φοβερού Γέρου: «Να σκάσει στο κεφάλι σου, Στρατηγέ».

Δεν ξέρω τι απάντησε ο κ. Βενιζέλος στον Α/ΓΕΝ όταν του τηλεφώνησε τις προάλλες στις 4 το πρωί για να τον πληροφορήσει ότι δύο ναύτες διεκομίσθηκαν στο ΓΝΑ ημιλιπόθυμοι λόγω... αναθυμιάσεων...

Το δράμα των Ναυπηγείων συνοπτικά

Οι έχοντες στοιχειώδη λογική και ψήγματα ενημέρωσης ασφαλώς θα είχαν προβλέψει το 1999 το σημερινό αδιέξοδο, το σχέδιο ξεπουλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι Γερμανοί συμπεριφέρονται ωμά και προκλητικά γιατί νομίζουν, και σωστά, ότι απευθύνονται σε «συνεταιράκια», που έχουν φάει μαζί «ψωμί κι αλάτι». Ιδού γιατί.

Το 1999 δόθηκε στην ΚRUΡ, ως δωρεά, η σύμβαση 4 υποβρυχίων S214 με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, διακοπέντος σκανδαλωδώς σε εξέλιξη από το Π.Ν. διαγωνισμού, σε τιμές 40% άνω του μέσου όρου της αγοράς και με τεράστιο ποσό ως προκαταβολή. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η πατριωτική αυτή πράξη ξεκίνησε από ένα «αθώο» γράμμα κάποιου κ. Κασμά (ανθρώπου της κ. Β. Παπανδρέου), προέδρου των Ναυπηγείων, στο οποίο έγραφε προς το ΥΕΘΑ: «Δώστε τα στους Γερμανούς για να σωθούν τα Ναυπηγεία και να πάρουμε ως αντισταθμιστικά την κατασκευή 17 πλοίων bulk-carriers», τα οποία, μετά την ανάθεση, εξαφανίστηκαν.
 
Ύστερα από έναν χρόνο, για ολοκλήρωση της δωρεάς, τα Ναυπηγεία ξεπουλήθηκαν έναντι πινακίου φακής στην THYSSEN ΚRUPΡ. Τότε ελέχθη ότι η τιμή πώλησης ήταν μικρότερη από την οικοπεδική αξία των Ναυπηγείων. Ταυτόχρονα πρωτοεμφανίστηκε ο πολύς κ. Εμμανουήλ ως πρόεδρος... Ας μην αναφέρουμε τον ρόλο του σπουδαίου αρχισυνδικαλιστή Γ. Κοντάκη στην υπόθεση.

Γιατί παραπονιόμαστε;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ