Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9/2013 ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο για παραβάσεις της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού επί 23 χρόνια δικάζεται την Δευτέρα 23/9/2013 στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Τα ζητήματα πολλά: 


Καθόριζε παράνομα τις τιμές στο δίκτυο η ΓΕΡΜΑΝΟΣ?
 

Απαγόρευε τις αγορές ανάμεσα στα μέλη του δικτύου?
 

Επέτρεπε στα μέλη του δικτύου να προμηθευθούν από τρίτους προμηθευτές?


Συνήγορος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι ο Δημήτρης Τζουγανάτος, αντιπρόεδρος του ΟΤΕ και της COSMOTE. 


Αν καταδικαστεί η ΓΕΡΜΑΝΟΣ προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα για το πώς ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Τζουγανάτος επέτρεψε στην εταιρεία του να έχει παράνομες συμβάσεις, αφού το 2006 αγόρασε ο ΟΤΕ (COSMOTE) την ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ο κ. Τζουγανάτος ήταν αντιπρόεδρος αυτής.

Ένα θέμα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι η σχέση της διευθύντριας της νομικής υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ντέκα με την έρευνα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. 


Όπως έχει γίνει γνωστό η κ. Ντέκα από το 2008 ως το 2012 είχε επιβλέπων καθηγητή στο διδακτορικό της τον κ. Τζουγανάτο, κατά συνέπεια υπήρχε ασυμβίβαστο ανάμεσα στους δυο ρόλους. Υποθέτουμε ότι ο κ. Κυριτσάκης, ο εντιμότατος, δεν θα αφήσει αναπάντητο το θέμα.
Ένα άλλο ζήτημα είναι το πότε θα εκδοθεί η απόφαση. Ως γνωστός από μέρα σε μέρα αλλάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο εντιμότατος κ. Κυριτσάκης πιθανόν να μείνει, πιθανόν να φύγει (όπως λεει και ο Μαρκόπουλος το Μαξίμου ψάχνει για άλλον). Τι θα γίνει αν δικάσει και μετά αποχωρήσει πριν εκδοθεί απόφαση?
http://adagonismos.blogspot.gr/2013/09/2392013.html

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ